Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Esittelyssä Windows 10: yleisilme hioutuu ja valikot muuttuvat

8
Valtteri Ahonen

Esittelyssä Windows 10: yleisilme hioutuu ja valikot muuttuvat
Kenties harjaantumattomalle silmälle Windows 10:n puhelimille tekemät graafiset uudistukset ovat melko näkymättömiä, mutta vakiokäyttäjille ne tuovat paljon uutta, kun järjestelmän graafiset perusperiaatteet muuttuvat. Pikimustat taustat ja suuret valkoiset tekstit saavat ainakin osittain väistyä, kun mobiilijärjestelmä ottaa askeleen kohti emojärjestelmän ulkoasua. Elementit pienentyvät, järjestyvät uudella tavalla ja saavat enemmän väriä ja kuvakkeita.

Yksi suurimmista yksittäisistä muuttujista on asetusvalikko. Aiemmin Windows Phonen asetukset olivat tottumattomalle melkoinen sekamelska, sillä otsakkeista on vaikea löytää mitään loogista järjestystä. Nyt Windows 10 viimein korjaa ongelman ja järjestää asetukset isompiin kokonaisuuksiin. Ulkoasun puolesta suurin muutos on pienempi teksti sekä ikonit otsikoiden edessä. Lisäksi mukaan on lyöty hakupalkki, joka entisestään nopeuttaa asioiden löytämistä. Sinänsä asetusten sisältö on pitkälti sama, vaikka järjestystä onkin muutettu. Sivulle liikkumista ei enää tarvita, vaan kaikki navigointi tapahtuu perinteisesti napauttelemalla. Kieltämättä uusi versio on selkeämpi.

Taustakuvamahdollisuuksia on tullut lisää. Jatkossa käyttäjä voi asettaa kuvan oikeasti taustalle, eikä pelkästään Live Tile -kuvakkeisiin. Uusi taustakuva näkyy myös sovellusvalikon takana. Sovellusvalikko itsessään on muuttunut ja sen tekstit ovat nyt pienempiä ja kuvakkeet aivan vasemmassa reunassa. Yläreunassa on hakupalkki ja välittömästi sen alle tulee näkyviin viimeisimpänä asennetut sovellukset. Tämän jälkeen (tai mikäli hiljattain asennettuja sovelluksia ei ole) alkaa totuttu aakkostettu lista kaikista sovelluksista. Listalla voi navigoida rullaamalla tai kirjaimia painamalla.


"Moniajovalikko", joka avautuu nuolta pohjassa painamalla, on uudistunut. Suurin kummallisuus on se, että valikko on käännetty ympäri, eli jatkossa viimeisin sovellus löytyy vasemmasta reunasta ja vanhemmat sen oikealta puolelta. Aiemmin takaisin vieritettiin nuolen suuntaan eli vasemmalle. Ikkunoiden sovellusten nimet ovat siirtyneet niiden alapuolelta yläpuolelle ja sulkemiseen tarkoitettu painike on siirtynyt kuvan päältä otsikkoriville.Koko järjestelmän tuntumaa on myös hiottu esimerkiksi animaatioita muuttamalla. Aiemmin Live Tilen napautus sai tiilen kavereineen sujahtamaan sivulle pois avautuvan ohjelman tieltä, mutta Windows 10:ssä kuvakkeet ampaisevat käyttäjää kohti. Nykyversiossa animaatio ei aivan kaikissa tilanteissa toiminut.Testin käyttöjärjestelmäversio: 10.0.10149.0
Testin laite: Lumia 630


Osa 2: ilmoituskeskus
Osa 4: Outlook-sähköposti ja Ihmiset-sovellus


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

aares
aares

1

Miniajovalikko - kohdan tekstistä saa sen käsityksen, että sulkeakseen viimeksi käytetyn sovelluksen pitää selata koko lista läpi vaikka viimeisin sovellus näkyy aloitusnäkymän oikealla puolella eli listaa ei ole käännetty ympäri vaan se on peilikuva nykyisestä.

Vastaa
Michelola
Michelola

2

sitten vielä pois tuo pakotus käyttää nelikulmion muotoisia kuvakkeita niin alkaa näyttämään siltä miltä kuuluukin

Vastaa
v1gor
v1gor

3

Yleisilme hioutuu ja valikot muuttuvat. Juku. Mikään ei ole uudistunut Microsoftin tavoissa toimia.

"Parannukset" kosmeettisia ja Windows 10 on oikeasti vain Windows 8.2..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

sitten vielä pois tuo pakotus käyttää nelikulmion muotoisia kuvakkeita niin alkaa näyttämään siltä miltä kuuluukin

Kotinäytöstä? tavallaan voi tehdä niin monikulmaisen kun haluaa kunhan pysyy niiden nelikulmioiden sisässä. Jos haluaa tehdä esim L:n mallisen, ilman että varataan turhaa tilaa, niin sitten pitää käyttää kahta laattaa, ja vaatii myös käyttäjältä vaivaa. Mutta ihan jännä idea jälkimmäinenkin suoraan tuettuna olisi, siinä olisi Tetris kokemuksesta hyötyä kun niitä alkaisi järjesteleen.

Toivottavasti tulee kotinäyttöön (ja laajemminkin) vaakatuki.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti v1gor:

Yleisilme hioutuu ja valikot muuttuvat. Juku. Mikään ei ole uudistunut Microsoftin tavoissa toimia.


Veikkaan että päälle näkyy vain murto-osa siitä mitä muuttunut.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti v1gor:

Windows 10 on oikeasti vain Windows 8.2..


Teknisesti olisi varmaan voinut nimetä Windows 8.2, luulisin että Windows 8 mollauksen jälkeen 8 alkuainen nimeäminen ei ehkä olisi ollut niin hyvä valinta, ja ilmeisesti tuon syyntakia Windows 8 käyttöliittymä päivityksiä lykättiin Win 10 asti. (WPssä menty liukuvammin )

Windows 9 nimi uutisien mukaan jäi välistä työpöytä puolen yhteensopivuus ongelmien takia, luuripuolella yksinään sellaisen käyttö olisi sekoittanut pakkaa.

Vastaa
Michelola
Michelola

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

sitten vielä pois tuo pakotus käyttää nelikulmion muotoisia kuvakkeita niin alkaa näyttämään siltä miltä kuuluukin

Kotinäytöstä? tavallaan voi tehdä niin monikulmaisen kun haluaa kunhan pysyy niiden nelikulmioiden sisässä. Jos haluaa tehdä esim L:n mallisen, ilman että varataan turhaa tilaa, niin sitten pitää käyttää kahta laattaa, ja vaatii myös käyttäjältä vaivaa. Mutta ihan jännä idea jälkimmäinenkin suoraan tuettuna olisi, siinä olisi Tetris kokemuksesta hyötyä kun niitä alkaisi järjesteleen.

Toivottavasti tulee kotinäyttöön (ja laajemminkin) vaakatuki.

oho oho, ihan niin monta kulmaa kuin haluaa :D

Vastaa
Taeco
Taeco

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti v1gor:

Yleisilme hioutuu ja valikot muuttuvat. Juku. Mikään ei ole uudistunut Microsoftin tavoissa toimia.

"Parannukset" kosmeettisia ja Windows 10 on oikeasti vain Windows 8.2..


Trolli? Uusia ominaisuuksiahan on läjäpäin, oliskohan vaikkapa universaalit sovellukset oleellisin?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdfgiojdfgio (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

sitten vielä pois tuo pakotus käyttää nelikulmion muotoisia kuvakkeita niin alkaa näyttämään siltä miltä kuuluukin

Pyöreät muodot niiin kulahtanut että hyi saatana, katso ympärillesi. Nykypäivän ilmeet ovat kantikkaita. Pyöreys on korkeintaan tehoste siellä täällä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja