Whatsapp estää linkit kilpailijan sivuille

Valtteri Ahonen

Whatsapp estää linkit kilpailijan sivuille
Satojen miljoonien ihmisten käytössä oleva Whatsapp-pikaviestisovellus ei ilmeisesti tahdo päästää käyttäjiään tutustumaan vaihtoehtoihin. The Verge kirjoitti käyttäjien huomanneen tänään, että sovellus blokkaa kilpailija Telegramin sivuille johtavat linkit.

Normaalisti Whatsapp muuttaa viestissä olevat osoitteet klikattaviksi linkeiksi. Telegramin osoitteille näin ei Puhelinvertailun kokeilunkaan mukaan tapahdu. Osoitteen sisältävät viestit näkyvät muutoin normaalisti.

"Ominaisuus" on peräisin uudesta, hiljattain jakoon lähteneestä päivityksestä, joka tuskin on vielä ehtinyt kaikille laitteille. Joillain Telegramin linkit saattavat siis vielä toimia. Hauskana yksityiskohtana on, että blokkaus estää linkityksen myös telegram.com-osoitteeseen, joka ei kuulu pikaviestisovellukselle, vaan massachusettsilaiselle sanomalehdelle.

Whatsappin omistaa nykyisin Facebook, joka on ennenkin harrastanut erilaisten osoitteiden blokkaamista. Facebook on esimerkiksi estänyt Pirate Bay -torrent-linkkien jakamisen palvelussaan.

Parhaat kännykkätarjoukset

vivo X80 Pro – hinta laskenut -35%

vivo X80 Pro
1569 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 2400 €

Realme 9 4G – hinta laskenut -31%

Realme 9 4G
283 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 410 €

Motorola edge 20 – hinta laskenut -26%

Motorola edge 20
249 € Power
338 € Hobby Hall
339 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 338 €

Motorola Moto Razr 2022 – hinta laskenut -26%

Motorola Moto Razr 2022
849 € Lenovo
1066 € CDON
1149 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 1149 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.