Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Häviääkö SIM-kortti puhelimista? Apple ja Samsung kehittävät uutta standardia

8
Manu Pitkänen

Häviääkö SIM-kortti puhelimista? Apple ja Samsung kehittävät uutta standardia
On vuosi 2015 ja edelleen matkapuhelimien käyttäjät joutuvat kikkailemaan (jatkuvasti pienentyvien) SIM-korttien kanssa. Yhdelle jos toisellekin on varmaan korttien kanssa pelatessa tullut mieleen, että miksi tällaisia kortteja edes tarvitaan – operaattorin / liittymän voisi määrittää ihan vain puhelimen asetuksistakin.

Teleoperaattoreita edustavan maailmanlaajuisen GSMA-järjestön mukaan se neuvottelee parhaillaan muun muassa Applen ja Samsungin kanssa uudenlaisesta elektronisesta SIM-kortista, joka voisi käytännössä korvata fyysiset SIM-kortit älypuhelimissa. Standardin ajatuksena on integroida SIM-kortti osaksi puhelinta, jolloin sitä ei tarvitsisi vaihtaa lainkaan operaattorin tai liittymän vaihdon yhteydessä.

Apple testasi vastaavantyyppistä ratkaisua jo viime vuonna LTE-yhteydellisissä iPadeissä, jotka sisälsivät niin sanotun Apple SIMin, joka mahdollistaa operaattorin nopean vaihtamisen. Sen operaattorituki on jäänyt kuitenkin hyvin rajalliseksi, mikä tietysti vähentää reippaasti sen hyödyllisyyttä.GSMA:n mukaan se on edennyt keskusteluissa jo hyvin pitkälle, mutta mitään lopullisia päätöksiä ei ole tehty suuntaan tai toiseen. Elektronisen SIM-kortin arvioidaan olevan käyttövalmiina vuonna 2016. Applen ja Samsungin lisäksi standardin kehityksessä ovat mukana suuret teleoperaattorit, kuten AT&T, Vodafone, Telefonica, Deutsche Telekom ja Orange.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (8)

Mysticiza
Mysticiza

3

Kaunis idea ja laitteethan sitä voivat alkaa tukea vaikka heti ensi vuonna. Eri asia on, miten esimerkiksi suomalaiset operaattorit liittyvät tuohon mukaan. 2020-luvulla varmaan aikaisintaan, kun ipv6-yhteyksienkin saaminen vie ikuisuuden ja kyseisen hankkeen prioriteetti on kuitenkin asteen tai pari korkeammalla..

Vastaa
mcmopo
mcmopo

5

Mitenköhän tuo onnistuu varapuhelimissa kun pitäisi ottaa vaikka viikoksi käyttöön 3310. Kai tuohonkin jonkin rinnakkaiskortin saa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

kun ipv6-yhteyksienkin saaminen vie ikuisuuden


Hmm, kolmesta isosta kahdella kuluttajaliittymissä.

Vastaa
Pekke
Pekke

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mysticiza:

Kaunis idea ja laitteethan sitä voivat alkaa tukea vaikka heti ensi vuonna. Eri asia on, miten esimerkiksi suomalaiset operaattorit liittyvät tuohon mukaan. 2020-luvulla varmaan aikaisintaan, kun ipv6-yhteyksienkin saaminen vie ikuisuuden ja kyseisen hankkeen prioriteetti on kuitenkin asteen tai pari korkeammalla..

Veikkaan että tälläiset kuluttajille selkeät uudistukset tulevat nopeammalla aikataululla voimaan. Tuskin kovin moni peruspertti edes tietää mikä ipv6 on, eikä se kyllä peruskäyttäjän arkeen juuri vaikuta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pekke:


Veikkaan että tälläiset kuluttajille selkeät uudistukset tulevat nopeammalla aikataululla voimaan.


Jos tukeutuu standarteihin ja helposti kohtuu rahalla operaattorin systeemeissä toteutettavissa. niin kyllä.
Jos jotain muuta, niin tulee jos sillä voi tehdä rahaa, ai turvata rahan tulemisen.

Osa operaattoreista jo tukee kiinteitä "virtuaaliSIMejä".

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pekke:

Tuskin kovin moni peruspertti edes tietää mikä ipv6 on, eikä se kyllä peruskäyttäjän arkeen juuri vaikuta.


Peruskäyttäjä ei tosiaan tiedä mitä tuossa kyse, ehkä kuullut IP lyhenteen, mutta siihen se pitkälti jää. Mutta se ei tarkoita etteikä asia olisi merkityksellinen tavis käyttäjän kannalta, eli ipv6 on siinä mielessä kiirreellisempi kuin virtuaaliSIMit.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:

Tulee mieleen vanhat NMT puhelimet. Toivottavasti tää olis vähän edistyksellisempi.


No tuskin mennään siihen että laitteeseen laitetaan liittymänumero ja se on siinä :-).
Turvallisuus ja käytettävyys on se haaste. siis se miten salaiset avaimet liikutellaan ja miten laite sidotaan liittymään ja liittymästä irrotetaan. kuinka paljon ollaan valmiita tinkimään irtoSIMin eduista.

Kiinteät virtuaaliset SIMit tarjoaa myös mahdollisuuksia, lokistiikka säästöjä, rauta säästöjä, vanhat perinteiset operaattori sitouttamiset.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.