Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Galaxy S6 tuotti Samsungille pettymyksen – Suunta edelleen alaspäin

14
Manu Pitkänen

Galaxy S6 tuotti Samsungille pettymyksen – Suunta edelleen alaspäin
Samsung on julkaissut ohjeistuksensa huhti-kesäkuun tuloksesta. Korealaisjätti arvioi liikevaihdon olleen 47,0–49,0 biljoonaa wonia (37,7–39,3 miljardia euroa) ja operatiivisen voiton 6,7–7,1 biljoonaa wonia (5,4–5,7 miljardia euroa).

Ohjeistuksen perusteella Samsungin toinen vuosineljännes sujui heikommin kuin vuosi sitten vastaavana ajanjaksona (liikevaihto 52 ja operatiivinen voitto 7,2 biljoonaa wonia), jolloin Galaxy S5:n vastaanotto markkinoilla jäi odotettua vaisummaksi. Samsungin mobiiliyksikkö on ollut laskusuunnassa jo noin puolitoista vuotta, eikä keväällä esitellyt uudet Galaxy S6 -puhelimetkaan näytä pystyneen korjaamaan sen kurssia.
Suomessa Galaxy S6 -puhelimet ovat käytännössä kadonneet operaattoreiden kuukausittain julkaistavista myyntilistoista, kun taas iPhonet keikkuvat listojen kärkipaikoilla.

Wall Street Journalille puhuneen sisäpiirilähteen mukaan Samsung arvioi pahasti pieleen kysynnän jakaantumisen Galaxy S6:n ja kaarevanäyttöisen Galaxy S6 edgen välillä. Odotuksissa oli että jokaista myytyä edgeä kohden myytäisiin neljä tavallista S6-puhelinta, mutta todellisuudessa kysyntä puhelimien välillä oli lähellä samaa. Tämän vuoksi markkinoille ei saatu tarpeeksi edge-malleja, kun taas tavalliset Galaxy S6:t jäivät varastoihin.

Samsung ei paljastanut tänä vuonna koska se saavutti 10 miljoonan toimitetun Galaxy S6 -puhelimen virstanpylvään, mikä kielii myöskin aikaisempaa heikommasta kysynnästä / toimitusvaikeuksista.

Kysynnän pieleen mennyt arviointi on pahaisku Samsungille, sillä tyypillisesti uusien Galaxy-puhelimien myynti on vähentynyt pian julkaisun jälkeen. Lisäksi uusien iPhone-mallien julkaisu alkaa olla jo lähellä.

Samsung erittele tulosohjeistuksissaan eri liiketoimintayksikköjen suoriutumusta, joten tällä hetkellä on vaikea sanoa tarkalleen, miten puhelinliiketoiminta on käytännössä sujunut viime vuoteen verrattuna. Samsungin puolijohdebisnes on ollut hyvässä vireessä ja paikannut hyvin heikentynyttä mobiililiiketoimintaa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

benefon93
benefon93

1

Liikaa hintaa. Yksinkertainen syy. Kunhan Samsung laskee S6 ja S6 Edge-mallien hintaa ja jälleenmyyjät laskevat hintaa (katteitaan tai myyvät jopa tappiolla), näiden laadullisesti entisiä malleja parempien S6-mallien myynti lähtee välittömästi huimaan nousuun. Ei tässä niin käy, kuin mitä tyypillisesti myynti vähenee pian julkaisun jälkeen, päinvastoin. Kyllä myynti nousee, mutta Samsunginkin on myös itse laskettava omia toimitushintojaan jälleenmyyjille noin luokkaa 100-200 euroa alkuperäisistä julkistushinnoista alaspäin. Näistä luureista on saatu oikein hyvät katteet, mutta nyt niitä yksikkökatteita on vaan laskettava, ei auta mikään.

Sitten alkaakin melko varmasti spekulaatio iPhone vs Samsung, Applehan ei juurikaan laske omien premium-luokan iPhonejen hintaa edes ensimmäisen vuoden jälkeen, ei ainakaan tähän mennessä juuri yli satasta ole hinta tippunut Applen suunnalta. Spekulaatio alkaa siis sitten siitä, yrittääkö Samsung kilpailla sillä, että julkaisuhinnat ovat korkeampia ja tavallaan pahinta kilpailijaansa "arvokkaammat" laitteet myydään huomattavasti kilpailijaansa edullisemmin laitteiden oltua myynnissä jo jonkin aikaa.

Voidaan myös spekuloida sillä, yrittäisikö Samsung tällä tekniikalla edes saada markkinaa itselleen, voi nimittäin olla, että tällä tavoin on vain tarkoitus laskea iPhonejen myyntiä reilusti ja saada Applen asiakkaat tajuamaan, että heitä ns. "kustaan silmään" kun hintoja ei juurikaan julkistushinnoista lasketa. Juuri kukaan muu valmistaja kun ei sellaista tee. Ehkä Samsung yrittää vain hieman viivästyttää omien hintojensa laskua, siksi että laitteet näyttäisivät "todelliselta arvoltaan" niiden julkistushintojen arvoiselta ja tavallaan iPhoneja (huomattavasti) arvokkaammilta, hintojen laskeminen hyvin nopeasti julkistuksen jälkeen kun ei juurikaan luo uskottavuutta laitteiden "todellisesta arvosta" ja tämä voi olla syy siihen, ettei toimitushintoja ole ihan vielä Samsungin toimesta laskettu. Varmaan tuossa Galaxy Note 5-julkaisun aikoihin S6-mallien hintoja lasketaan.

Ja kuinkas sitten käykään, että iPhoneja "arvokkaammaat" ja hienommat (onhan ne kauniita malleja), paremmin viimeistellyt ja teknisesti huomattavasti edistyksellisemmät laitteet myydään huomattavasti halvemmalla kuin iPhonet omien hinnanlaskujensa jälkeen. Minusta tämä vaikuttaa ihan siltä, että myydään ensin iPhoneja kalliimmalla ja lasketa hinnanlaskun jälkeen hinnat ainakin jonkin verran puoli vuotta aiemmin julkaistuja vanhempia iPhoneja matalammalle (komponentitkin halpuu ja tuotantokustannukset aina kysynnän mukana, kun tehdään suuria eriä). Aivan varmasti myynti nousee tällä tekniikalla. Ja kun Galaxy S7-sarja tulee myyntiin, niin niistä tehdään todennäköisesti joka saralla markkinoiden parhaat ja julkaisuhinta tulee olemaan sen mukainen, eli markkinoiden selkeästi kalleimmat selkeällä erolla kaikkiin muihin. Ja niillä keillä ei ole niihin varaa, niin ostavat vanhempia S6- ja Note 5-sarjan laitteita (jos Note 5sta tulee useampi versio).

Applen on pakko reagoida tähän esim. laskemalla iPhone 6-mallien hintaa reilusti entistä enemmän ja/tai nostamalla omia julkistushintojaan reilusti (joka saattaa karkottaa asiakkaita heiltäkin, hyvällä lykyllä, Samsungin iloksi). Jos Applella ei tehdä tälle mitään niin he tulevat kärsimään tappiot rajuna myynnin laskuna. Ja Applen tuntien luulisin, etteivät tee mitään ainakaan tänä vuonna, markkinoiden seuraamisessa Apple on perässähiihtäjä eikä hintapolitiikassa aina ole onnistuttu.

Joten en olisi vielä mitenkään huolissani Samsungin mobiilipuolesta. Ensi vuonna ainakin S6- ja S7-sarjojen mallit keikkuvat hyvin todennäköisesti niillä samoilla operaattoreiden myyntilistojen kärkipaikoilla rinnakkain. Ehkä Samsung tekee joitain halvempiakin versioita näistä, esim. Neo/Mini/tms.

Vastaa
urmasv (vahvistamaton)

2

Paljon tekstiä vailla minkäänlaista asiaa.

Juuri vaihdoin oman lumian s6:een kun antoivat yli 200€ hyvitystä.

Täytyy kyllä sanoa että harvinaisen paska on Android. V.tuttaa jo että tuli vaihdettua ja langeta kauppamiehet puheisiin.

