Microsoft esitteli kolmannenkin Windows 10 -puhelimen

2
Manu Pitkänen

Microsoft esitteli kolmannenkin Windows 10 -puhelimen
Lumia 950:n ja Lumia 950 XL:n lisäksi Microsoft näytti yleisölle pikaisesti "halvempaan makuun" sopivan Lumia 550:n. Budjettipuhelimen esittelyosuus jäi hyvin lyhyeksi (n. 15 sekuntia), mutta ainakin Microsoft kertoi sen olevan olemassa.

Laitteen nimen ja ulkonäön lisäksi Microsoft kertoi puhelimen tulevan myyntiin joulukuussa 139 dollarin hintaan. Mitään muuta ei oikeastaan kerrottu, eikä enempää löydy Microsoftin blogikirjoituksista tai tuotesivuilta. Jos aikaisempia vuotoja on uskominen, niin Lumia 550:ssä on Snapdragon 210 -järjestelmäpiiri, viiden megapikselin kamera, kahdeksan gigatavua tallennusmuistia.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Oppo Reno 7 4G – hinta laskenut -43%

Oppo Reno 7 4G
701 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1229 €

Oppo A74 – hinta laskenut -33%

Oppo A74
362 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 544 €

Samsung Galaxy S10e – hinta laskenut -32%

Samsung Galaxy S10e
504 € CDON
743 € Multitronic

Alin hinta viikko sitten: 742 €

Kommentit (2)

guy_fawkes
guy_fawkes

1

Vain kalkkeutuneet hölmöt valitsevat vielä tulevassakin jonkun Microsoft Windowsin, MS Officen tai näitä Surface-floppeja henk. koht. käyttöön, saati sitten firmaansa.

Ostokset, asiakirjat, tilien sisältö, perhekuvat ja mm. vaikkapa lääkityksesi ovat vain murto-osa siitä tiedosta mitä sinusta ja perheestäsi tullaan lähettämään joka tapauksessa tietokantoihin. Käytetäänkö näitä tietoja johonkin josta ei kerrota, voi olla ja ehkä ei, mutta eteenpäin menevät kaikki. Vielä puhelimeenkin tämä nuuskinnan ja manipulaation huipentuma sitten?

Kiitos kuuluu Edward Snowdenille joka on kansalaissankari yli valtioiden rajoen. Hän uhrautui, ei voinut pitää omana tietonaan miten laajasti ja törkeästi meitä manipuloidaan. Sillä toiminnalla tehdään paljon myös rahaa.

Nykyään ei ole enää pakko alistua Microsoftille ja ottaa jöötiä peräpeiliin. Sellaiset jotka toteavat että "ihan sama kaikki mitä Microsoft tekee meille tai minulle" eivät valehtele vain itselleen, hiljaa toivoen muutosta (tietämättä vaihtoehdoista), vaan myös myyvät kaiken yksityisyytensä ystäväpiiriään ja firmaansa myöten.

Microsoft ei ole kansalaisten leirissä millään tasolla vaikka se nykyäänkin olisi kuinka "tuttu ja turvallinen"..

Vastaa
0M3G4
0M3G4

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti guy_fawkes:

Vain kalkkeutuneet hölmöt valitsevat vielä tulevassakin jonkun Microsoft Windowsin, MS Officen tai näitä Surface-floppeja henk. koht. käyttöön, saati sitten firmaansa.

Ostokset, asiakirjat, tilien sisältö, perhekuvat ja mm. vaikkapa lääkityksesi ovat vain murto-osa siitä tiedosta mitä sinusta ja perheestäsi tullaan lähettämään joka tapauksessa tietokantoihin. Käytetäänkö näitä tietoja johonkin josta ei kerrota, voi olla ja ehkä ei, mutta eteenpäin menevät kaikki. Vielä puhelimeenkin tämä nuuskinnan ja manipulaation huipentuma sitten?

Kiitos kuuluu Edward Snowdenille joka on kansalaissankari yli valtioiden rajoen. Hän uhrautui, ei voinut pitää omana tietonaan miten laajasti ja törkeästi meitä manipuloidaan. Sillä toiminnalla tehdään paljon myös rahaa.

Nykyään ei ole enää pakko alistua Microsoftille ja ottaa jöötiä peräpeiliin. Sellaiset jotka toteavat että "ihan sama kaikki mitä Microsoft tekee meille tai minulle" eivät valehtele vain itselleen, hiljaa toivoen muutosta (tietämättä vaihtoehdoista), vaan myös myyvät kaiken yksityisyytensä ystäväpiiriään ja firmaansa myöten.

Microsoft ei ole kansalaisten leirissä millään tasolla vaikka se nykyäänkin olisi kuinka "tuttu ja turvallinen"..

Ite oot kalkkeutunut hölmö.
Tänä päivänä vaatii jo melkoista tietotaitoa ja vaivannäköä, jos haluaa rajoittaa NSA & Co keräämiä tietoja. Käytännössä ainoa varma keino on muuttaa mummonmökkiin metsän keskelle ilman sähköä. Ja ulkona liikutaan vain foliosateenvarjon alla. Revi siitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.