Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft teki jättimäisen tappion

3
Manu Pitkänen

Microsoft teki jättimäisen tappion
Microsoft julkaisi tänään kirjanpitovuotensa viimeisen neljänneksen tuloksen. Liikevaihtoa kertyi 22,2 miljardia dollaria, mutta huhti-kesäkuuta jouduttiin kuittaamaan 2,2 miljardin dollarin operatiivinen tappio.

Tappio on luonteeltaan lähinnä kirjanpidollinen, sillä siihen kuuluu Nokian puhelinliiketoiminnoista tehdyt massiiviset alaskirjaukset, joista yhtiö tiedotti jo aikaisemmin irtisanomisten yhteydessä. Ilman alaskirjaukseen liittyviä kertaluontoisia kuluja Microsoft olisi tehnyt 6,4 miljardia dollaria voittoa.
Lumia-puhelimia Microsoft myi neljänneksen aikana 8,4 miljoonaa kappaletta, kun vuotta aikaisemmin lukema oli 5,8 miljoonaa (tuolloin osa myynnistä meni tosin vielä Nokian alaisuudessa). Puhelimien liikevaihto laski kappalemääräisestä kasvusta huolimatta keskihinnan alentumisen takia. Jatkossa Microsoft aikoo keskittyä puhelimissa bisnes-käyttäjiin, lippulaivamalleihin ja kaikkein edullisimpiin älypuhelimiin. Älypuhelinmallistoa karsitaan strategiauudistuksen yhteydessä.

Lumia-mallistoon kuulumattomia puhelimia Microsoft myi edelleen 19,4 miljoonaa kappaletta, kun vuosi sitten kappalemäärät liikkuivat noin 30 miljoonassa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Jakele
Jakele

1

Pieneks on kauppa käynyt Microsoftalla... Enää vain puolet Applen liikevaihdosta. Muistuttaa jo 'nakkikioskia' ;)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Tälläkin palstalla on kovasti huudeltu, kuinka Elop on huono tai jopa maailman huonoin toimitusjohtaja ikinä, mutta kun katsoo Steve Ballmerin ansioita (joita siis edelleen korjataan, koska toimitusjohtajan vaihtuessa vanhat synnit tulevat maksuun vielä pitkään) niin voi olla vähän toista mieltä. Samassa nähdään myös esimerkki siitä, kuinka hyvä menestys helposti peittää ongelmat. Molemmat asiat näkyivät myös Nokialla.

Nokian puhelimista siis alaskirjattiin miltei $8B, ja rahaa on palanut paljon enemmänkin usemman vuoden aikana ja todennäköisesti tulee palamaankin. Vuonna 2012 alaskirjattiin $6B aQuantiven oston mennessä Nokiamaisesti puihin. Vuonna 2013 Surface RT:sta alaskirjattiin $1B, mutta rahaa ja aikaa paloi paljon enemmänkin.

Microsoft ei tietenkään ole vaarassa, koska softapuoli on niin hyvin hallussa, mutta muutaman vuoden aikana ~$15B täysin hassattua rahaa, jonka olisi ehkä voinut käyttää paremminkin tai vaikka jakaa osakkeenomistajille.

Vastaa
vpaka26
vpaka26

3

Apple loistaa vaan puhelimillaan kun taas microsoft on tunnettu hieman muista tuotteista kuin puhelimista. Itsellä on paljon microsoftin tuotteita ja voin sanoa että parempia saa etsiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja