Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pelkkä iPhone ei riitä Applelle? Suunnittelee oma puhelinliittymää

Manu Pitkänen

Pelkkä iPhone ei riitä Applelle? Suunnittelee oma puhelinliittymää
Apple testaa parhaillaan uutta iCloud Voicemail -vastaajapalvelua, kertoo Business Insider. Verkkojulkaisun mukaan ominaisuus on tarkoitus julkaista ensi vuonna, mahdollisesti vasta iOS 10:n myötä.

Mikäli iPhone-käyttäjä ei syystä tai toisesta pysty itse vastaamaan puheluun, ottaisi iCloud Voicemailissä Applen virtuaalinen Siri-avustaja ohjakset käsiinsä ja "vastaa" puheluun. Vastaajaan puhuttu viesti tallentuu Applen palvelimille, missä se käännetään tekstimuotoon. Ominaisuus palvelisi erityisesti vanhempia käyttäjiä, joille vastaajapalvelut ovat tutumpia.

Business Insiderin lähteet tietävät kertoa myös Applella olevan pidemmällekin kurkottavia suunnitelmia: IT-jätti on nimittäin aloittanut neuvottelut amerikkalaisten ja eurooppalaisten operaattoreiden kanssa oman MVNO-palvelun pystyttämiseksi. MVNO tarkoittaa virtuaalioperaattoria eli käytännössä matkapuhelinoperaattoria, jolla ei ole omaa matkapuhelinverkkoa vaan vuokraa sellaisen käyttöönsä varsinaisilta verkko-operaattoreilta.Virtuaalioperaattoriksi ryhtyminen voisi olla Applelle varsin herkullinen rahalähde: se voisi myydä uuden iPhonen yhteydessä myös kuukausittaisia tuloja tuovan matkapuhelinliittymän. Aivan lähiaikoina tällaista palvelua tuskin tulee, sillä Business Insiderin lähteiden mukaan Applen suunnitelmat siintävät viiden vuoden päässä.

Vuoden 2014 lopussa Apple esitteli matkapuhelinverkkoa tukeviin iPad Air 2 -tabletteihin Yhdysvalloissa ja Britanniassa Apple SIMin, jonka avulla käytettävää liittymää voisi vaihtaa lennosta. Tänä kesänä ilmeni, että Apple on mukana kehittämässä GSMA:n kanssa uutta älypuhelimiin integroitua SIM-korttia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.