Huawein paljastunut huippupiiri haastaa tulevat Snapdragonit ja Exynos-piirit

Matti Robinson

Huawein paljastunut huippupiiri haastaa tulevat Snapdragonit ja Exynos-piirit
Huawei tunnetaan Suomessa alunperin erityisesti modeemibisneksestä, mutta viime vuosina valmistajan älypuhelimetkin ovat löytäneet enevissä määrin länsimarkkinoille. Nykyisin laitevalmistajan itsenäisyyttä kuvaavat kenties parhaiten omat järjestelmäpiirit.

Huawein älypuhelimista löytyy yhtiön omistamassa HiSiliconissa valmistettuja Kirin-järjestelmäpiirejä, jotka pitävät sisällään ARMin suoritinytimiä ja grafiikkapiirejä, kuten kilpailijoiden Exynos- ja Snapdragon-piiritkin. Muun muassa uudet huippumallit P8 (kuvassa) ja Honor 6+ käyttävät Kirin-piirejä.

Huawei on tuomassa markkinoille myös uuden sukupolven Kirin-järjestelmäpiiriä, jonka mallinumero on 950. Paljastukset kertovat, että kyseessä on 64-bittinen ja kahdeksalla ytimellä varustettu piiri, ja se saattaa löytää tiensä kauppoihin vielä tänä vuonna. Speksien puolesta Huawein järjestelmäpiiri tulee kilpailemaan suorituskyvyssä varmasti muiden kärkipiirien kanssa.Kirin 950 on tyypillinen nykypiiri, jossa ytimet on jaoteltu neljään huipputehokkaaseen ja neljään virtapihimpään suoritinytimeen. MediaTekin kymmenenytiminen Helio X20 puolestaan luottaa vain kahteen A72-huippuytimeen ja peräti kahdeksaan vähemmän tehokasta A53-ydintä, joten suurempi ydinmäärä ei tarkoita aina parempaa suorituskykyä.

Tulevan Snapdragon 820 -piirin kerrotaan hakevan parempaa suorituskykyä vähemmällä määrällä ytimiä, mutta moniytiminen toiminta ei ole niin terävää kärkeä.

Huawein tulevaa huippupiiri tukee, kuten olettaa saattoi, LPDDR4-muistia, 42 megapikselin kameroita, kymppikategorian LTE:tä sekä muita moderneja teknologioita.

Nähtäväksi jää kuinka Huawein tulevat Kirin 950:llä varutetut huippupuhelimet pärjäävät muiden Android-valmistajien ykköslaitteita vastaan. Spekseistä päätellen kaiken pitäisi olla kunnossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global) – hinta laskenut -19%

Xiaomi Redmi Note 11S 5G (global)
155 € Multitronic
194 € Proshop
199 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 190 €

Xiaomi 12X – hinta laskenut -17%

Xiaomi 12X
498 € Proshop
498 € Hobby Hall
747 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi 13 Lite – hinta laskenut -13%

Xiaomi 13 Lite
349 € Telia
395 € Multitronic
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Samsung Galaxy Z Fold5 – hinta laskenut -11%

Samsung Galaxy Z Fold5
1577 € Hobby Hall
1779 € Gigantti
1779 € Power

Alin hinta viikko sitten: 1779 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.