Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen tulevan lippulaivapuhelimen tiedot paljastuivat – valtava akku

6
Valtteri Ahonen

Googlen tulevan lippulaivapuhelimen tiedot paljastuivat – valtava akku
Nettiin on vuotanut harvinaisen kokonaisvaltainen dokumentti Googlen ja Huawein yhteistyössä kehittämästä uudesta Nexus 6P -puhelimesta.

Tiedot paljastuivat Imgur-kuvapalveluun ladatusta kokoelmasta dioja, jotka käyvät läpi oikeastaan kaikki puhelimen tärkeimmät tekniset tiedot ja myös ohjelmistollisia uudistuksia.


Nexus 6P:ssä tulee vuotaneiden tietojen mukaan olemaan 5,7" AMOLED -QHD-näyttö, Snapdragon 810 -suoritin, 3 GB keskusmuistia sekä melko massiivinen 3450 mAh:n akku. Akkukapasiteetti on kasvanut huomattavasti edellisestä, Motorolan valmistamasta Nexus-puhelimesta (3220 mAh). Akku on myös suurempi kuin esimerkiksi Samsung Galaxy Note 5:ssä (3000 mAh).

Vuodon mukaan Nexus 6P:n kamerassa tulee olemaan 12,3 megapikseliä. Kamerassa kerrotaan käytetyn HTC:n UltraPixel-tekniikkaa muistuttavaa konseptia, jonka avulla kameran pitäisi suoriutua kilpailijoita paremmin heikossa valaistuksessa.


Dioissa kerrotaan myös puhelimen sormenjälkisensorista sekä USB Type C -latausliitännästä, joka vanhemmista USB-liittimistä poiketen sallii johdon kiinnittämisen kummin päin tahansa. Ensi viikolla julkistettavan puhelimen odotetaan tulevan myyntiin 32, 64 ja 128 GB:n tallennustilallisina versiona.

Vaikka Googlen Android-lehdistötilaisuuteen, jossa puhelinta odotetaan julkaistavaksi, ei ole enää kuin muutama päivä, niin silti on vielä tässä vaiheessa huomautettava yllä esiteltyjen tietojen olevan epävirallisia. Vuotaneista kuvista ja muista huhuista kirjoitti Android Police.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Vilperi13
Vilperi13

1

Mikä ihmeen jättinäyttö buumi on tällä hetkellä menossa? Eihän tommoinen molo ole mitenkään kätevä vaan päinvastoin. Farkun taskut repee tommoisesta möhkäleestä ja yhdellä kädellä käyttämisen voi unohtaa sillä peukalo ei yletä mitenkään toiseen ylänurkkaan asti. Saisivat tuoda noita näyttökokoja hieman alaspäin.

Vastaa
akselic
akselic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Mikä ihmeen jättinäyttö buumi on tällä hetkellä menossa? Eihän tommoinen molo ole mitenkään kätevä vaan päinvastoin. Farkun taskut repee tommoisesta möhkäleestä ja yhdellä kädellä käyttämisen voi unohtaa sillä peukalo ei yletä mitenkään toiseen ylänurkkaan asti. Saisivat tuoda noita näyttökokoja hieman alaspäin.

Olet varmaan tietoinen siitä että 6P:n kanssa julkistetaan samaan aikaan Nexus 5X joka sijoittuu kokoluokkaan 5-5,2 tuumaa. Valitse niistä se pienempi sitten. Sony on tehnyt Xperia Z sarjan lippulaivoista täysin lippulaivojen tehoilla olevat Compact mallit. Sieltä vaikka Xperia Z5 Compact kainaloon alle 5 tuuman. Huawein uusin Suomessa paljon mainostettu Honor 7 on 5,2 tuumainen. Nettiä seuraamalla löytää kummasti juttuja, joita ei muuten meinaa nähdä.

