Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

YouTube muuttui Androidilla – Hyödyllinen ominaisuus teki paluun

1
Manu Pitkänen

YouTube muuttui Androidilla – Hyödyllinen ominaisuus teki paluun
Pari vuotta sitten YouTube otti käyttöön DASHiksi (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) kutsutun suoratoistotekniikan. Käyttäjien näkökulmasta se tarkoitti muun muassa sitä, että hitaan yhteyden päässä olevat käyttäjät eivät voineet painaa toistoa tauolle ja odottaa, että video on ladattu kokonaan välimuistiin (bufferoitu).

Sen sijaan DASHissä video jaetaan pienempiin osiin, jotka on kyllä mahdollista bufferoida valmiiksi. Käyttäjät eivät voi kuitenkaan ladata koko videota laitteeseen katselua varten, vaan ainoastaan pienen pätkän siitä.

YouTube näyttää päivittäneen Android-sovelluksen taustalla olevaa tekniikkaa ainakin joidenkin osalta, sillä useat käyttäjät ovat kertoneet pystyvänsä bufferoimaan kokonaisia videoita. Tämä tulee ilmi videon päälle ilmestyvästä ilmoitustekstissä, jossa kerrotaan bufferoinnin edistymisessä. Kun video on ladattu kokonaan, ilmestyy samaan kohtaan teksti "Valmis katsottavaksi". YouTube.comissa tämä ei näytä toimivan vielä, mutta Android-sovelluksessa koko videon bufferointi onnistuu allekirjoittaneellakin. Videot eivät kuitenkaan tunnu latautuvan välimuistiin mikäli poistut YouTube-sovelluksesta (joidenkin mukaan tämäkin toimisi).Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (1)

avthein
avthein

1

Tätä invalidisoitua bufferointia on kierretty selainlaajennoksilla jotka mahdollistavat Youtube videoiden lataamisen erillisinä tiedostoina omalle koneelle. Mutta niiden huonona puolena on uudelleenpakkaaminen joka huonontaa videoiden laatua selvästi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja