Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp valmistautuu: Operaattorit voivat aloittaa estotoimet

2
Manu Pitkänen

WhatsApp valmistautuu: Operaattorit voivat aloittaa estotoimet
WhatsApp näyttäisi valmistautuvan operaattoreiden vastahyökkäykseen pikaviestipalvelua vastaan. Sovelluksen käyttöliittymän kääntäjille on nimittäin lähetetty tekstikatkelmia, jotka ilmaisevat käyttäjille VoIP-puheluiden epäonnistumisesta operaattorin estojen takia.

VoIP-puhelut tulivat WhatsAppin eri alustaversioihin tämän vuoden aikana. Operaattoreita se ei erityisemmin miellytä, sillä sovelluksen käyttäjät voivat VoIP-puheluiden avulla käydä puheluita toisten käyttäjien kesken pelkän datasiirron hinnalla. Suomessa ja useissa muissa kehittyneissä maissa datasiirron hinta on kiinteä, joten siitä ei tarvitse maksaa käytön mukaan, toisin kuin tavallisten puheluiden kohdalla.

Tekstiviestit ja puhelut ovat jo pitkään olleet operaattoreiden rahasampoja, joten 900 miljoonan käyttäjän käyttämä WhatsApp on selvä uhka heidän bisnekselle. Aina silloin tällöin onkin herätelty ajatuksia, että operaattorit voisivat kohdella erilaista tietoliikennettä eri tavalla. Tässä tapauksessa operaattorit voisivat blokata WhatsApp-puhelut tai periä niiden mahdollistamisesta erillisen WhatsApp-maksun.Aika näyttää tuleeko operaattoreilta mitään vastaiskuja WhatsAppia tai sen tarjoamia VoIP-puheluita vastaan. Ainakin WhatsAppilla niitä pidetään mahdollisina.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

perhana
perhana

1

Onhan tuo ajatus "ilmaisista" voip-puheluista tavallaan kiva, mutta varjopuoli siinä on se että koska operaattoreiden kuitenkin pitää saada tietty määrä tuloja toimintansa pyörittämiseen, niin mitä enemmän ihmiset siirtyvät käyttämään voip-puheluita, sitä enemmän se lisää operaattoreille paineita data-pakettien hintojen nostoon.

Vastaa
Jogikarhu
Jogikarhu

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Onhan tuo ajatus "ilmaisista" voip-puheluista tavallaan kiva, mutta varjopuoli siinä on se että koska operaattoreiden kuitenkin pitää saada tietty määrä tuloja toimintansa pyörittämiseen, niin mitä enemmän ihmiset siirtyvät käyttämään voip-puheluita, sitä enemmän se lisää operaattoreille paineita data-pakettien hintojen nostoon.

Joo ei voida puhua pelkästään operaattorien ahneudesta vaan onhan heidänkin rahansa jostain nyhdettävä pitääkseen palvelut toiminnassa. Tosin itsellä DNA liittymä jossa kaikki rajatonta niin ei tavallaan operaattori häviä jos käytän Whatsappia tai VoIP puheluita.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.