Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android joutuu viranomaisten syyniin Yhdysvalloissakin – Rikkooko Google lakia?

Manu Pitkänen

Android joutuu viranomaisten syyniin Yhdysvalloissakin – Rikkooko Google lakia?
Viranomaiset ovat laittamassa lisää painetta Googlen päätyyn Androidin takia. Bloombergin mukaan Yhdysvaltain kauppakomissio (FTC) ja Yhdysvaltain oikeusministeriö ovat sopineet Googlen Android-ehtojen tutkinnan.

Käytännössä kyse on vastaavanlaisesta tutkinnasta, joka aloitettiin Euroopan komission toimesta tämän vuoden huhtikuussa. Yhdysvaltalaisia viranomaisia kiinnostaa erityisesti se, että rajoittavatko Open Handset Alliancen tiukat ehdot kilpailua. Yhteenliittymän ehtojen mukaan jäsenten on esiasennettava Android-laitteisiin Googlen tarjoamat sovellukset, minkä lisäksi jäsenten on pidättäydyttävä tuomasta markkinoille tuotteita, joissa käytetään muokattuja Android-versioita.

Tutkimus on vielä varhaisessa selvitysvaiheessa eli viranomaiset selvittävät täyttyykö virallisen tutkinnan aloittamisen kriteerit. Ongelmia voi aiheuttaa iPhonen poikkeuksellisen vahva asema Yhdysvalloissa. Sen ansiosta Androidilla on "vain" noin 60 prosentin markkinaosuus, mikä ei välttämättä riitä määrävään markkina-asemaan.Venäjällä kilpailuviranomainen on jo todennut Googlen ehdot kilpailulainsäädännön vastaisiksi.

Microsoft joutui vastaankaltaisen tutkinnan kohteeksi 1990-luvun lopulla. Silloin oli kyse Internet Explorerin paketoinnista osaksi Windowsia.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja