Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin mobiiliyksikön tulos heikkeni rajusti

1
Manu Pitkänen

Samsungin mobiiliyksikön tulos heikkeni rajusti
Samsungin liikevaihto vuoden toisella vuosineljänneksellä oli 48,5 biljoonaa wonia (37,5 miljardia euroa), josta yhtiö teki 6,9 biljoonan wonin (5,4 miljardia euroa) operatiivisen voiton.

Osavuosituloksen murheenkryyninä jatkoi yhtiön entinen tulosveturi eli mobiililaiteliiketoiminta. Samsungin mukaan mobiiliyksikön liikevaihto kasvoi hieman vuoden alusta Galaxy S6:n ja S6 edgen ansiosta, mutta edullisempien puhelinmallien myynti väheni samaan aikaan. Galaxy S6 -puhelimien myyntiä häiritsi toimitusvaikeudet ja lisäksi Samsung lisäsi markkinointimenoja, minkä takia tulos kasvoi vuoden alusta vain hieman.

Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon nähden mobiiliyksikön liikevoitto putosi 37,6 prosenttia.

Valopilkkuna oli kuitenkin puolijohdeliiketoiminta, jonka liikevoitto kasvoi viime vuoteen nähden peräti 83 prosenttia. Taustalla oli muistipiirien hyvä kysyntä sekä mobiilisuorittimien hyvä kysyntä. Samsung valmisti Galaxy S6 -puhelimien suorittimet itse sen sijaan että olisi tilannut ne Qualcommilta.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja