iPhone 6S:n tehopiiristä paljastui uutta tietoa

1
Manu Pitkänen

iPhone 6S:n tehopiiristä paljastui uutta tietoa
Kiinan televalvontaviranomainen TENAA on julkaissut tietoja Applen uudesta iPhone 6S -puhelimesta. Kovinkaan paljoa uutta tiedot eivät paljasta, mutta suorittimen maksimikellotaajuus näyttää kuitenkin nousseen.

iPhone 6:ssa A8:n kellotaajuus oli Android-mittapuulla mitattuna vaatimattomat 1,4 gigahertsiä, mutta TENAAn mukaan iPhone 6S:ssä kellotaajuus olisi noussut jo 1,8 gigahertsiin. Applen mukaan uutuuspuhelimen prosessorin suorituskyky olisi jopa 70 prosenttia parempi kuin iPhone 6:ssa, tästä osa vaikuttaisi olevan kellotaajuuden korottamisen ansiota.

Muista lähteistä on vuorostaan opittu, että iPhone 6S:n käyttömuistin määrä on tuplattu kahteen gigatavuun. Applen puhelin alkaa pärjäämään Android-puhelimille jo "paperivertailuissakin".

Avoimeksi kysymykseksi jää vielä mitä grafiikkaohjainta A9:ssä käytetään. On selvää, että ohjain tulee Imagination Technologiesilta ja Applen mainitseman 90 prosentin suorituskykyparannuksen perusteella piiri olisi PowerVR 7XT -sarjaa. Parhaimpia vaihtoehtoja lienevät neliytiminen PowerVR GT7400 tai kuusiytiminen PowerVR GT7600.Imaginationin julkaisemien tietojen mukaan PowerVR 7 -sarjalaiset ovat 60 prosenttia tehokkaampia kuin vastaavat 6-sarjan piirit (samalla kellotaajuudella). iPhone 6:ssa käytettiin GX6450 -piiriä. Apple on siten voinut käyttää GT7400:aa ja korottanut kellotaajuutta saavuttaakseen edellä mainitun 90 prosentin parannuksen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

benefon93
benefon93

1

Tämähän alkaa jo näyttää ihan hyvältä. Hyvähän se vain on, ettei Apple ole lähtenyt pelleilemään ydinten määrän suhteen, jää enemmän tilaa niille yksittäisille ytimillekin prossussa, se piirisarja mikä älypuhelimeen mahtuu ei kuitenkaan ole kovin iso. 2x 1.8Ghz "dualcore"-A9 alkaa jo olla todiste siitä, että kaikkine iOS-käyttiksen mukanaan tuomien softaoptimointien jälkeen päästään aivan samaan suorituskykyyn mitä 4-8 ytimisien energiasyöppöjen A57/A53-pohjaiset ARM-prossut pääsevät. Muistaakseni tuokin tosin ARMiin perustuu, vaikka onkin Applen omat proprietary-ytimet sisällä. Ihme miten Apple saa ARM-arkkitehtuurin yksittäisistä ytimistä aina enemän tehoa per ydin vastaan kaikki muut. Se kertoo jo siitä, että jossain on onnistuttu, saas nähdä kuinka loistavasti tämä uusi pärjää erilaisissa testeissä, varsinkin niissä missä mitataan yhden ytimen suorituskykyä. Taitaa tulla ennennäkemättömän nopeat tulokset mistään mobiili-ARMeista tähän mennessä. Näin ainakin veikkaisin, näillä kellotaajuuksilla, 1.8Ghz ei kuitenkaan paljon jää Snapdragoneiden käytännön 2.2-2.3Ghz maksimeista mitä nyt on tähän mennessä siltä puolelta nähty. Taidan minäkin vaihtaa Androidin iPhoneen, samoin taletiksi tulee iPad (Pro). Ennen oli nuo iPhonejen näytön ihan liian pieniä, mutta nyt ei enää, mulla 5.5 tuumaa kyllä riittää vallan mainiosti luuriin. Ei mua ne reunukset ainakaan haittaa pätkääkään, jotakin toista voi toki häiritä. Hienoa Apple, hienoa. Nyt on kilpailukykyiset laitteet kaikinpuolin Applella. Muut kun vieläpä nostivat hintojaan, varsinkin Samsung, niin hinta-laatusuhde kääntyi ratkaisevasti Applen eduksi, ainakin jos sitä verrataan kaikkiin muihin uusimman sukupolven Android-lippulaivoihin. Uusista WP-luureista en sitten tiedä, miten Microsoft hinnoittelee mm. Lumia 950 ja 950 XL-mallit. Mutta tuskinpa niin alas, että hinta-laatusuhde kääntyisi heidän eduksi. Veikkaan 599 ja 699 euroa, ehkä enemmänkin. Niillä hinnoilla hinta-laatusuhde olisi jo selvästi iPhone 6S-sarjaa huonompi. Mulla on yks WP-luuri kakkosluurina ja aika tahmeaa ja kankeaa menoa kyllä, softavalikoima onneton ja versiot ajastaan jäljessä. iPhonelle kaikki tulee aina ensin ja softatkin useimmiten kehittyneimpänä päivitystiheyden ansiosta, kyllä houkuttaa, niin vietävästi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.