Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Keskihintaluokan puhelimiin 21 megapikselin kamerat, pikalataus ja nopeammat LTE-yhteydet

Matti Vähäkainu

Keskihintaluokan puhelimiin 21 megapikselin kamerat, pikalataus ja nopeammat LTE-yhteydet
Qualcomm on tänään valaissut Snapdragon-piirien tulevaisuutta. Parrasvalossa on tietysti tuleva huippupiiri Snapdragon 820, johon luvataan muun muassa nopeampaa tiedonsiirtoa. Taustalla tehtiin kuitenkin myös hieman pienemmällä kukkaroilla varustetuille tärkeitä julkistuksia.

Yhtiö valmistelee tietysti myös uuden sukupolven piiriä keskihintaluokan älypuhelimiin ja tableteihin. Snapdragon 430 ja Snapdragon 617 ovat molemmat suunnattu laitteisiin, joilta vaaditaan monipuolisuutta, mutta halutaan pitää hinta selvästi huippulaitteita alempana. Snapdragon on pyrkinyt uusilla piireillä tuomaan erityisesti parempia yhteyksiä laajemmin saataville.

Molemmat piirit tukevat huippupiiri Snapdragon 820:ssakin mukana olevaa uutta Quick Charge 3.0:aa, joka nopeuttaa Quick Chargea edellisversiosta 27 prosenttia ja vähentää energiahävikkiä 45 prosenttia.

Huippunopean latauksen lisäksi uudet piirit tukevat myös nopeampia LTE -yhteyksiä. Snapdragon 617 tukee X8 LTE:tä, joka mahdollistaa sisäänpäin 300 megabitin maksiminopeudet ja ulospäin vauhtia on parhaimmillaan 100Mbps. Snapdragon 430 tukee X6 LTE:tä eli sisään Cat 4 -nopeutta (150Mbps) ja ulospäin Cat 5:n 75 megabittiä .Keskiluokkaan tulee myös tuki 21 megapikselin kameroille ja molempien piirien sisuksista löytyy kahdeksan ARM Cortex A53 -ydintä. Snapdragon 430 saa uuden Adreno 505 -grafiikkapiirin.

Nopeammilla LTE-yhteyksillä varustettu Snapdragon 617 saapuu markkinoille jo tänä vuonna, mutta edullisempaa Snapdragon 430:aa joudutaan odottelemaan ensi vuoden toiselle neljännekselle.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.