Apple päivittää iPhone 6S:n kameran – puolet enemmän pikseleitä

Manu Pitkänen

Apple päivittää iPhone 6S:n kameran – puolet enemmän pikseleitä
Apple aikoo käyttää syyskuussa esiteltävässä iPhone 6S:ssä 12 megapikselin kameraa, kertovat toimitusketjulähteestä Business Insiderille. Applen nykyisissä puhelinmalleissa on "vain" kahdeksan megapikselin kamera.

Business Insiderin lähteet eivät kertoneet kennon tarkempia teknisiä ominaisuuksia, joten on mahdotonta sanoa saako Apple säilytettyä kennon pikseleiden koon nykyisessä (1,5 mikrometriä). Mitä suurempi pikseli on, sit enemmän se saa taltioitua valoa ja tätä kautta kuvanlaatu pitäisi olla parempi. Pikseleiden määrän kasvattaminen ja koon säilyttäminen ennallaan vaatii kennon fyysisen koon kasvattamista.

Lähteet tiesivät kuitenkin kertoa, että Apple testaa parhaillaan kuudesta linssielementistä koostuvan optiikan käyttöä iPhonen kamerassa. Kyseinen järjestelmä ei ole tulossa vielä iPhone 6S:ään, vaan mahdollisesti sen seuraajaan. iPhoneissa käytetään tällä hetkellä viisielementtistä optiikkaa, kun taas monissa Android-puhelimissa on siirrytty kuusielementtisiin ratkaisuihin.Käyttämällä useampaa elementtiä kamerassa, voidaan kameran aukkolukua kasvattaa, jolloin kennolle saadaan siirrettyä enemmän valoa. Tässäkin tapauksessa kuvanlaatu, etenkin hämärässä, paranee valon määrän kasvaessa.

Kiinnostava kysymys on myös se, että aikooko Apple tuoda iPhone 6 Plussassa käytetyn optisen kuvanvakaimen pienempään puhelinversioon.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.