Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung joutuu maksamaan Applelle puoli miljardia iPhone-kopioinnista

Matti Vähäkainu

Samsung joutuu maksamaan Applelle puoli miljardia iPhone-kopioinnista
Samsungin täytyy maksaa Applelle korvauksia patenttirikkomuksista yli puoli miljardia euroa. Yhtiöiden välinen transaktio tapahtuu vielä tämän vuoden puolella, jolloin 548 miljoonaa dollaria eli noin 503 miljoonaa euroa siirtyy korealaisjätiltä Cupertinon suuntaan.

Pantenttikiistaa on käyty kaikkiaan liki viiden vuoden ajan ja korvaussummat ovat vaihdelleet. Apple haki iPhone-puhelimiin liittyvistä patenttirikkeistä jopa yli 2,5 miljardin dollarin sanktioita, mutta oikeus myönsi alkuun miljardin korvaukset. Sittemmin korvauksia pienennettiin noin puoleen ja lopulta summaksi saatiin 548 miljoonaa dollaria, joka on nyt menossa maksuun.

FOSS Patentsin mukaan Applen tulee lähettää lasku Samsungille ennen viikonloppua eli käytännössä tänään, jonka jälkeen Samsung maksaa summan 14. joulukuuta mennessä. Aivan täysin Samsung ei ole heittänyt pyyhettä kehään kiistan osalta, sillä korealaisyhtiö pidättää oikeuden hakea vielä uutta ratkaisua tapaukseen, joka mahdollistaisi korvauksen takaisinmaksun.Patenteissa oli mukana muun muassa tunnettu nipistyszoomausominaisuus.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.