Kameratesti laittoi Lumia-uutuuden Lumia 1020:n huippukameraa vastaan

1
Matti Robinson

Kameratesti laittoi Lumia-uutuuden Lumia 1020:n huippukameraa vastaan
Mitä tulee Lumia-laitteiden välisiin kameravertailuihin, niin yksi lähde nouseen usein ylitse muiden. All About Windows Phonen Steve Litchfield on testannut Nokian ja nykyisin Microsoftin älypuhelinmallistot läpikotaisin. Erityisen tarkasti Litchfield testaa huippupuhelinten kamerat ja nyt vuorossa onkin ollut uusi Lumia 950.

Uutuus-Lumian kameralta odotetaan luonnollisesti jälleen paljon, kuten on syytäkin, sillä kyseessä on varsin vakuuttava 20 megapikselin sensori, jota avustaa muun muassa optinen kuvanvakaus ja erikoinen triplasalama. Kilpakumppanit eivät kuitenkaan ole mitä tahansa puhelimia, vaan tietysti mallin edeltäjä Lumia 930 sekä Lumia-malliston kautta aikain kovin kamerapuhelin Lumia 1020.

Testissä Litchfield käytti sekä Lumia 950:aa että Lumia 950 XL:ää, jotka ovat kameroiden osalta täysin identtiset. Kuvaukset tapauhtuivat käsivaralta ja tietysti mahdollisimman tasapuolisilla asetuksilla, jotta kaikilla puhelimilla saataisiin optimaalinen tulos. Kaikkiaan kahdeksan kuvaa pisteytettiin ja niistä on tarjolla sekä alkuperäiset kuvat että 1:1-pikselisuhteella olevat rajaukset.Lopulta voittajaksi selviytyi uusi Lumia 950, joka päihitti selvästi edeltäjänsä (66-52), mutta myös loistavalla kameralla varustetun Lumia 1020:n pistein 66-60. Kenties suurin yllätys oli kuitenkin Lumia 950:n kolmivärinen RGB-salama, joka päihitti Lumia 1020:n "bilekuvassa". On hyvä muistaa, että testit perustuvat subjektiiviseen näkemykseen kuvien laadusta, joten kukin voi olla tuloksista eri mieltä. Suosittelenkin katsastamaan artikkelin ja sen kuvat omakohtaisesti ja tekemään johtopäätökset aivan itse.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
198 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -20%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1074 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (1)

Matiax
Matiax

1

Sain Lumia 1020 kamerasovelluspäivityksen Nokiasta - Mikrosoftin sovellukseen. Sen jälkeen kuvissa tapahtui selvä huononeminen.
Artikkelistanne ei selvinnyt, kumpaa kamerasovellusta testissä käytettiin?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.