Sonera esitteli uuden päivitysohjelman – Vaihda joka vuosi uuteen puhelimeen

1
Manu Pitkänen

Sonera esitteli uuden päivitysohjelman – Vaihda joka vuosi uuteen puhelimeen
Sonera on tuonut Suomeen Yhdysvalloissa yleistyneen laitehankintamallin, jossa puhelimen voi päivittää halutessaan joka vuosi uuteen. Uutta rahoitusmallia kutsutaan Sonera Upgradeksi.

Yhdysvalloissa "perinteinen" tapa hankkia älypuhelin on ollut sopia operaattorin kanssa esimerkiksi kaksivuotinen määräaikainen liittymäsopimus, jolloin operaattori myy puhelimen asiakkaalle alennettuun hintaan. Esimerkiksi iPhone 6s:n (16 GB) on voinut ostaa määräaikaisten liittymäsopimuksen kautta 199 dollarin hintaa, kun ilman liittymää puhelimesta joutuu maksamaan 649 dollaria. Luonnollisesti erotus otetaan sopimuskauden aikana asiakkaalta liittymän hinnoittelun avulla.

Uutena vaihtoehtoina operaattorit ovat tarjonneet päivitysohjelmia, joissa maksetaan puhelimesta kuukausimaksua ja puhelimen voisi vaihtaa uuteen kesken sopimuskauden. Sonera yrittää tuoda samankaltaisen ohjelman nyt myös Suomeen.

Sonera Upgrade toimii käytännössä niin, että puhelimen ostohinta jyvitetään kuukausimaksuiksi kahden vuoden jaksolle. Hinta ei jakaudu tasaisesti 24 kuukaudelle, vaan ensimmäisen vuoden kuukausimaksut ovat korkeampia kuin toisen vuoden. Esimerkiksi 16 GB:n iPhone 6s:n kuukausimaksu on ensimmäisen 12 kuukauden ajan 36,95 euroa, minkä jälkeen kuukausimaksu putoaa 24,64 euroon. Jos päätät päivittää puhelimen uuteen vuoden jälkeen, hyvitetään jäljelle jäänyt velka seuraavan laitteen hinnassa – jos ostat sen Soneran kautta. Uutta laitetta ei tarvitse ostaa Sonera Upgraden kautta.Edellä mainitun iPhonen kohdalla ensimmäisen vuoden aikana tulet maksaneeksi 60 prosenttia laitteen jälleenmyyntihinnasta, kun taas Samsung Galaxy S6 edgen (32 GB) kohdalla maksat vuoden aikana 70 prosenttia jälleenmyyntihinnasta. Jos päätät vaihtaa puhelimen vuoden jälkeen, suostut käytännössä myymään puhelimesi Soneralle sillä hinnalla, joka sinulla on laitteesta vielä velkaa. Se voi olla hyvä tai huono "diili".

Jos käytetyn puhelimen hinta laskee nopeasti, voi Soneralta saatu korvaus olla kohtuullinen. Jos puhelin taas pitää käytettynäkin arvonsa, saattaa Soneran tarjoama hinta jäädä alhaiseksi. Sonera on tietysti varautunut tähän: mitä nopeammin puhelinmallin hinnan odotetaan laskevan, sitä enemmän sinun odotetaan maksavan laitteesta ensimmäisen vuoden aikana.

Sinänsä puhelimen ostaminen Sonera Upgraden kautta ei ole sen halvempaa tai kalliimpaa kuin tähänkään saakka. Kyse on vain siitä, että puhelimen vaihdon yhteydessä sitoudut myymään Upgrade-laitteesi Soneralle tiettyyn hintaan – voi olla että saisit Tori.fi:ssä, Huuto.netissä tai Nettimarkkina.comissa samasta laitteesta paremman hinnan.

Parhaat kännykkätarjoukset

Sony Xperia 5 III – hinta laskenut -44%

Sony Xperia 5 III
449 € Teleoutlet
798 € Gigantti
820 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 797 €

Xiaomi Mi 11 Lite 5G – hinta laskenut -43%

Xiaomi Mi 11 Lite 5G
199 € Power
349 € DNA
409 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 348 €

Samsung Galaxy M32 5G – hinta laskenut -42%

Samsung Galaxy M32 5G
318 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 546 €

Sony Xperia 1 III – hinta laskenut -38%

Sony Xperia 1 III
649 € Teleoutlet
899 € Hobby Hall
1047 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1047 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.