Vastaa
Vilperi13
Vilperi13

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti akselic:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Mikä ihmeen jättinäyttö buumi on tällä hetkellä menossa? Eihän tommoinen molo ole mitenkään kätevä vaan päinvastoin. Farkun taskut repee tommoisesta möhkäleestä ja yhdellä kädellä käyttämisen voi unohtaa sillä peukalo ei yletä mitenkään toiseen ylänurkkaan asti. Saisivat tuoda noita näyttökokoja hieman alaspäin.

Olet varmaan tietoinen siitä että 6P:n kanssa julkistetaan samaan aikaan Nexus 5X joka sijoittuu kokoluokkaan 5-5,2 tuumaa. Valitse niistä se pienempi sitten. Sony on tehnyt Xperia Z sarjan lippulaivoista täysin lippulaivojen tehoilla olevat Compact mallit. Sieltä vaikka Xperia Z5 Compact kainaloon alle 5 tuuman. Huawein uusin Suomessa paljon mainostettu Honor 7 on 5,2 tuumainen. Nettiä seuraamalla löytää kummasti juttuja, joita ei muuten meinaa nähdä.

Kyllä tiedän, että on olemassa pienempiäkin vaihtoehtoja, mutta yleisesti ottaen en voi käsittää miten kukaan voi käyttää näitä henkilökohtaisina puhelimina. Tabletit ovat erikseen, mutta mitä etuja tälläisistä jättinäytöistä on arkikäytössä?

Vastaa
WereCatf
WereCatf

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Kyllä tiedän, että on olemassa pienempiäkin vaihtoehtoja, mutta yleisesti ottaen en voi käsittää miten kukaan voi käyttää näitä henkilökohtaisina puhelimina. Tabletit ovat erikseen, mutta mitä etuja tälläisistä jättinäytöistä on arkikäytössä?

Se, että näkee paremmin näytön sisällön? Ja jos on epävarmat nakkisormet, kuten esim. minulla, niin sen helpompi käyttää puhelinta, mitä isompi se on? Ei meillä kaikilla ole mitään ihoa nuolevia farkkuja tai tarvetta käyttää puhelinta yhdellä kädellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Tabletit ovat erikseen, mutta mitä etuja tälläisistä jättinäytöistä on arkikäytössä?


Ei tarvi sitä tabletti raahata erikseen, siis jos tarvitsee tai vain haluaa isoa näyttöä arkikäytössä.

Ja jos iso luuri on liianiso, niin jollekkin se vielä isompi tabletti voi olla liianisoa, eikä niissä tableteissä aina ole puhelin ominaisuuksia, ja vaikka olisi niin voi olla tingittu muistakin puhelimissa olevista ominaisuuksista, esim kamera tableteissa usein ei ihan terävintä kärkeä.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

ja yhdellä kädellä käyttämisen voi unohtaa sillä peukalo ei yletä mitenkään toiseen ylänurkkaan asti.


Yhdellä kädellä pitely voi olla haastavaa, mutta yhdellä kädellä ulottovuus on riippuvainen käyttöliittymä suunnittelusta, eli osassa isonäyttöisiä luureja on se huimioitu, joissain jopa ns yhdenkädentila. Mutta jotain apuja piteleen kaipavaat silloinkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Vilperi13:

Saisivat tuoda noita näyttökokoja hieman alaspäin.


Jos joku haluaa iso, suotakaan heille, mutta siinä samaa mieltä että hyviä monipuolisia tehokkaita nykymittapuun mukaan pieniä -(leveys korkeus) laitteita saisi olla enemmän markkinoilla, vähän Sonyn tyyliin.
Paksuutta saisi olla reilusti enemmän, jos tilavusu tekee tiukkaa, kun ei ihan älyttömyyksiin mennä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ejurr (vahvistamaton)

6

Ja akku kestää Googlen Nexusille tyypillisesti siltikin korkeintaan iltakuuteen normikäytössä. Nyt tulee Marshmallown mukana "doze", viimeksi tuli jokin toinen trendikkäästi nimetty akunsäästöominaisuus, jonka vaikutus oikeassa elämässä oli senkin tasan olla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja