Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple osti toisenkin tekoäly-yrityksen

Manu Pitkänen

Apple osti toisenkin tekoäly-yrityksen
Kerroimme eilen Applen terästäneen Sirin tekoälyä ostamalla VocalIQ-nimisen yhtiön. Nyt IT-jätti on tehnyt toisenkin tekoälyostoksen, tällä kerta ostoskorista löytyi konenäköön erikoistunut Perceptio.

Perceptio on pieni "offline-konenäköön" erikoistunut start up. Sen perimmäisenä tarkoituksena on tehdä kaikki, tai ainakin suurin osa, hahmontunnistuksesta paikallisesti käyttäjien puhelimien laskentavoimalla. Tällä hetkellä henkilöiden tunnistus kuvista ja valokuvien muu analysointi tapahtuu käytännössä verkkopalveluiden palvelimilla, joten käyttäjä tulee aina luovuttaneeksi tietoa itsestään palveluntarjoajalle, kuten vaikkapa Facebookille tai Googlelle.

Apple on omassa retoriikassaan julistanut yksityisyyden voimaa ja taistellut dataa rohmuavia verkkopalveluita vastaan. Applen paasausta on kuitenkin kritisoitu, sillä käyttäjien datasta kieltäytyminen voi johtaa lopulta siihen, ettei Applen tuotteet enää pysy kilpailijoiden perässä.


Perceptiosta ja sen tekniikasta on saatavilla hyvin niukalti tietoa, joten on vaikea sanoa kuinka tehokas se loppujen lopuksi on. Ilmeisesti kuitenkin sen verran tehokas, että Apple on halunnut sen itselleen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja