Operalta iso yhteistyökuvio: Opera Max 100 miljoonaan Android-puhelimeen

2
Manu Pitkänen

Operalta iso yhteistyökuvio: Opera Max 100 miljoonaan Android-puhelimeen
Norjalainen selainkehittäjä Opera on sopinut yhteensä 14 puhelinmerkin kanssa Opera Max -palvelun sisällyttämisestä tuleviin älypuhelimiin. Nimekkäimmät yhteistyössä mukana olevat merkit ovat Samsung ja Xiaomi, mutta mukana ovat myös Micromax, Oppo ja Acer.

Opera Maxin avulla puhelimien käyttäjät pystyvät minimoimaan datasiirron määrän matkapuhelinverkon kautta, sillä Operan teknologian luvataan pakkaavan datan jopa 50 prosenttia pienemmäksi. YouTube- ja Netflix-videoissa pakkaussuhde voi yltää 60 prosenttiin ilman kuvanlaadun heikentymistä. Suomalaisten näkökulmasta Opera Max ei välttämättä ole kovin houkutteleva, mutta maailmalla matkapuhelinverkon datakatot ovat arkipäivää, joten kaikki säästö on aina eduksi.

Yhteistyöllä pyritään ilmeisesti vastaamaan Kaakkois-Aasian, Intian, Afrikan ja Etelä-Amerikan kasvavaan älypuhelinkäyttöön. Operan tavoitteena on, että vuoteen 2017 mennessä maailmalle on toimitettu yhteensä 100 miljoonaa Android-puhelinta Opera Maxin kanssa.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno 5 Lite – hinta laskenut -45%

Oppo Reno 5 Lite
335 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 613 €

vivo X80 Pro – hinta laskenut -41%

vivo X80 Pro
1551 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2611 €

Samsung Galaxy S10 Lite – hinta laskenut -37%

Samsung Galaxy S10 Lite
585 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 931 €

Oppo Reno 8 Lite 5G – hinta laskenut -35%

Oppo Reno 8 Lite 5G
324 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 496 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

1

Linkatulla sivulla luvataan kiintiön kestävän 50% pidempään, (jenkki käyttäjien otanta), eli heillä keskimäärin pakkaisi kolmanneksen pienempään.

Olisko tuo 50% sitten se "jopa", sopivan sisällön osalta ja nimenomaan alaspäinliikenteessä. Itse asennetu ohjelma ei kai kummoisia tee, vaan kyse palvelusta, eli Operan palvelimilla tehdään homma.

Lainaus:

Suomalaisten näkökulmasta Opera Max ei välttämättä ole kovin houkutteleva


Voi aiheuttaa ongelmia, jos liikenne kierrätetään ulkomailta
Mutta vaihtoehtona voi olla hyvä, suomessakin paikkoja missä hitaat tahmaiset yhteydet. Salaako tuo salaamatonta liikennettä ? silloin siitä voisi olla hyötyö vierasverokoissa (Wifi).

Vastaa
JussiFX
JussiFX

2

"YouTube- ja Netflix-videoissa pakkaussuhde voi yltää 60 prosenttiin ilman kuvanlaadun heikentymistä. "
Mietin, että miten helvetissä, mutta lähteessä lukikin että "ilman huomattavaa kuvanlaadun heikentymistä".
Ei kyllä tosiaan Suomessa onneksi ole oikein tarvetta tämmöisille säästäjille, paitsi jos nyt sattuu olemaan huono kenttä tai jostain syystä helvetin hidas liittymä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.