Vastakkain Sony Xperia Z5 ja Samsung Galaxy S6, kumpi valita?

10
Matti Robinson

Vastakkain Sony Xperia Z5 ja Samsung Galaxy S6, kumpi valita?
Sony esitteli tämän vuoden älypuhelinten lippulaivamalliston tällä viikolla IFA-messuilla. Berliinissä esiteltiin kolme mallia, jotka jakavat ulkonäön, mutta ominaisuuksien, hinnan ja erityisesti koon osalta on eroja.

Vertailemme keskimmäistä, nk. perusmallia Samsungin lippulaivamalliston perusmalliin. Kumpi näistä kannattaisi enemmin ostaa: Sony Xperia Z5 vai Samsung Galaxy S6?

Heti ensimmäiseksi on mainittava, että jos tarvitset puhelimen heti, niin on valittava Samsung. Sonyn uutuus saapuu kauppohin vasta lokakuussa. Jos kuitenkin jaksat odotaa kuukauden, niin jatka lukemista.

Näytön osalta Samsung vie kilpailun, vaikka näyttö on marginaalisesti pienempi (5,1 vs 5,2 tuumaa), sillä Z5:ssä luotetaan Full HD -resoluution näyttöön ja Samsung puolestaan tarjoaa tarkemman QHD-näytön. Marraskuussa Sonylta tulee suurempi Z5 Premium, jossa puolestaan on vielä Galaxyakin tarkempi 4K-näyttö.

Galaxy S6:n kameraa on kehuttu ja se kuuluu eittämättä älypuhelinten parhaimmistoon, mutta megapikselimäärässä Sonyn uutuus päihittää Samsungin. 23 megapikselin kamera tarjoaa 4K-videokuvauksen, kuten Galaxykin, mutta Samsungilla on lisäksi tarjota optinen kuvanvakain.Molemmista löytyy n. 5 megapikselin selfie-kamera.

Sonysta poiketen Galaxy S6 on tarjolla 32 gigatavun mallin lisäksi 64 ja 128 gigatavun mallina, mutta Sony ottaa voiton muistikortin avulla, jollaista Galaxyyn ei voi asentaa.

Samsungin oma Exynos-järjestelmäpiiri on kiistatta hieman tehokkaampi kuin Sonyn puhelimesta löytyvä, alkuaikoinaan kuumuusongelmista kärsinyt Snapdragon 810. Molemmista tosin tehoa löytyy varsin kiitettävästi.

Molemmat puhelimet tukevat sormenjäljen lukemista. Samsungissa se on kotinäppäimessä, kun Sony luottaa puolestaan sivulta löytyvään virtanäppäimeen sijoitettuun lukijaan.

Sonyn laite on IP68-sertifioitu eli pölyn- ja vedenkestävä ja sen akku on suurempi. Samsungilla on puolestaan tarjota oma Samsung Pay -mobiilimaksujärjestelmä, langaton lataus ja sykemittari. Lisäksi Samsungin puhelin on hieman pienempikokoinen ja kevyempi.


 • Järjestelmä
 • Android Lollipop, Sony UI
 • Android Lollipop, Touchwiz
 • Koko
 • 146 x 72 x 7.3 mm
 • 143,4 x 70,5 x 6,8 mm
 • Paino
 • 154 g
 • 138 g
 • Näyttö
 • 5,2" 1920 x 1080 pikseliä, IPS
 • 5,1" 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Tallennustila
 • 32 GB, korttipaikka
 • 32 / 64 / 128 GB, ei muistikorttipaikkaa
 • Muisti (RAM)
 • 3 Gt
 • 3 Gt
 • Suoritin
 • Snapdragon 810 (64-bit, 8 ydintä, 2+1,5 GHz)
 • Samsung Exynos (64-bit, 8 ydintä, 2,1+1,5 GHz)
 • Sormenjälkilukija
 • Kosketuslukija, sivussa
 • Kosketuslukija, edessä
 • Kamerat
 • Takana 23 MP, edessä 5 MP
 • Takana 16 MP + OIS, edessä 5 MP
 • Akku
 • 2900 mAh
 • 2550 mAh, langaton lataus
 • Yhteydet
 • LTE, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC
 • LTE, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC, IR
 • Hinta (alk. noin)
 • ei tiedossa
 • 699 €


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -49%

Honor X7a
69 € DNA
136 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 135 €

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Edge 30 Fusion – hinta laskenut -40%

Motorola Edge 30 Fusion
362 € CDON
599 € Veikon Kone
649 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Xiaomi Redmi A3 – hinta laskenut -26%

Xiaomi Redmi A3
84 € BIGBOX.FI
85 € Proshop
130 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 112 €

Kommentit (10)

Anonyymi käyttäjä
vertailua (vahvistamaton)

1

Sama kuin vertailisi Toyotan ja Hyundain teknisiä tietoja. Vaikka kuinka Korealainen on paperilla parempi, niin ottaisin silti Japanilaisen, Toyotan ja Sonyn.

