Applen taika murrettiin – App Storeen saatiin ujutettua haittakoodia

2
Manu Pitkänen

Applen taika murrettiin – App Storeen saatiin ujutettua haittakoodia
Applen erittäin turvallisena pidetystä App Store -sovelluskaupasta on löydetty satoja ohjelmia, joihin on piilotettu haitallista koodia. Tällä hetkellä ei ole tiedossa kuinka moni henkilö on ladannut haittakoodia sisältäviä ohjelmia.

Tapauksen taustalla näyttää olleen sovelluskehittäjien kolmansien osapuolien verkkosivuilta lataamat Xcode-kehitystyökalut, joita oli modifioitu lisäämään haittakoodia niillä tehtyihin iOS-sovelluksiin. Tapaus näyttäisi linkittyvän erityisesti kiinalaisiin sovelluskehittäjiin, jotka ovat saattaneet ladata kehitystyökalut ulkopuolisilta sivustoilta nopeampien latausaikojen takia.

Haittakoodia on löydetty muun muassa maailman suurimpiin pikaviestimiin kuuluvasta WeChatista, musiikkipalvelu NeatEasesta ja Uber-kyytipalvelun kiinalaisesta vastineesta, Didi Kuaidista. Tietoturvayhtiö Qihoo360 Technologyn mukaan saastuneita ohjelmia löytyi App Storesta yhteensä 344 kappaletta.

Applen mukaan App Storesta on nyt poistettu kaikki muokatuilla Xcode-työkaluilla luodut sovellukset. Yhtiö aikoo jatkossa myös varmistaa, että sovelluskehittäjät käyttävät sen tarjoamia aitoja työkaluja.Haittaohjelmat löytäneen Palo Alto Networksin mukaan se ei ole löytänyt viitteitä siitä, että haitallista koodia sisältävillä ohjelmilla olisi kyetty keräämään käyttäjien henkilötietoja.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Sony Xperia 10 III – hinta laskenut -37%

Sony Xperia 10 III
249 € Teleoutlet
398 € Gigantti
449 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (2)

JoniS
JoniS

2

Eiköhän tuo "taika" ole jo murrettu aikaa sitten, ei vain ollut kyse tällaisesta suuremmasta aallosta vaan yksittäisistä sovelluksista, mitkä lipsuneet läpi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.