>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta jälleen kova tulos: IPhoneja ei pysäytä mikään

9
Manu Pitkänen

Applelta jälleen kova tulos: IPhoneja ei pysäytä mikään
Apple julkaisi tänään huhti-kesäkuun osavuosituloksensa. Yhtiön liikevaihto oli 49,6 miljardia dollaria ja liikevoitto 14 miljardia dollaria.

Apple myi kevään ja alkukesän aikana yhteensä 47,5 miljoonaa iPhonea sekä 10,9 miljoonaa iPadiä. Kaava on aiemmilta vuosineljänneksiltä tuttu eli uusimpien iPhonien myyntiä ei tunnu pidättelevän enää yhtään mikään, kun taas iPadien nousukausi on selvästi taittunut paikallaan junnaamiseen.

IPadin kasvukipuja on selitetty erityisesti sillä, että tablettien päivityssykli on käytännössä lähempänä tietokoneita kuin puhelimia, minkä vuoksi laitteiden jatkuva päivitys ei ruoki kasvua.

Kiina oli tälläkin vuosineljänneksellä Applelle erityisen vahva. Liikevaihtoa kertyi yli 13 miljardia dollaria, mikä on tuplasti viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden. Kiina oli Applen toisiksi vahvin markkina heti Pohjois-Amerikan jälkeen.

Kategorian "muut laitteet" liikevaihto oli keväällä 2,6 miljardia dollaria. Ryhmään kuuluu Beats-kuulokkeiden, iPodien ja Apple TV -laitteiden lisäksi myös uusi Apple Watch -älykello. Apple ei ole kommentoinut uuden älykellon myyntilukuja, mutta viime vuonna vastaavana ajanjaksona saman kategorian liikevaihto oli 1,8 miljardia dollaria. Tästä voidaan yrittää haarukoida, älykellojen tuottaneen Applelle huhti-kesäkuun aikana noin 800 miljoonaa dollaria liikevaihtoa (kun oletetaan, ettei kategorian muiden laitteiden myynnissä ole tapahtunut erityisiä romahduksia tai harppauksia).


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Jakele
Jakele

1

Niin se on, kuten sanottu: Vain yksi menee edellä, kaikki muut tulee perässä..
Microsoftkin on hiipunut Appleen verrattuna 'nakkikioskiksi'.
Applen liikevaihto tupla MS:n liikevaihtoon nähden.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WinPhoneUser (vahvistamaton)

3

Milloin EU alkaa määräämään Applelle sakkoja markkina-aseman väärinkäytöstä ja poistattaamaan applen laitteista ohjelmistoja sekä vaatimaan laitteisiin mm. pakollisia vaihtoehtoisia selainvaihtoehtoja oletusasennuksena kuten ovat Microsoftille aikoinaan tehneet? Nythän apple käytännössä määrää millaisia ohjelmistoja laitteille saa asentaa ja ottaa vielä kaikkien ohjelmien myynnistä prosenttiosuuden, onko tämä reilua kilpailijoita kohtaan? Ja tietysti, koska yritys alkaa olla liian suuri niin se täytyy pilkkoa osiin.

(Ja ennen kuin kenelläkään menee herne nenään, älä lue liian vakavasti.)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

4

63% prosenttia liikevaihdosta puhelimista. Luku alkaa olemaan jo aika vaarallisen korkea, kun ottaa huomioon markkinan lähestyvän saturoitumisen. Länsimaissa lähes kaikilla on jo älypuhelimet. Apple alkaa olemaan jo kaikilla markkinoilla nyt kun Kiinakin alkaa olemaan hallussa. Sitä kautta se ei tule enää helposti onnistumaan. Mielenkintoista tulee olemaan mistä/miten kasvu kaivetaan. Momentum on kyllä huikea.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinPhoneUser:

Milloin EU alkaa määräämään Applelle sakkoja markkina-aseman väärinkäytöstä ja poistattaamaan applen laitteista ohjelmistoja sekä vaatimaan laitteisiin mm. pakollisia vaihtoehtoisia selainvaihtoehtoja oletusasennuksena kuten ovat Microsoftille aikoinaan tehneet? Nythän apple käytännössä määrää millaisia ohjelmistoja laitteille saa asentaa ja ottaa vielä kaikkien ohjelmien myynnistä prosenttiosuuden, onko tämä reilua kilpailijoita kohtaan? Ja tietysti, koska yritys alkaa olla liian suuri niin se täytyy pilkkoa osiin.

(Ja ennen kuin kenelläkään menee herne nenään, älä lue liian vakavasti.)

Eipä sitä taida kukaan pystyä määräämään mitä selainta jokin puhelin käyttää, ja hyväksyykö muita selaimia :D

Applella on oikeus ottaa prosenttiosuus sovellusmyynnistä, sillä firmahan hoitaa koko jakelupuolen ja softat.

Ihmettelen miten puhelinvertailu.com:in toimittajat eivät vieläkään osaa kirjoittaa iPhonea oikein...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinPhoneUser:

Milloin EU alkaa määräämään Applelle sakkoja markkina-aseman väärinkäytöstä ja poistattaamaan applen laitteista ohjelmistoja sekä vaatimaan laitteisiin mm. pakollisia vaihtoehtoisia selainvaihtoehtoja oletusasennuksena kuten ovat Microsoftille aikoinaan tehneet?

Siihen varmaan vaaditaan ensiksi määräävä markkina-asema, jota on aika vaikea väittää Applella olevan, kun markkinaosuus on jossain 20% hujakoilla puhelimissa. Microsoftilla oli hallussaan noin 90% markkinasta ja käytti asemaansa väärin.

Lainaus:


Nythän apple käytännössä määrää millaisia ohjelmistoja laitteille saa asentaa ja ottaa vielä kaikkien ohjelmien myynnistä prosenttiosuuden,

Kyllä, kuten miltei kaikki muutkin toimijat (MS ja Google). Mikään ei estä ostamasta kilpailevaa tuotetta, suurin osa asiakkaista tekeekin niin.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow_:

63% prosenttia liikevaihdosta puhelimista. Luku alkaa olemaan jo aika vaarallisen korkea,

Ja vaara on mikä? Applen kannattavuus on erinomainen kautta linjan ja kustannukset erittäin hyvässä kunnossa. Ilman puhelimiakin Apple olisi jopa nykykoossaan erittäin suuri ja kannattava firma. Ja toki kustannuksia voi markkinatilanteen muuttuessa hallita ja pankkitili antaa mahdollisuuden vaikka millaisiin liikkeisiin.

Lainaus:


Mielenkintoista tulee olemaan mistä/miten kasvu kaivetaan. Momentum on kyllä huikea.

Mikään ei kasva ikuisesti, mutta kasvun hidastuessa tai vaikka liikevaihdon kääntyessä laskuun on vaikea povata Applelle suuria ongelmia jos ja kun kannattavuus on kunnossa ja pankissa taaloja vaikka kuinka moneksi vuodeksi kantamaan heikompien vuosien yli.

Vastaa
pentsu
pentsu

8

Applen kulku on kyllä ihailtavaa. 20%:n markkinaosuudella 63%:n siivu (jos luku pitää paikkansa) puhelinmyynnin liikevaihdosta. Applelle tilanne ei ole millään tavalla vaarallinen. Kasvua voi hakea kasvattamalla markkinaosuutta.

En tiedä minkäsuuruinen markkinaosuus Android laitteilla on yhteensä mutta kuvittelen sen olevan aika suuri. Enemmänkin pidän sitä vaarallisena erityisesti kuluttajille. Todelliset vaihtoehdot jäävät vähiin. Uusia kilpailevia toimijoita kaivattaisiin lisää.

Vastaa
vekke
vekke

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:

En tiedä minkäsuuruinen markkinaosuus Android laitteilla on yhteensä mutta kuvittelen sen olevan aika suuri. Enemmänkin pidän sitä vaarallisena erityisesti kuluttajille. Todelliset vaihtoehdot jäävät vähiin. Uusia kilpailevia toimijoita kaivattaisiin lisää.

No, mobiilissa on kuitenkin kaksi vahvaa toimijaa, jotka molemmat vievät alustojaan selvästi eteenpäin. Tämä silti vaikka Androidin osuus on globaalisti prosenteissa todella iso, mutta kalliimmissa luureissa ja vaikkapa jenkeissä Applenkin osuus on erittäin merkittävä.

Tietokonepuolella oli minusta ihan eri tilanne vuosituhannen vaihteen tienoilla ja muutaman vuoden siitä eteen päin. Nythän ei ole enää "pakko" monen tavallisen tallaajankaan käyttää Windowsia, ilmankin pärjää aivan mainiosti.

Ehkä kolmannelle vahvalle vaihtoehdolle ei yksinkertaisesti ole tilaa avoimilla kilpailuun perustuvilla markkinoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.