>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple haastaa Alipayn ensi vuoden alussa

1
Manu Pitkänen

Apple haastaa Alipayn ensi vuoden alussa
Apple aikoo laajentaa Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmänsä Kiinan markkinoille ensi vuoden alussa, kertoo Wall Street Journal. Palvelun toivotaan olevan käyttökunnossa ennen 8. helmikuuta koittavaa kiinalaista uuttavuotta.

Applella on järjestelmän lanseerausta varten jo sopimukset maan neljän suuren valtio-omisteisen pankin kanssa, mutta valtionhallinnolta saatavat luvat voivat viivästyttää julkaisua.

Yhdysvalloissa Apple Pay pääsi aloittamaan suhteellisen puhtaalta pöydältä. Kiinassa markkinatilanne on kuitenkin täysin toinen, sillä mobiilimaksaminen on ollut maassa jo pidempään kovassa kasvussa. Alaa hallitsevat Alibaban AliPay (80 prosentin markkinaosuus vuonna 2014) sekä pikaviestipalvelu WeChat. Molemmat maksujärjestelmät perustuvat QR-koodien skannaukseen, mikä voi tuoda kilpailuedun erityisesti kivijalkamyymälöissä Apple Paylle: Puhelinta ei tarvitse avata lukituksesta eikä sovellusta aukaista maksamista varten.Kiinalaiset ovat AliPayn ja WeChatin ansiosta tottuneet maksamaan älypuhelimella, joten Applen ei tarvitse erikseen kouluttaa ihmisiä uuteen maksutapaan. Toisaalta WeChat on pikaviestipalvelun lisäksi kokonainen palvelualusta, jonka kautta voi tilata takseja tai varata elokuvalippuja. WeChat voi hankaloittaa Apple Payn leviämistä verkko-ostosten kohdalla.

Apple Pay toimii tällä hetkellä Yhdysvalloissa, Kanadassa, Isossa-Britanniassa ja Australiassa.

Päivitys. "Käynnistäminen" vaihdettu "lukituksen avaamiseen".


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

Jonahan
Jonahan

1

En ole kieltämättä vielä päässyt koittamaan Apple Pay:ta, mutta luulisin kyllä, että puhelimen pitää olla käynnissä, ei se ilman virtaa varmaan osaa sormenjälkeä tunnistaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.