Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Näin iPhone 6S eroaa iPhone 6:sta

6
Manu Pitkänen

Näin iPhone 6S eroaa iPhone 6:sta
iPhone 6:n viimeisen vuoden aikana ostaneet saattavat jo pohtia, että kannattaisiko jo päivittää eilen esiteltyyn iPhone 6S:ään vai ovatko erot siinä määrin pieniä, että kannattaa mieluummin tarkastella tarjontaa ensi vuonna.

Ehkä kaikkein suurin erottava tekijä iPhone 6:n ja iPhone 6S:n välillä on näyttö. Resoluutio tai sen koko ei muuttunut miksikään, mutta iPhone 6S:n näyttöön on keksitty lisätä 3D Touchiksi ristitty tekniikka. Kuten on jo aikaisemmista jutuista tullut moneen kertaan esille, sen ajatuksena on mitata kosketuksen voimakkuutta. Tekniikan pääasiallinen käyttötapa iPhone 6S:ssä on erilaisten sisältöjen nopea esikatselu sekä kotinäytöllä sovelluksille pikakomentojen määrääminen. Esimerkiksi Facebook-päivityksen laatimisen voi aloittaa heti kotinäytöltä, eikä sovellusta tarvitse erikseen avata ja sen jälkeen valita kenttää, johon päivityksen kirjoitat.

3D Touchia on kritisoitu siitä, että samanlaiset toimenpiteet olisi ollut mahdollista toteuttaa tavallisella pitkällä painalluksella. Tämä on osittain totta, mutta 3D Touchin ansiosta pitkät painallukset voidaan säästää muiden harvemmin tehtäviin toimenpiteisiin, kun taas 3D Touchia käytetään nopeiden pikatoimintojen alulle panossa. Lisäksi 3D Touch -pyyhkäisy näytön reunasta mahdollistaa moniajonäkymän avaamisen, jolloin sovelluksen vaihtamiseen ei tarvita enää kotinäppäintä, vaan se onnistuu yhdellä pyyhkäisyllä.3D Touchin aisaparina on Apple Watchistakin tuttu Taptic Engine -lineaariaktuaattori, joka tuottaa haptisia värähdyksiä voimakkaiden painallusten yhteydessä.

Apple on uudistanut myös puhelimensa puolijohdekomponentteja. Esimerkiksi A9-piirit valmistetaan uudella FinFET-prosessilla (TSMC tai Samsung), M9-piiri on integroitu A9:ään, modeemi on päivitetty LTE-A-yhteensopivaan malliin ja erillisistä CDMA-versioista on voitu luopua, langattomissa yhteyksissä on siirrytty Bluetooth 4.2 -yhteensopivaan piiriin ja Touch ID -sormenjälkilukijan luvataan toimivan tuplasti nopeammin.

Kameroiden raudassakin on tapahtunut muutoksia, kun pääkamerassa on siirrytty 12 megapikselin kennoon ja etukamerassa käytetään viiden megapikselin kennoa. Pääkameralla otettujen kuvien kohinanpoistoa on parannettu pikseleiden välille lisättyjen seinämien avulla. Ohjelmistotasolla kameroiden erot ovat kuitenkin suuremmat kuin varsinaisessa raudassa.

iPhonen oletuskameraohjelma kykenee jatkossa kuvaamaan 4K-videota (30 FPS:n kuvataajuudella), 63 megapikselin panoraamakuvia, räpsimään 8 megapikselin valokuvia 4K-videon kuvauksen aikana ja kuvaamaan tavallisten valokuvien yhteydessä kuvasarjoista koostettuja animaatioita samasta hetkestä. Lisäksi iPhone 6S:stä löytyy erikoisuutena time-lapse-kuvaukseen tarkoitettu kuvanvakautus ja hidastusvideoiden kuvaaminenkin onnistuu Full HD -resoluutiolla 120 FPS:n kuvataajuudella. iPhone 6S Plussan erikoisuutena on vielä optisen kuvanvakaimen vakauttama videokuvaus. Molemmissa 6S-malleissa on niin sanottu playback zoom eli videokuvaa on mahdollista zoomata toiston aikana.

Akun kokoon iPhone 6S:ssä pienentynyt hieman, mutta se ei ole kuitenkaan heikentänyt puhelimen akkukestoa. Puhelimen käyttömuistin määrä on vielä arvoitus.

 • Vertailussa
 • Apple iPhone 6S
 • Apple iPhone 6
 • Järjestelmä
 • iOS 9
 • iOS 9
 • Koko
 • 138,3 x 67,1 x 7,1 mm
 • 138,1 x 67 x 6,9 mm
 • Paino
 • 143 g
 • 129 g
 • Näyttö
 • 4,7" 1334x750 pikseliä, IPS (326 PPI), 3D Touch
 • 4,7" 1334x750 pikseliä, IPS (326 PPI)
 • Tallennustila
 • 16 / 64 / 128 GB (ei muistikorttipaikkaa)
 • 16 / 64 / 128 GB (ei muistikorttipaikkaa)
 • Muisti (RAM)
 • ? Gt
 • 1 Gt
 • Suoritin
 • Apple A9 (64-bit)
 • Apple A8 (64-bit)
 • Sormenjälkilukija
 • Touch ID (2. sukup.)
 • Touch ID
 • Kamerat
 • Takana 12 MP (f/2,2; 1,22 µm), edessä 5 MP (automaattinen HDR)
 • Takana 8 MP (f/2,2; 1,5 µm), edessä 1,2 MP (automaattinen HDR)
 • Videokuvaus
 • 4K (30 FPS), Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • Full HD (60 FPS), hidastusvideo (max. 240 FPS)
 • Akku
 • 1715 mAh
 • 1810 mAh
 • 3G-puheaika
 • 14 h
 • 14 h
 • Yhteydet
 • LTE Advanced, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 b/g/n/ac, NFC
 • LTE, Bluetooth 4.2, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, NFC
 • Hinta (alk. noin)
 • 739 €
 • 640 €


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Jakele
Jakele

2

Ei nyt sentään. Vaikka 6:n etu- eli FaceTime-kameran kennoksi väittävät 5 Mb todellisen 1,2:n sijaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Koira2 (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sdfa:

Speksien perusteella iphone 6 jopa parempi kuin 6s?

Ei.
Miksi niin?

Vastaa
Jonahan
Jonahan

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sdfa:

Speksien perusteella iphone 6 jopa parempi kuin 6s?

Totta, hinta ja paino ovat paremmat iPhone 6:ssa. Liki kaikki muu on 6s:ssa parempaa, osa huomattavasti parempaa.

Vastaa
arcanix
arcanix

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sdfa:

Speksien perusteella iphone 6 jopa parempi kuin 6s?

Totta, hinta ja paino ovat paremmat iPhone 6:ssa. Liki kaikki muu on 6s:ssa parempaa, osa huomattavasti parempaa.

Uusi entistä pienempi akku myös selvä parannus.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arcanix:


Uusi entistä pienempi akku myös selvä parannus.

Akun koolla ei ole yhtään mitään väliä, akkukestolla on ja sillä en spekuloi ennen kuin siitä on parempaa tietoa.

Akun kapasiteetissa pitäisi olla huima parannus, jotta siitä olisi *minulle* käytännön hyötyä. iPhone 6:n akku kestää hienosti päiväksi (käyttö suurta) 5% pienempi tai suurempi ei heilauta asiaa oikein mihinkään, joka yö sitä on ladattava.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.