Vastaa
rj72
rj72

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vertailua:

Sama kuin vertailisi Toyotan ja Hyundain teknisiä tietoja. Vaikka kuinka Korealainen on paperilla parempi, niin ottaisin silti Japanilaisen, Toyotan ja Sonyn.

Hä? Kumpi Toyota tai Hyundai? Onhan nuo käyttöjärjestelmää lukuun ottamatta erillaisia puhelimia. Sonya en huolisi. Näyttö sumea ja työssä noista kuulee jatkuvasti negaa asiakkailta, että millon mitäkin vikaa. Sony ja LG samaa tasoa. Yhtään isompaa kännyä en itse huolisi, kun S6 on. Sekin jo aika möhkäle.

Vastaa
Tkonemies
Tkonemies

3

Helppo homma. Sony. Perusteluina se ettei siinä ole niin paljon tätä turhaa roinaa kuin Samsungissa. Mutta en kuitenkaan ostaisi kumpaakaan sillä 440 euron hintaan saa parempaa.

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

5

Omassa xperia z3 compactissa ei mitään valittamista. Paljon parempi ja laadukkaamman tuntuinen kuin aikaisemmat Samsungit mitä on ollut ja todella pitkäkestoinen akku. Toki loppupeleissä kyseessä on makuasia ja se mihin kukin on tottunut.

Vastaa
Entrust
Entrust

6

Sony ehdottomasti. Omassa lähipiirissä on paljon Samsungeja ja paljon on myös ongelmia niihin liittyen; puhelin sekoaa, sammuilee, katkaisee puheluita kesken kaiken jne. Ja se bloatware... Monet ovatkin sanoneet et ei enää Samsungeja.
Oma Xperia V on nyt kolmisen vuotta ollut käytössä ja ei ole ollut mitään ongelmia. Ehkä aavistuksen verran nyt hitaampi, tai sitten se vain tuntuu siltä. Seuraava puhelin on myös Xperia. Mikä niistä, jää nähtäväksi.

Vastaa
IJPI
IJPI

7

Z1 compactista voisin ehkä jo Z7c malliin miettiä vaihtoa.Gnusmas merkkiin en ole hairahtunut vielä missään muussakaan vehkeessä, kyllä ne niin kuppasia ovat olleet mitä testimielessä händyssä pyöritellyt.

Vastaa
Glec
Glec

8

Sony on hyvä ja mulla on ollut Z1 compact käytössä reilun vuoden. Tuossa kesällä puhelimen näyttö meni paskaks, niin Sonyn näytön uusiminen oli järkyttävän kallista ja puhelin olisi pitänyt laittaa Helsinkiin, ellen olisi itse vaihtanut sitä. Projekti oli itse laitettuna paljon kalliimpi kuin Sampan näyttö vaihdettuna. Olen kuullut, että Sonyista menee näyttöjä enemmän kuin Sampoista. Huoltojen toimivuus ja kestävyys pitäisi ehdottomasti ottaa esille näissä vertailuissa.

Vastaa
rj72
rj72

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Glec:

Sony on hyvä ja mulla on ollut Z1 compact käytössä reilun vuoden. Tuossa kesällä puhelimen näyttö meni paskaks, niin Sonyn näytön uusiminen oli järkyttävän kallista ja puhelin olisi pitänyt laittaa Helsinkiin, ellen olisi itse vaihtanut sitä. Projekti oli itse laitettuna paljon kalliimpi kuin Sampan näyttö vaihdettuna. Olen kuullut, että Sonyista menee näyttöjä enemmän kuin Sampoista. Huoltojen toimivuus ja kestävyys pitäisi ehdottomasti ottaa esille näissä vertailuissa.

Pitää paikkansa. Itse asiakaspalvelussa ja tullut tää asia tutuksi. Näytön lasi kun haloo, laitteen käyttö ei onnistu muuten kuin koko näytön vaihtamalla. Näissä Sampoissa lasia vaihtamalla, laite on kuin uusi. Ainakin vanhemmissa Sampoissa. S6 löytyy varmasti YouTubestä videoita.

Vastaa
rj72
rj72

10

Katoin huvikseen tuon näytölasinvaihtovideon YouTubesta. Kyllähän tuossa homma on ja se on varma, että takuut paukkuu, jos ite vaihtaa. Se selvis, että jos lasi menee rikki tossa S6:ssa, käyttö ainakin onnistuu. Toisin on Sonyssa ja Lg:ssä. Myös näyttöelementti menee vaihtoon ja siksi kaiketi hintakin kalliimpi. Hommaa ehkäisee suojakotelo ja näytön suojalasin, jokka Ebaysta maksaa muutaman euron.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.