Ei ihme että eivät myy kun täyttä paskaa koko vehje.

Vastaa
aapii
aapii

3

"Kunhan Samsung laskee S6 ja S6 Edge-mallien hintaa ja jälleenmyyjät laskevat hintaa (katteitaan tai myyvät jopa tappiolla)"

Miksi? Puhelinmyynnistä ei nytkään jää katetta montaa euroa per puhelin. Ja kuitenkin myyjien palkat ja liikkeiden kulut pitäisi kattaa? Myös esiteltävistä puhelimista on yleensä ostettava liikkeelle vähintään yhdet kappaleet. Kaikki nämä on maksettava. En ymmärrä miksi pitäisi myydä tappiolla? Parempi on jättää kokonaan myymättä - ei ainakaan tule miinusta enää muiden kulujen päälle. Myy mieluummin jotain sellaista tuotetta, josta jää plussaa.
Kokeileppa huvikseen tehdä töitä pari kuukautta niin, että maksat itse työnantajallesi vaikka 1€/tehty tunti, etkä nosta palkkaa itsellesi yhtään. Kannattaako?

Vastaa
delic
delic

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti benefon93:

Applen on pakko reagoida tähän esim. laskemalla iPhone 6-mallien hintaa reilusti entistä enemmän ja/tai nostamalla omia julkistushintojaan reilusti (joka saattaa karkottaa asiakkaita heiltäkin, hyvällä lykyllä, Samsungin iloksi). Jos Applella ei tehdä tälle mitään niin he tulevat kärsimään tappiot rajuna myynnin laskuna. Ja Applen tuntien luulisin, etteivät tee mitään ainakaan tänä vuonna, markkinoiden seuraamisessa Apple on perässähiihtäjä eikä hintapolitiikassa aina ole onnistuttu.


Ei voi ku nauraa :D oli kyll semmosta tekstiä tuo koko pitkä viesti, että huh huh.

Lähdetään nyt siitä, että ei Applen tarvi tehdä yhtään mitään, ne on ensinnäkin siinä tilanteessa, että niillä on markkinoilla tuote mitä kukaan muu ei voi tarjota, tarkoittaa automaattisesti sitä, että hintakilpailuun ei tarvi lähteä samalla tavalla kun taas andoid luureja on paljon ja erot minimaalisia niin hinta on iso ja ehkä parhain kilpailukeino ja samsung jää auttamattomasti noiden kiinaihmeiden jalkoihin tämmösillä hinnoilla.

Plus en usko, että S6 hinnan pudottaminen juuri mitään muuttaa, tällä hetkellä nyt vaan halutaan iPhonea ja ilmeisesti iOS ekosysteemiä. Eihän se S5 halvemmallakaan hinnalla kelvannu.

Vastaa
Caliber
Caliber

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


....tällä hetkellä nyt vaan halutaan iPhonea ja ilmeisesti iOS ekosysteemiä...


Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


....tällä hetkellä nyt vaan halutaan iPhonea ja ilmeisesti iOS ekosysteemiä...


Olisi toisaalta mielenkiintoista nähdä miltä nuo käyrät näyttäisivät sen jälkeen jos uusia iOS-laitteita saisi alle 150 euron hintaluokassa, kun android-laitteiden osuuttahan nostavat juuri nuo alle 150 euron laitteet.

Vastaa
delic
delic

7

Caliber, en tiedä mitä haet takaa, mutta tuohan nimeomaan näyttää, että iPhone 6 tulon jälkeen androidin osuus on pudonnut ja iOSin vastaavasti ylös. Mikä onkin aika uskomaton suoritus yhdeltä firmalta joka tekee markkinoiden kalleimpiin kuuluvaa luuria.

Kaaviosta näkee myös, että android ei ole saanut normaalia hyvää kasvukäyräänsä ylös vaikka iPhone 6 on kohta vuoden vanha.

Vastaa
Caliber
Caliber

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Caliber, en tiedä mitä haet takaa, mutta tuohan nimeomaan näyttää, että iPhone 6 tulon jälkeen androidin osuus on pudonnut ja iOSin vastaavasti ylös. Mikä onkin aika uskomaton suoritus yhdeltä firmalta joka tekee markkinoiden kalleimpiin kuuluvaa luuria.

Kaaviosta näkee myös, että android ei ole saanut normaalia hyvää kasvukäyräänsä ylös vaikka iPhone 6 on kohta vuoden vanha.

Onhan tuo iOs osuus alempana, mitä huippuaikoina. Ne nyt tykkää sahata vähän eestaas.
Mutta silti tuo ~80 vs ~20 ei ihan kerro mulle, että kaikki haluaa iOs:n? näyttäs vähän että suurin osa haluaa Androidin. Tai saattaahan ne haluta ties mitä, muttei ole varaa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti benefon93:

Jos Applella ei tehdä tälle mitään niin he tulevat kärsimään tappiot rajuna myynnin laskuna.

Apple ei tule muuttamaan hinnoitteluaan mitenkään. Nykyisellä mallilla kysyntä tuntuu kasvavan edelleen.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti benefon93:


Ja Applen tuntien luulisin, etteivät tee mitään ainakaan tänä vuonna, markkinoiden seuraamisessa Apple on perässähiihtäjä eikä hintapolitiikassa aina ole onnistuttu.

Apple on vienyt valtaosan älypuhelinmarkkinan voitoista, vuodesta 2009 lähtien. Sanoisin, että hintapolitiikassa on onnistuttu liki täydellisesti.

Vastaa
pentsu
pentsu

10

Applen osuus valmistajana on noiden käppyröiden mukaan huikea kun otetaan huomioon että Androidin osuus jakautuu usean valmistajan kesken

Vastaa
Caliber
Caliber

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Applen osuus valmistajana on noiden käppyröiden mukaan huikea kun otetaan huomioon että Androidin osuus jakautuu usean valmistajan kesken

Jaajaa? Silti Samsung myy enemmän puhelimia kuin Apple.
Huikeaa on hinta mitä Apple saa kassaan per luuri.

Vastaa
perhana
perhana

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Applen osuus valmistajana on noiden käppyröiden mukaan huikea kun otetaan huomioon että Androidin osuus jakautuu usean valmistajan kesken

Jaajaa? Silti Samsung myy enemmän puhelimia kuin Apple.
Huikeaa on hinta mitä Apple saa kassaan per luuri.

Entä sitten? oikea vertailukohde olisi verrata kumpi myy enemmän 500 dollarin hintaisia puhelimia, Samsung vai Apple?
Tai rautalangasta vääntäen, kumpia myydään määrällisesti enemmän, halpoja rihkamakoruja vaiko aitoja kultakoruja? ja sitten jos tilanne muuttuisi niin että aidot kultakorut olisi halvempia kuin rihkamakorut, niin kumpia tässä tapauksessa myytäisiin enemmän?

Ja jos tuo nyt ei vieläkään auennut, niin yksinkertaisesti ilmaistuna, Samsung myy enemmän alle 200 dollarin puhelimia siitä syystä koska Applella ei ole myynnissä alle 200 dollarin puhelimia.

Vastaa
pentsu
pentsu

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

Applen osuus valmistajana on noiden käppyröiden mukaan huikea kun otetaan huomioon että Androidin osuus jakautuu usean valmistajan kesken

Jaajaa? Silti Samsung myy enemmän puhelimia kuin Apple.
Huikeaa on hinta mitä Apple saa kassaan per luuri.

En väittänytkään että Apple valmistaisi luureja enemmän. Itse asiassa en edes tiedä kuinka paljon, eikä edes kiinnosta. En tee sillä tiedolla mitään. Totesin käyttisvertailun käppyröistä että osuus on mielestäni huikea.

Vastaa
delic
delic

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Jaajaa? Silti Samsung myy enemmän puhelimia kuin Apple.
Huikeaa on hinta mitä Apple saa kassaan per luuri.

Eiköhän katteet ole samaa luokkaa S6:ssa, ei niitä rahoja vaan tule kassaan jos laitteet notkuu hyllyillä tai varastossa :) niitä pitää katsos myydä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja