Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Testattu: Näin tehokas Snapdragon 820 on

2
Manu Pitkänen

Testattu: Näin tehokas Snapdragon 820 on
High-end-piirien osalta Qualcommin tämän vuoden tarjonta oli Snapdragon 810:n lämpenemisongelmien takia pettymys, mutta yhtiö yrittää ottaa takaisin menetettyjä markkinaosuuksia takaisin ensi vuonna Snapdragon 820:n avulla. Anandtech pääsi testaamaan piirin suorituskykyä jo nyt referenssilaitteen avulla.

Referenssilaitteen testituloksissa kannattaa ottaa huomioon, että sen ohjelmisto ei ole välttämättä optimoitu loppuun saakka, eikä sen ohjelmisto ole etenkään samanlainen kuin markkinoille tulevissa laitteissa. Toisaalta Qualcomm on voinut lisätä siihen optimointeja, joilla piirin suorituskyky yritetään saada huippuunsa testejä varten. Tulokset antavat siis karkean kuvan Snapdragon 820:n lopullisesta suorituskyvystä.

Suorituskykytestien perusteella uudet Qualcommin itse suunnittelemat Kryo-ytimet tuovat mukavasti lisää suorituskykyä Android-puhelimiin, vaikka sitä ei testissä verrattukaan ARM:n Cortex-A72:een perustuviin piireihin. Applen A9:ää Snapdragon 820:n ei kuitenkaan päihitä. Graafisessa suorituskyvyssä Snapdragon 820:n Adreno 530 -näytönohjain antaa sen sijaan paljon tiukemman haasteen A9:lle, ollen offscreen-testeissä jopa suorituskykyisempi.Kuinka kilpailukykyinen Snapdragon 820:n on sitten ensi vuotta ajatellen? Android-puolella Cortex-A72-piirit ja Samsungin Exynos 8890 tulevat antamaan kovan haasteen, joten mitenkään yksiselitteistä Qualcommin asema high-end-piireissä ei ole ensi vuonnakaan.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ejurr:

Ja mitäköhän eroa on "offscreen" ja "onscreen" testeillä?

Offscreen testi tehdään jollain päätetyllä resoluutiolla ja onscreen laitteen näytön resoluutiolla.

Ensimmäinen kertoo gpu:n tehon, toinen kuinka hyvin se "riittää" kyseisessä laitteessa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.