Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WhatsApp on nurin - koko maailmassa. Lähes miljardi käyttäjää ilman palvelua

8
Puhelinvertailu

WhatsApp on nurin - koko maailmassa. Lähes miljardi käyttäjää ilman palvelua
Maailman toiseksi suosituin pikaviestin, WhatsApp, on kärsinyt uudenvuoden aattona ongelmista. Palvelu kaatui 45 minuutiksi koko maailmassa, palatakseen hetkeksi takaisin. Tämän jälkeen palvelu kaatui uudestaan ja on tätä kirjoitettaessa edelleen kadoksissa käyttäjiltään.

Ensimmäiset raportit ongelmista raportoitiin jo noin neljä tuntia sitten ja palvelu on ajoittain toiminut, mutta edelleen käyttäjät kärsivät käyttökatkoksista. Down Detectorin mukaan WhatsAppin ensimmäiset katkosilmoitukset ovat saapuneet kello kahdeksan jälkeen illalla Suomen aikaa.
Facebookin omistamalla WhatsAppilla on lähes miljardi käyttäjää, joten vaikka häiriö koskisi vain pientä osaa käyttäjistä, niin vailla yhteyttä on miljoonia ja miljoonia ihmisiä. Uudenvuodenaatto on luonnollisesti yksi kiireisimmistä päivistä, kun ihmiset lähettävät viesteinä tervehdyksiä ja uuden vuoden toivotuksia.

WhatsApp on luvannut työskentelevänsä parhaansa mukaan saadakseen palvelun pikaisesti täysin toimivaksi.
Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

elvasti
elvasti

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

onneksi on telegram niin voi siellä yksin itselleen viestitellä kuinka hyvin on palvelu pystyssä

Telegramista ei tee huonompaa se, että sinulla ei ole ystäviä siellä.

Vastaa
ranpe
ranpe

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti elvasti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

onneksi on telegram niin voi siellä yksin itselleen viestitellä kuinka hyvin on palvelu pystyssä

Telegramista ei tee huonompaa se, että sinulla ei ole ystäviä siellä.

Siellä on aika paljon ihmisiä

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ranpe:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti elvasti:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

onneksi on telegram niin voi siellä yksin itselleen viestitellä kuinka hyvin on palvelu pystyssä

Telegramista ei tee huonompaa se, että sinulla ei ole ystäviä siellä.

Siellä on aika paljon ihmisiä

Tuttavat sieltä pitäisi löytyä.

Vastaa
Miikkaa
Miikkaa

8

WhatsAppia tulee käytettyä jo ihan siitä syystä, että se löytyy käytännössä kaikilta kavereilta. Joskus kun kokeilin Telegramia, niin se löytyi vain muutamalta kaverilta. Itsekseen ei ole mukava jutella ja jokainen voi itse yrittää suostutella suuren joukon kavereita ja tuttavia vaihtamaan WhatsAppista esim. Telegrammiin. Ei muuten onnistu. Tai ainakaan kovin helposti.

Lisäksi ainakin Telegrammin "turvallisuus" on hyvin kyseenalainen (http://security.stackexchange.com/questions/49782/is-telegram-secure , http://unhandledexpression.com/2013/12/...-we-know-maths/ ja http://www.techworm.net/2015/02/flaws-i...-messages.html) Telegrammin käyttämästä protokollasta löytyy useita heikkouksia ja sovellus esimerkiksi tallentaa Secret chatin viestit selväkielisinä memory dumppiin. Tämän lisäksi Telegramissa on haavoittuvuus, jonka kautta hyökkääjän on mahdollista saada koko puhelin hallintaansa. Ei kuulosta kovin turvalliselta.

Open Whisper Systems on tietenkin avointa lähdekoodia, mutta kannatta huomata, ettei avoin lähdekoodi automaattisesti tee sovelluksesta turvallista. Koodia voi toki kuka tahansa käydä tutkimassa, mutta todellisuudessa aika harva niin tekee ja moni luottaa vain muiden sanaan. Mitään kolmannen riippumattoman osapuolen tekemään security audittia en noin minuutin googlettamisella onnistunut Open Whisper Systemsille löytämään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja