Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen ennätyksille tuli loppu? iPhone 6s:n myynti ollut odotettua vaisumpaa

6
Manu Pitkänen

Applen ennätyksille tuli loppu? iPhone 6s:n myynti ollut odotettua vaisumpaa
iPhone 6s ei ole välttämättä ollut Applen odottama myyntimenestys, kertoo Wall Street Journal.

Odotettua heikomman kysynnän vuoksi Apple on korjannut sopimusvalmistajille välitettyjä ennusteitaan alaspäin, minkä johdosta tuotantoon on tehty asianmukaisia korjauksia. Heinäkuussa, kuukausia ennen iPhone 6s:n virallista julkistusta, Apple odotti uutuuden myyvän Wall Street Journalin lähteiden mukaan tänä vuonna 90 miljoonaa kappaletta.

Puhelimia on alkanut kertyä varastoihin ja varastotasojen hallitsemiseksi tuotanto on rajoitettu. Käytännössä esimerkiksi Foxconn on lähettänyt työntekijöitä etuajassa lomalle, minkä lisäksi se sai viranomaisilta 12 miljoonan dollarin tuen työllisyyden ylläpitämiseksi.

Analyytikot ovatkin arvioineet, että niin sanottu iPhone-piikki on saavutettu eli Apple ei ole enää pystynyt kasvattamaan myyntiään viime vuoteen nähden. Lokakuussa Applen toimitusjohtaja Tim Cook kuitenkin ennusti vielä, että ennätykset menevät iPhone 6s:n avulla vielä rikki. Lopullinen totuus kuullaan 26. tammikuuta, kun Apple julkaisee osavuosituloksensa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
Anaalitikko (vahvistamaton)

1

Markkinat ovat saturoituneet. Jenkeissä tilanne on ollut tämä jo pitkään ja Apple onkin saanut kasvua lähinnä uusista maista, kuten Japani ja Kiina. Nyt Applella alkaa olemaan edustus jo vähän jokaisessa maassa niin kasvua on enää vaikea hakea. Köyhät ostavat edullisempia Androideja, jotka toimivat jo lähes yhtä hyvin kuin moninkertaisesta maksava iPhone. Lisäksi Applen "innovaatiot" ovat viime vuosina jääneet melko ohuiksi. Siri ja Facetime, joista ei muuten enää kukaan puhu, lisäsivät myyntiä takavuosina. Pari viimeistä mallia on tuonut kuluttajille hyvin paljon sitä samaa mitä ennenkin. 5S:llä pärjää vielä hyvin ja päivitystarve hidastuu entisestä, joka toinen vuosi uusi puhelin mallista.

Vastaa
Fantasos
Fantasos

2

Nämä uutiset Applen joulumyynnin romahduksesta vuoden takaiseen verrattuna tuntuvat jokseenkin kummilta:
Apple ei koskaan mene ohi omasta seuraavan vuosineljänneksen ohjeistuksestaan, paitsi yli. Tai ainakaan tähän asti se ei niin ole tehnyt. Ja osakeyhtiönä Apple on pakotettu ilmoittamaan muutoksista annettuun ohjeistukseen heti niiden ilmettyä.
Applen ohjeistus oli että he myyvät tulevalla vuosineljänneksellä enemmän kuin vuosi sitten. Tämä siis dollareissa, mutta Tim Cook itse sanoi kolmannen (kalenteri) vuosineljänneksen raportin yhteydessä että he myivät kappalemääräisesti enemmän kuin samalla neljänneksellä vuosi sitten ja kaikki viittaa siihen että sama pätee myös seuraavaan neljännekseen.
Jollei Apple ilmoita että heidän ennusteensa on mennyt metsään, voi nämä uutiset mielestäni ohittaa spekulaationa.

Vastaa
delic
delic

3

Helppo katsoa menneisyyteen kun tämä on jo tapahtunut ja samat henkilöt sanoi sitä.

"The Wall Street Journal said Apple\’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter have dropped to around half of what the company planned previously. It also said the company has cut orders for other components, not just screens and suppliers were notified of the order cuts last month. \”The move indicates that sales of the new iPhone haven\’t been as strong as previously anticipated and demand may be waning,\” the WSJ reported."

Tähän Tim myös sanoi silloin, että se on monimutkainen juttu ja näistä ei voi vetää johtopäätöksiä.

Miten sitten kävi 2kk myöhemmin tuolloin? Apple julkisti ennätysmyynnit iPhonella, että niin.

Eiköhän odotella muutama viikko niitä virallisia numeroita ja katsotaan sitten kuinka kävi, menikö myynnit yli vai ali. Oma veikkaus on, että myynti on jälleen ollut erittäin hyvää.

Vastaa
Fantasos
Fantasos

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:


Eiköhän odotella muutama viikko niitä virallisia numeroita ja katsotaan sitten kuinka kävi, menikö myynnit yli vai ali.

True dat.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tarkkailija (vahvistamaton)

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Helppo katsoa menneisyyteen kun tämä on jo tapahtunut ja samat henkilöt sanoi sitä.

"The Wall Street Journal said Apple\’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter have dropped to around half of what the company planned previously. It also said the company has cut orders for other components, not just screens and suppliers were notified of the order cuts last month. \”The move indicates that sales of the new iPhone haven\’t been as strong as previously anticipated and demand may be waning,\” the WSJ reported."

Tähän Tim myös sanoi silloin, että se on monimutkainen juttu ja näistä ei voi vetää johtopäätöksiä.

Miten sitten kävi 2kk myöhemmin tuolloin? Apple julkisti ennätysmyynnit iPhonella, että niin.

Eiköhän odotella muutama viikko niitä virallisia numeroita ja katsotaan sitten kuinka kävi, menikö myynnit yli vai ali. Oma veikkaus on, että myynti on jälleen ollut erittäin hyvää.

2kk selvisi myös että oli uusia maita liuta mukana. Tulos ei ole vertailukeploinen aikaisempaan koska myyntimaiden määrä kasvoi.

Vastaa
Abcabc375
Abcabc375

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tarkkailija:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Helppo katsoa menneisyyteen kun tämä on jo tapahtunut ja samat henkilöt sanoi sitä.

"The Wall Street Journal said Apple\’s orders for iPhone 5 screens for the January-March quarter have dropped to around half of what the company planned previously. It also said the company has cut orders for other components, not just screens and suppliers were notified of the order cuts last month. \”The move indicates that sales of the new iPhone haven\’t been as strong as previously anticipated and demand may be waning,\” the WSJ reported."

Tähän Tim myös sanoi silloin, että se on monimutkainen juttu ja näistä ei voi vetää johtopäätöksiä.

Miten sitten kävi 2kk myöhemmin tuolloin? Apple julkisti ennätysmyynnit iPhonella, että niin.

Eiköhän odotella muutama viikko niitä virallisia numeroita ja katsotaan sitten kuinka kävi, menikö myynnit yli vai ali. Oma veikkaus on, että myynti on jälleen ollut erittäin hyvää.

2kk selvisi myös että oli uusia maita liuta mukana. Tulos ei ole vertailukeploinen aikaisempaan koska myyntimaiden määrä kasvoi.

Pointti oli varmaankin se, että vaikka tilaukset tehtaalta vähenivät, myynti ylitti silti odotukset. Sama tilanne nyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.