Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple avasi salaisen näyttölaboratorion

Manu Pitkänen

Apple avasi salaisen näyttölaboratorion
Apple on avannut Taiwanissa kaikessa hiljaisuudessa oman tuotantolaboratorion, jossa yhtiö kehittä uusia näyttöteknologioita. Asiasta uutisoi Bloomberg. Samalla alueella Qualcomm kehitti aiemmin Mirasol-näyttöteknologiaa.

Bloombergin juttu on hyvin pintapuolinen, eikä se paljasta mitään laboratorion käytännön tutkimuskohteita. Jutussa kuitenkin mainitaan laboratorion keskittyvän LCD-näyttöjen tekniikan kehittämiseen sekä OLED-näyttöihin.

Japanilainen Nikkei-talousjulkaisu kertoi viime kuussa LG:n rakentavan uuden OLED-näyttöpaneeleiden tuotantolaitoksen, jossa saatettaisiin vuonan 2018 valmistaa näyttöjä iPhoneja varten. Hieman myöhemmin Nikkan kertoi Japan Displayn käyvän neuvotteluita Applen kanssa OLED-näyttöjen valmistamisesta. Apple käyttää OLED-tekniikkaa tällä hetkellä vain Apple Watchissa, muissa laitteissa on LCD-näyttö.Bloombergin mukaan laboratorion ajatuksena on vähentää Apple riippuvuutta näyttövalmistajiin. Oman tuotantotekniikan avulla Apple voisi tilata näyttönsä pienemmiltä kilpailijoilta.

Apple osti viime vuoden keväällä LCD-näyttöihin mikro-LEDejä kehittävän LuxVue Technologiesin. Mikro-LEDien avulla voitaisiin esimerkiksi valaista jokainen alipikseli erikseen omalla LEDillä. Ratkaisu muistuttaa Sonyn vuonna 2012 esittelemää Crystal LED -tekniikkaa.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.