Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsAppin käyttö estettiin 100 miljoonalta ihmiseltä – "Tämä on surullinen päivä"

2
Manu Pitkänen

WhatsAppin käyttö estettiin 100 miljoonalta ihmiseltä – Tämä on surullinen päivä
Brasilialainen oikeusistuin on määrännyt paikalliset teleoperaattorit estämään WhatsAppin verkkoliikenteen 48 tunniksi.

Eston taustalla on WhatsAppin yhteistyöhaluttomuus toisessa oikeusjutussa. Oikeus antoi heinäkuussa määräyksen WhatsAppille, mutta pikaviestipalvelu ei reagoinut siihen mitenkään. Oikeus huomautti asiasta elokuussa, mutta sekään ei tehonnut. Määräyksen noudattamisen tehostamiseksi oikeus päätti estää brasilialaisilta WhatsAppin käytön määräajaksi.

WhatsApp-eston taustalla oleva oikeusjuttu liittyy Band News TV:n tietojen mukaan PCC-rikollisjengiin kuuluvan huumekauppiaaseen, joka ilmeisesti käytti WhatsAppia viestimiseen.

Brasiliassa on yhteensä yli 100 miljoonaa WhatsAppin käyttäjää. TechCrunchin mukaan 93 prosenttia maan Internet-käyttäjistä käyttää WhatsAppia.Eston tultua voimaan brasilialaiset ovat ymmärrettävistä syistä etsineet korvaavaa pikaviestipalvelua. Ainakin Telegram näyttää hyötyneen tapauksesta, sillä palvelu on saanut lyhyessä ajassa 1,5 miljoonaa käyttäjää. Kysyntä on ollut niin suurta, että Telegramin käyttämä SMS Gateway -palvelu ruuhkautui.
WhatsAppin ostaneen Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg julisti oikeuden päätöksen tarkoittavan "surullista päivää Brasilialle".

Tonight, a Brazilian judge blocked WhatsApp for more than 100 million people who rely on it in her country.We are...

Julkaissut Mark Zuckerberg 17. joulukuuta 2015Päivitys: Saopaulolaistuomari Xavier de Souza on poistanut Whatsapp-eston todeten, ettei ole järkevää poistaa käytöstä viestintä, jota käyttää valtaosa Brasilian internet-käyttäjistä, vaikka yhtiöllä olisi selvitettävää oikeuslaitoksen kanssa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Depper90 (vahvistamaton)

1

Voi hyvä luoja! Ihmiset joutuvat ehkä tekstaamaan, tai luoja varjelkoon jopa soittamaan ja oikeasti puhumaan toisilleen! Miten he kestävät tämän menetyksen? Todella tämä on surullinen päivä ihmiskunnan historiassa

Vastaa
avthein
avthein

2

Eikös Brasilia tehnyt TTIP:n kaltaisen vapaakauppasopimuksen? Eli nyt sen investointisuojan nimissä WhatsApp voisi haastaa Brasilian oikeuteen estosta aiheutuneiden tulonmenetysten vuoksi?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.