Arvostelussa Microsoft Lumia 640 - Optimoitu Windows Phone hintatietoisille

14
Arvostelu: Lumia 640
Sami Koivunen Sami Koivunen

Sisällys

Microsoft esitteli Stephen Elopin johdolla edulliseen hintaluokkaan lukeutuvat Lumia 640- ja Lumia 640 XL –puhelimet maaliskuussa pidetyillä MWC-messuilla. Lumia 640:n myynti alkoi Suomessa huhtikuussa.

Useimmista Lumioista poiketen 640:n tuotekehitys on tapahtunut alusta loppuun Tampereella. Edellisen kerran tamperelaista osaamista nähtiin Microsoftin puhelimissa vuosi sitten Lumia 630:n ja Lumia 635:n tultua markkinoille.

Muiden puhelinvalmistajien esitellessä toinen toistaan kalliimpia ja teknisempiä laitteita, on Microsoft valinnut vaihtoehtoisen tien. Lumia 640 on aivan markkinoiden halvimpia tämän vuoden aikana julkaistuja puhelimia. Halvimmillaan se irtoaa kirjoitushetkellä 139-149 eurolla, kun alkuperäinen suositushinta on 179 euroa.

Alla olevassa arvostelussa tutkimme, tarjoaako budjettimalli tekniikaltaan tarpeeksi vastinetta ollakseen varteenotettava kilpailija vastaavan hintaluokan Android-puhelimille.

Tekniset tiedot
 • Mitat:
 • 141,3 x 72,2 x 8,85 mm
 • Paino:
 • 145 g
 • Näyttö:
 • 5" HD (1280x720) IPS LCD, 294 PPI
 • Suoritin:
 • Neliytiminen 1,2 GHz:n Qualcomm Snapdragon 400
 • RAM:
 • 1 GB
 • Tallennustila:
 • 8 gigatavua + microSD-korttipaikka
 • Kamerat:
 • Takana 8 MP, f/2.2, 1080p @ 30 fps video. Edessä 1 MP laajakuva, f/2.4, 720p video
 • Yhteydet:
 • Bluetooth 4.0, WLAN 802.11 b/g/n, NFC, Miracast, LTE: 150/50 Mbps (mallista riippuen)
 • Akku:
 • irrotettava 2500 mAh
 • Muuta
 • Windows Phone 8.1, Lumia Denim

Ulkonäkö

Lumia 640 on saatavilla neljällä värivaihtoehdolla: oranssina, valkoisena, sinisenä ja mustana. Värit ovat tuttuun Lumia-tyyliin erittäin selkeitä, eivätkä sisällä eräistä huippupuhelimista tuttuja "avaruusharmaa"- tai "sininen topaasi" –värivaihtoehtojen kaltaisia kikkailuja.

Testikappaleeksi saatu Lumia 640 oli kirkkaansininen. Puhelin on omalla tavallaan tyylikäs, mutta rehellisesti sanoen sen hinta näkyy myös ulkonäössä. Testiaikana Lumia keräsi muutamia selvästi havaittavia naarmuja, vaikka ei ollutkaan erityisen kovassa käsittelyssä. Viime vuoden Lumia 630:aan verrattuna design on kuitenkin aavistuksen arvokkaamman oloinen.

Lumian takakansi on irroitettavissa, mutta on erittäin tukevasti kiinni. Lumiasta ei itse asiassa välttämättä heti arvaa, että kyseessä ei ole unibody-puhelin. Oikealla tekniikalla takakansi on kuitenkin helposti irroitettavissa.

Puhelimen vähäiset fyysiset painikkeet on sijoitettu järkevästi ja ne erottuvat selkeästi. Vaikka puhelin näyttää painikkeidenkin osalta melko muoviselta, ovat ne erittäin käytännölliset ja responsiiviset. Näyttö on riittävän iso, mutta siltä olisi voinut odottaa pienempiä tyhjän tilan reunuksia, etupuolelta löytyy huomattavat reunukset sekä ylhäältä että sivuilta. Alhaalla reunuksen jättäminen on järkevää päävalikon sijoittelun takia.

Tekniikka

Lumiasta löytyy viiden tuuman IPS LCD –näyttö 720p:n resoluutiolla. Näytössä on Gorilla Glass 3 –suojaus ja sen PPI-luku on tyydyttävät 294. Näyttöä ei voi aivan verrata huippupuhelimiin, mutta se on hintaluokassaan varmasti markkinoiden parhaimpia. Näytön väritoisto, kontrasti ja kirkkaus ovat kaikki kelvollisella tasolla, se päihittää esimerkiksi saman hintaluokan Motorola Moto E -puhelimen mennen tullen.

Puhelimesta löytyy varsin vaatimattomalta kuulostava Snapdragon 400 –järjestelmäpiiri ja yksi gigatavu RAM-muistia. Suoritin on käytännössä sama kuin vuosi sitten esitellyssä Lumia 630 –puhelimessa. Arvostelussamme totesimme sen olleen jo silloin vanhentunutta rautaa. Odotetumpi valinta Lumia 640:n piiriksi olisi ollut Snapdragon 410, mutta toisaalta piirien välillä ei ole isoa suorituskykyeroa. Moto E -puhelimeen verrattuna Lumiasta löytyy yhtä pykälää heikompi suoritin, mutta saman verran RAM-muistia.

Heikohkot tekniset ominaisuudet vaikuttavat Lumian suorituskykyyn erityisesti raskaampia sovelluksia käytettäessä. Käytännössä huomasin testiaikana puhelimen hidastelevan varsinkin sovellusten käynnistysvaiheessa. Suorituskyky on riittävä 2D-peleihin, mutta 3D-pelien ostamisessa saa jo olla tarkkana. Käyttöliittymäkokemus on kuitenkin tuttuun Windows Phone –tapaan sujuva ja perustoimintoihin ja –sovelluksiin puhelimen suorituskyky on riittävä.

Lumiaan on pakattu vain kahdeksan gigatavua tallennustilaa joten kovin montaa gigatavua käyttäjälle ei uutenakaan tarjota. Tilannetta parantaa puhelimen takaa löytyvä microSD-korttipaikka, mutta moitteita on annettava siitä, että tuo lisävaruste on lähes pakollinen heti alusta asti.

Lumian 2500 milliampeeritunnin akku on erittäin hyvä tämän hintaluokan laitteeseen. Vastaavia on nähty aivan huippupuhelimissakin Galaxy S6:sta lähtien. Akun varauksen voi luottaa kestävän kaksikin päivää vähäisellä käytöllä ja päivän kovemmassa työkäytössä. Akun lataus täyteen nollasta prosentista kestää yli kolme tuntia eli käytännössä Lumia 640:n akkua on hyvä ladata joka yö.

Kamera

Lumia 640:n myötä halvemmillekin Lumioille on tuotu kalliimmista malleista tuttu Lumia Camera 5 -sovellus. Ero on merkittävä esimerkiksi vuoden takaisen Lumia 630:n ominaisuuksiin nähden.

Takakameralla otettujen kuvien laatu on melko hyvä. Kuvat eivät ole erityisen tarkkoja, mutta värit esiintyvät hyvin ja nopeaan kuvaukseen kamera on riittävä. Kuvia on suositeltavaa ottaa useita, sillä niiden laatu vaihtelee melkoisesti. Sisäkuvauksen ja hämäräkuvauksen Lumia 640:n takakamera hallitsee kohtuullisesti. Etukameralla otettujen kuvien laatu on melkoista mössöä kaikissa olosuhteissa.

Lumia Camera –sovellus on saanut runsaasti kehuja käytettävyydestään ja toiminnoistaan. Sovelluksen aloitusnäkymä on melko pelkistetty, mutta reunasta löytyvä valikko paljastaa runsaasti säätömahdollisuuksia. Säätöjä voi tehdä helposti liikuttamalla sormea suoraan näkyviin tulevalla asteikolla. Säätäminen on erittäin kätevää ja nopeaa verrattuna Android-puhelinten kamerasovelluksiin. Kuvauspainiketta ylöspäin vetämällä saa esiin kaikki säätömahdollisuudet kerralla.

Kuvaus ei ole aivan yhtä nopeaa kuin Android-lippulaivoissa, mutta onnistuu kuitenkin noin viidessä sekunnissa puhelimeen käteen otosta. Kameralle voi antaa pisteitä myös 30 fps:n videokuvauksesta 1080p:n tarkkuudella ja HDR-valokuvauksesta. Videokuvauksen jälki on Lumiassa kelvollista, mutta eron kalliimpiin puhelimiin huomaa nopeasti.

Käyttöliittymä

Monesta Android-puhelimesta poiketen Lumiasta löytyy varsin tuore käyttöjärjestelmäversio Windows Phone 8.1 update 2:n muodossa. Puhelimesta löytyvät myös Denim-ominaisuudet. Lumia tukee myös Windows 10 –käyttöjärjestelmää, kunhan se virallisesti julkaistaan. Halutessaan Windows 10:n testiversion voi asentaa heti.

Windows Phonen ulkoasu ei ole juuri muuttunut esimerkiksi vuoden takaiseen verrattuna. Tiilet ovat edelleen samalla tavalla muokattavissa ja Androidista tuttuja widgettejä ei käyttöjärjestelmästä löydy. Muutamia hyviä ominaisuuksia ovat muokattavissa oleva lukitusnäyttö, johon voi asettaa vaikkapa säätiedot ja vilkaisunäyttö, joka mahdollistaa ilmoitusten ja kellonajan nopean tarkistamisen.

Vaikka Windows Phonen sovellustilanne on parantunut selvästi, on tarjonnassa ongelmansa. Ensimmäinen havainto perussovelluksia ladatessa on, että niiden laatu jää usein selvästi jälkeen Android- ja iOS-sisaruksistaan. Sovellukset eivät välttämättä toimi odotetun tehokkaasti ja ominaisuuksiakin on usein WP-puolella karsittu. Google ei ole vieläkään aloittanut WP-sovellusten tekemistä yhtä lukuun ottamatta ja vaikka Androidien kymmenet esiasennetut Google-sovellukset joskus tuntuvat bloatwarelta, huomaa niiden puutteen WP-puhelimella nopeasti.

Tarkemmin Windows Phonen ominaisuuksista voi lukea aihetta käsittelevistä jutuistamme. Windows 10 Mobilen esittelysarjaa voi hakea Puhelinvertailusta Windows 10 -tägillä.

Yhteenveto

Mallinumeroonsa nähden Lumia 640 on varsin kilpailukykyinen tuote. Alemman hintaluokan Android -puhelimiin verrattuna Lumialla on useita myyntivaltteja, kuten laadukas kamera, hyvä akunkesto, hyvä näyttö ja hyvät yhteydet. Toisaalta puhelimesta löytyy myös Lumioiden tunnettuja ongelmia eli halpa hinta näkyy laitteen ulkonäössä, suorituskyky on vajavainen ja Windowsin käyttöjärjestelmä jää parannuksista huolimatta monissa asioissa jälkeen Androidiin ja iOS:iin verrattuna.

Lumia 640:n julkaisu oli jossain määrin yllättävä, sillä Microsoft on julkaissut edullisia Lumioita tiiviiseen tahtiin viimeisen vuoden aikana. Sen sijaan todellisia huippumalleja ei ole Microsoftilta hetkeen nähty. Toisaalta Lumia 640 on luonnollinen seuraaja viime vuonna esitellyille Lumia 630- ja Lumia 635 –puhelimille. Edeltäjiinsä verrattuna huomattava edistysaskel on etukameran lisääminen, vaikka kameran kuvausjälki jättääkin toivomisen varaa.

Kaikkiaan Lumia 640:n voi sanoa olevan merkittävä päivitys edeltäjäänsä. Lumia 630:sta puuttui etukameran lisäksi NFC, 4G, valaistussensori ja salama. Kun niiden lisäksi Lumia 640:aan on vielä lisätty RAM-muistia, on kehitysharppaus ollut vuoden aikana merkittävä. Puhelinta voikin suositella niille, jotka eivät alle 150 euron puhelimeltaan etsi raakaa suorituskykyä, vaan tasapainoista kokonaisuutta.

Microsoft Lumia 640

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (14)

Anonyymi käyttäjä
Haistakaa (vahvistamaton)

1

Lainaus:

Näyttö on riittävän iso, mutta siltä olisi voinut odottaa pienempiä tyhjän tilan reunuksia, etupuolelta löytyy huomattavat reunukset sekä ylhäältä että sivuilta. Alhaalla reunuksen jättäminen on järkevää päävalikon sijoittelun takia.

Minkähän takia iPhone-puhelinten reunuksista ei valiteta, vaikka ne ovat isommat? Tämä on lisäksi halvan hintaluokan laite, jollaiseksi nuo reunukset eivät ole pahat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tunkkiii (vahvistamaton)

2

Kysymys arvostelijalle: Mitä Googlen softia jäit kaipaamaan?

Google tili integroituu suoraan WP:hen, jolloin sähköpostit ja kalenterit tulee suoraan WP:n omiin varsin hyvin kalenteri ja sähköpostiohjelmiin.

Google Mapsin saa ladattua kaupasta, mutta valmiina löytyvät Here kartat ovat paremmin ajan tasalla (ainakin Suomessa).

Drivekin löytyy kaupasta, jos sitä tarvitsee puhelimessaan. Tosin henkilökohtaisesti käytän OneDriveä, koska se toimii nopeammin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
*Excellent* (vahvistamaton)

3

Kovin aktiivisesti toimitus on vastannut lukijoiden kysymyksiin...

Vastaa
Dunbar
Dunbar

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Haistakaa:

Minkähän takia iPhone-puhelinten reunuksista ei valiteta, vaikka ne ovat isommat? Tämä on lisäksi halvan hintaluokan laite, jollaiseksi nuo reunukset eivät ole pahat.

Applen iPhoneissa on kyllä poikkeuksellisen heikko screen-to-body -suhde, mutta siinä se on enemmän tarkoituksenmukaista. Lumian yksinkertainen design ilman fyysistä kotipainiketta korostaa omasta mielestä 640:n surureunoja.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tunkkiii:

Kysymys arvostelijalle: Mitä Googlen softia jäit kaipaamaan?

Google tili integroituu suoraan WP:hen, jolloin sähköpostit ja kalenterit tulee suoraan WP:n omiin varsin hyvin kalenteri ja sähköpostiohjelmiin.

Google Mapsin saa ladattua kaupasta, mutta valmiina löytyvät Here kartat ovat paremmin ajan tasalla (ainakin Suomessa).

Drivekin löytyy kaupasta, jos sitä tarvitsee puhelimessaan. Tosin henkilökohtaisesti käytän OneDriveä, koska se toimii nopeammin.

WP myös osaa toki synkata Googlen kalenterit ja sähköpostit omaan (melko hyvään) sovellukseensa ja puhelimista löytyy keinot saada Googlenkin sovellukset toimimaan, mutta tiettävästi natiiveja Google-sovelluksia Driven ja Mapsin käyttöön ei ole.

Sinänsä olen lukijan kanssa samaa mieltä, että Googlen bloatwaren unohtaa nopeasti WP-puhelinta käytettäessä. Kyseessä on vain omasta mielestä mainitsemisen arvoinen ero esiasennettuja Google-sovelluksia viliseviin Android-puhelimiin.

Vastaa
Dunbar
Dunbar

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti *Excellent*:

Kovin aktiivisesti toimitus on vastannut lukijoiden kysymyksiin...

Pahoittelut tästä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tunkkii (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Dunbar:


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tunkkiii:

Kysymys arvostelijalle: Mitä Googlen softia jäit kaipaamaan?

Google tili integroituu suoraan WP:hen, jolloin sähköpostit ja kalenterit tulee suoraan WP:n omiin varsin hyvin kalenteri ja sähköpostiohjelmiin.

Google Mapsin saa ladattua kaupasta, mutta valmiina löytyvät Here kartat ovat paremmin ajan tasalla (ainakin Suomessa).

Drivekin löytyy kaupasta, jos sitä tarvitsee puhelimessaan. Tosin henkilökohtaisesti käytän OneDriveä, koska se toimii nopeammin.

WP myös osaa toki synkata Googlen kalenterit ja sähköpostit omaan (melko hyvään) sovellukseensa ja puhelimista löytyy keinot saada Googlenkin sovellukset toimimaan, mutta tiettävästi natiiveja Google-sovelluksia Driven ja Mapsin käyttöön ei ole.

Sinänsä olen lukijan kanssa samaa mieltä, että Googlen bloatwaren unohtaa nopeasti WP-puhelinta käytettäessä. Kyseessä on vain omasta mielestä mainitsemisen arvoinen ero esiasennettuja Google-sovelluksia viliseviin Android-puhelimiin.

Niin, kyllä Googlen omia softia ei ole, mikä nyt on miinus Googlelle eikä Windows Phonelle koska vastaavat löytyy. Ja sinänsä en ymmärrä miksi niitä Googlen mapseja ja Drivejä pitäisi edes käyttää kun Heren vastaavat toimivat paremmin.

Tässä omat kokemukseni Here Drive vs Googlen Turn by Turn, tosin vuoden takaa Googlen kokemukset. En tiedä onko siitä parantunut:

* Herellä parempi päivitystahti karttoihin, uudet esim. eräs "uusi" tie ei vieläkään löydy (webin) Google Mapsista, vaikka Heressä ollut jo yli vuoden.

* Nopeusrajoitukset ja siihen liittyvä ylinopeusvaroitin

* Automaattinen Night-mode nähtävästi jollakin astrologisella kalenterilla, että toimii myös kaamos-aikoihin.

* Ainakin silloin karttoja ei voinut näppärästi ladata maa-kohtaisesti ennakkoon. Esim. viime kuun Italian reissulla oli näppärä ladata koko Italian kartta offlineksi. Viimeksi kun Androidia kokeilin, niin siinä sai ladattua vain jotenkin mystisesti 50 km säteellä kartat muistiin.

Vastaa
Caliber
Caliber

7

Reilu viikko tullu käytettyä Lumia 640:stä kun Nexus kojahti.
Mietteet:
-Puhelimessa on hintaisekseen hyvä näyttö (129€]
-Win10 pääsääntöisesti toimii nopeasti. Mutta kyllä tämä noita softia lataa, odotellakin saa.
-Akkukesto hyvää.

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.
Nämä tietysti ovat tuollaisia marginaalisoftia.
-Here on kankea käyttää verrattuna Googlemapsiin. Firmojen ym tietämys onnetonta.
-Onedrivellä pilvessä olevien kuvien hallinnointi kankeata verrattuna Googlen pilveen.
-Edge puutteellinen ja huonommin toimiva selain verrattuna Chromeen.
-Bing
-Bloatwaresta puheenollen tämä ainakin oli täynnä kaikenmaaliman iltalehtiä ja sanomia ja muita, mukaan lukien jotain microsoftin jo sulkemia palveluita ym. plussaa siitä että ne voi poista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jepajuudas (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Reilu viikko tullu käytettyä Lumia 640:stä kun Nexus kojahti.
Mietteet:
-Puhelimessa on hintaisekseen hyvä näyttö (129€]
-Win10 pääsääntöisesti toimii nopeasti. Mutta kyllä tämä noita softia lataa, odotellakin saa.
-Akkukesto hyvää.

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.
Nämä tietysti ovat tuollaisia marginaalisoftia.
-Here on kankea käyttää verrattuna Googlemapsiin. Firmojen ym tietämys onnetonta.
-Onedrivellä pilvessä olevien kuvien hallinnointi kankeata verrattuna Googlen pilveen.
-Edge puutteellinen ja huonommin toimiva selain verrattuna Chromeen.
-Bing
-Bloatwaresta puheenollen tämä ainakin oli täynnä kaikenmaaliman iltalehtiä ja sanomia ja muita, mukaan lukien jotain microsoftin jo sulkemia palveluita ym. plussaa siitä että ne voi poista.

Facebookilta on sentään tulossa windows 10:lle universal applikaatiot Facebook, Messenger ja Instagram appiksista. Windows 10 tablettien kova kasvu voi auttaa puhelinalustan softatilannetta. Instagramista kannattaa kokeilla 6tag:a.

Olet ilmeisesti joinannut insider ohjelmaan sillä virallista Windows 10:ä ei ole käsittääkseni vielä julkaistu 640:lle.

Vastaa
Caliber
Caliber

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Reilu viikko tullu käytettyä Lumia 640:stä kun Nexus kojahti.
Mietteet:
-Puhelimessa on hintaisekseen hyvä näyttö (129€]
-Win10 pääsääntöisesti toimii nopeasti. Mutta kyllä tämä noita softia lataa, odotellakin saa.
-Akkukesto hyvää.

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.
Nämä tietysti ovat tuollaisia marginaalisoftia.
-Here on kankea käyttää verrattuna Googlemapsiin. Firmojen ym tietämys onnetonta.
-Onedrivellä pilvessä olevien kuvien hallinnointi kankeata verrattuna Googlen pilveen.
-Edge puutteellinen ja huonommin toimiva selain verrattuna Chromeen.
-Bing
-Bloatwaresta puheenollen tämä ainakin oli täynnä kaikenmaaliman iltalehtiä ja sanomia ja muita, mukaan lukien jotain microsoftin jo sulkemia palveluita ym. plussaa siitä että ne voi poista.

Facebookilta on sentään tulossa windows 10:lle universal applikaatiot Facebook, Messenger ja Instagram appiksista. Windows 10 tablettien kova kasvu voi auttaa puhelinalustan softatilannetta. Instagramista kannattaa kokeilla 6tag:a.

Olet ilmeisesti joinannut insider ohjelmaan sillä virallista Windows 10:ä ei ole käsittääkseni vielä julkaistu 640:lle.

Jes, insiderin kautta pistin kympin samantien kun luurin sain, kun kuulin että myöhästyy virallinen, no olisin laittanut varmaan muutenkin.
Siksi ei vielä urputtanut nykivästä scrollauksesta, kun se varmaan on win10 previewin vika, koska vaimon 640 ei sitä 8.1:llä tee. Tai sitten laitevika.
Jos Facebook tekee noi universaalit niin voi olla että helpottaa, nythän vissiin kaikki versiot on microsoftin omaa säätöä, ja siksi kuraa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
k2 (vahvistamaton)

10

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.

Lumioilla on ylivoimaisesti paras instagramsovellus: 6tag - parempi kuin iphonen alkuperäinen insta, suosittelen kokeilemaan. Facebook taas toimii parhaiten selaimen kautta.

Vastaa
Caliber
Caliber

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti k2:

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.

Lumioilla on ylivoimaisesti paras instagramsovellus: 6tag - parempi kuin iphonen alkuperäinen insta, suosittelen kokeilemaan. Facebook taas toimii parhaiten selaimen kautta.

No enpä sanois, kun on tottunut fb-sovellusta käyttämään. Kaippa ne notifikaatiotkin toimii paremmin softalla.
Selain kismittää vieläkin, ei ole chromen veroinen ei.
6tag, joo, on ok, mutta ostaa pitää.

Yle Areena on aivan p*ska muihin verrattuna. Spotify on kehno ja hidas..

Reilu kuukausi takana, enkä ole ollenkaan vakuuttunut tästä. Tässä ei ole juuri mitään parempaa mitä muilla. Miksi tämä pitäisi valita?

Vastaa
jonas51
jonas51

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti k2:

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.

6tag, joo, on ok, mutta ostaa pitää.

Yle Areena on aivan p*ska muihin verrattuna. Spotify on kehno ja hidas..

Lumia/WindowsPhone arvostelut on välillä tosi merkillisiä. Tarjolla kaupassa pitäisi olla iso kasa sovelluksia, mutta sitten niiden lataaminen on vaivalloista. 6tag on ILMAINEN sovellus

Millä tapaa Yle Areena on aivan p*ska?
Minä ainakin etsin haluamaani haku-toiminnalla, jolle on pikavalinta. Toimii hyvin.

Kaikki on siis vain niin väärin WP:ssä!

Vastaa
Caliber
Caliber

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jonas:


Lumia/WindowsPhone arvostelut on välillä tosi merkillisiä. Tarjolla kaupassa pitäisi olla iso kasa sovelluksia, mutta sitten niiden lataaminen on vaivalloista. 6tag on ILMAINEN sovellus

Millä tapaa Yle Areena on aivan p*ska?
Minä ainakin etsin haluamaani haku-toiminnalla, jolle on pikavalinta. Toimii hyvin.

Kaikki on siis vain niin väärin WP:ssä!

6tag on ilmainen jos tykkää mainoksista. Esim natiivissa twitterin sovelluksessa niitä ei naamalle tule, en ole mikään suuri mainosten ystävä.

Yle Areena oli kuin joku androidin 0.1 beta versio, käsittämättömän ankea ja kankea. Ja sitten kun aikajanasta kelaat vaikka ohjelman puoleen väliin, voitkin lähteä päiväunille sitä odotellessa, että ohjelma alkaa taas toistumaan.

Mutta lopetin kärsimykseni, myin (onneksi sentään joku vielä ostaa sellaisia, kun halvalla saa) alle 2kk vanhan Lumian pois, ja laitoin halvan androidin tilalle, nyt ei enää kiristä.

Vastaa
Caliber
Caliber

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Reilu viikko tullu käytettyä Lumia 640:stä kun Nexus kojahti.
Mietteet:
-Puhelimessa on hintaisekseen hyvä näyttö (129€]
-Win10 pääsääntöisesti toimii nopeasti. Mutta kyllä tämä noita softia lataa, odotellakin saa.
-Akkukesto hyvää.

Sovellukset on se, joka tässä systeemissä kusee big time.
-Facebook on niin törkeän huono verrattuna android-versioon että pahaa tekee.
-Twitter syö kohtuuttomasti ruututilaa.
-Instagram Beta on vanhentunut ja puutteellinen.
Nämä tietysti ovat tuollaisia marginaalisoftia.
-Here on kankea käyttää verrattuna Googlemapsiin. Firmojen ym tietämys onnetonta.
-Onedrivellä pilvessä olevien kuvien hallinnointi kankeata verrattuna Googlen pilveen.
-Edge puutteellinen ja huonommin toimiva selain verrattuna Chromeen.
-Bing
-Bloatwaresta puheenollen tämä ainakin oli täynnä kaikenmaaliman iltalehtiä ja sanomia ja muita, mukaan lukien jotain microsoftin jo sulkemia palveluita ym. plussaa siitä että ne voi poista.

Facebookilta on sentään tulossa windows 10:lle universal applikaatiot Facebook, Messenger ja Instagram appiksista. Windows 10 tablettien kova kasvu voi auttaa puhelinalustan softatilannetta. Instagramista kannattaa kokeilla 6tag:a.

Olet ilmeisesti joinannut insider ohjelmaan sillä virallista Windows 10:ä ei ole käsittääkseni vielä julkaistu 640:lle.

Heh, taas luuri käytössä, eikä asiat vieläkään sen paremmin ole. Nuo natiivit fb sovellukset on huonoja ja HITAITA! Insta on puutteellinen.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.