Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 6S Plus vai Galaxy S6 edge+?

1
Manu Pitkänen

Kumpi kannattaa ostaa, iPhone 6S Plus vai Galaxy S6 edge+?
Isonäyttöistä high-end-puhelinta etsivän ehkä se ensimmäisenä vastaantuleva kysymys on, että miten iPhone 6S Plus ja Galaxy S6 edge+ eroavat käytännössä toisistaan. Alla olemme vertailleet puhelimien keskeisimpiä komponentteja.

iPhone 6S Plus millä tahansa mittarilla iso puhelin, mutta se on ennen kaikkea painava puhelin. 5,5-tuumaiselle ja alumiinirunkoiselle puhelimelle on kertynyt painoa kaikkiaan 192 grammaa, mikä on lähes 40 grammaa enemmän kuin kompaktimpaan pakettiin ahdetulla Galaxy S6 edge+:lla. Mittasuhteissa puhutaan joidenkin millien tai millin osien eroista, mutta painossa on peräti 25 prosentin ero. Selittävinä tekijöinä on ehkä iPhone 6S:n uusi 7000-sarjan alumiiniseos sekä puhelimen sisuksiin lisätty Taptic Engine -moottori.

Näyttötekniikka on iPhone 6S Plussassa pysynyt periaatteessa samana, mutta siihen on lisätty uusi 3D Touchiksi nimetty tekniikka. Kosketuksen aiheuttamaa painaumaa näytössä mittaavan tekniikan ansiosta puhelimella voidaan esikatsella esimerkiksi linkkejä ilman ohjelmasta poistumista tai tehdä nopeita pikavalintoja. Galaxy S6 edge+:ssa on vuorostaan kaareva näyttö, jonka kaarevia osia voidaan käyttää erilaisten ilmoitusten ilmaisemiseen ja suosituimpien yhteystietietojen / sovellusten avaamiseen.Puhelimien suorituskyvyn osalta ei kannata tehdä vielä päätöksiä, sillä emme käytännössä tiedä kuinka rivakka iPhonen A9-piiri käytännössä on. Tämä selvinnee muutaman viikon sisällä, kun arvostelijat saavat testilaitteet hyppysiinsä. Sama pätee oikeastaan myös kameraa: todellista kuvanlaatua ei pysty päättelemään lukuja tuijottamalla. Molemmissa puhelimissa on kuitenkin optinen kuvanvakain ja tänä vuonna iPhonekin oppi käyttämään sitä videoiden vakauttamiseen.

Hintaeroa puhelimilla on tällä hetkellä 50 euroa. iPhone 6S Plussan perusversiossa on puolet vähemmän tallennustilaa ja 64 GB:n versio maksaa 110 euroa enemmän kuin perusversio.

 • Vertailussa
 • Apple iPhone 6S Plus
 • Samsung Galaxy S6 edge+
 • Mitat
 • 158,2 x 77,9 x 7,3 mm
 • 154,4 x 75,8 x 6,9 mm
 • Paino
 • 192 g
 • 153 g
 • Runko
 • Alumiinia
 • Metallia ja lasia
 • Käyttöjärjestelmä
 • iOS 9
 • Android 5.1
 • Näyttö
 • 5,5", 1920x1080 pikseliä, IPS, 3D Touch
 • 5,7", 2560x1440 pikseliä, kaareva AMOLED
 • Suoritin
 • Apple A9 (64-bit)
 • Samsung Exynos 7420, 8-ydin (4x2,1GHz + 4x1,5 GHz)
 • RAM
 • ? GB
 • 4 GB
 • Tallennustila
 • 16 / 64 / 128 GB (ei muistikorttipaikkaa)
 • 32 / 64 GB (ei muistikorttipaikkaa)
 • Kamera
 • Takana 12 MP (f/2,2, 1,22 µm, OIS) ja edessä 5 MP
 • Takana 16 MP (f/1,9, OIS) ja edessä 5 MP
 • Videokuvaus
 • 4K (30 FPS), Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • 4K (30 FPS), Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • Sormenjälkilukija
 • Touch ID
 • Kosketuslukija
 • Akku
 • ei vaihdettavissa
 • 3000 mAh (ei vaihdettavissa)
 • Yhteydet
 • LTE Advanced, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, NFC
 • LTE Advanced: 300/50 Mbps, Bluetooth 4.1, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC
 • Hinta (alk.)
 • 849 €
 • 899 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Kiedis
Kiedis

1

Kannattanee muistaa 3D touchiin verratessa Samsungilta löytyneen jo reilun parin vuoden ajan (S4:stä alkaen) osittain samoja asioita, nimittäin esikatseluja mahdollistava toiminto, joka kulkee nimellä air view. Sähköpostin, linkin, liitetiedostojen, yms. sisällön/nimen, kohteesta riippuen, näkee pitämällä sormea noin sentin etäisyydellä näytöstä, siis koskematta itse ruutuun.

Toki Applen versio tarjoaa nyt enemmän, kun Samsungin versio ei oikeastaan ole kahden vuoden aikana juurikaan kehittynyt, mutta toiminto on silti olemassa ja käytännöllisin juurikin sähköpostissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja