Onko Samsung tosiaan tuomassa Galaxylle tällaisen näppäimistölisävarusteen?

7
Puhelinvertailu

Onko Samsung tosiaan tuomassa Galaxylle tällaisen näppäimistölisävarusteen?
Matkapuhelinmarkkinat muuttuivat olennaisesti ensimmäisen iPhonen johdosta – tai ainakin aikaan – eikä nykyisin älypuhelimissa näe juurikaan fyysisiä painikkeita. Uuden kuvavuodon (alla) mukaan Samsung on kuitenkin sitä mieltä, että fyysiselle näppäimistölle on edelleen markkinarako.

Luottovuotaja @evleaks kertoo lisävarusteesta, jolla Samsungin tulevaan Galaxy S6 edge+ -älypuhelimeen saa fyysisen QWERTY-näppäimistön. Pystymallin näppäimistö kiinnittyy oletettavasti laitteen alaosassa olevaan USB-paikkaan ja nähtävästi yläkulmiin.

Näppäimistö tarjoaa perinteisen QWERTY-näppäimistön kirjainten lisäksi mm. shift-, alt-, symboli- ja mikrofoni-näppäimen. Lisäksi alaosassa ovat Samsungin Android-laitteista tutut takaisin-, koti- ja menunapit.

Kyseessä ei ole todellakaan uusi konsepti, päinvastoin. Vastaavanlaisia lisävarusteita on nähty jo ennen nykyisenlaisia älypuhelimia. PDA-kämmentietokoneille myytiin oheisen kuvan kaltaisia lisänäppäimistöjä. Olisi kuitenkin jokseenkin kummallista, jos Samsung tosiaan toisi nykymarkkinoilla lisälaitteen laajasti myyntiin. Kannattaneekin ottaa huhu varauksella, vaikka se tuleekin luotettavalta lähteeltä.






Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
230 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Sefriol
Sefriol

1

Ongelma näissä lisävarusteissa on mielestäni se, että ne näyttävät halvalta verrattuna itse tuotteeseen. Samanlaisia näppäimistöjä oli jo lähes 10 vuotta vanhoissa Nokioissa. Ei siinä, ihan hyvä sekin on, mutta tässä ajassa odottaisi nyt jotain parempaa.

Jos ostaa lähes 1000€ maksavan puhelimen, niin kai siihen jotain parempilaatuist haluaisi kylkeen. Mikäli QWERTY:ä siis tarvitsee.

Vastaa
perhana
perhana

3

Kai tuo oikeasti on jokin hauska läppä... onhan...?
enkä nyt tarkoita fyysistä läppää, vaan vitsiä :D

Toisaalta... tuohan kyllä näyttää ämpärimuovista valmistetulta, että jospa se sitten kuitenkin on ihan aito samsungin tuotos, vaikka toisaalta tuo vannehopea-spraylla maalattu pinta viittaisi htc-one suuntaan...

Vastaa
pentsu
pentsu

4

Jep. Kaukana takana ei ole ajat jolloin joissain puhelimissa oli oikea näppäimistö. Toki muut ominaisuudet oli silloin jotain muuta. En tiedä olisiko fyysiselle näppäimistölle riittävästi kysyntää. Itse ainakin jostain kumman syystä haaveilen sellaisesta edelleen. Ehkä siksi että hyvin toteutettuna näppäimistö ei syö tilaa näytöltä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

5

IRRALLINEN näppäimistö, clever? Ja vielä pystymalli... Integroitu sliderimalli vaakatasoon, ei se voi olla niin jumalattoman vaikeaa!

Vastaa
muppis
muppis

6

Bongasin Cyanogen modin yhteensopivuuslistalta Samsungin Galaxy -tuoteperheestä T-Mobilelle räätälöidyn mallin, jossa on Qwerty -näppis vaatatasossa. Kyseinen malli on vuodelta 2012. Pienellä etsimisellä löytyi myös LG:ltä vastaava malli jollekin jenkkioperaattorille. Oi miksi näitä ei saa euroopasta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.