Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlen Android-palvelut lanseerataan Kiinassa

Manu Pitkänen

Googlen Android-palvelut lanseerataan Kiinassa
Lenovon mobiililiiketoimintaa johtavan Chen Xudongin mukaan Google lanseeraa länsimaisille Android-käyttäjille tutuksi käyneet Google Play -palvelut Kiinassa vielä tämän vuoden aikana. Palveluiden laajenemista Kiinaan on enteillyt jo viime kesästä alkaen muun muassa The Information.

Googlella ja Kiinalla on ollut kireät välit vuodesta 2009 lähtien, minkä vuoksi useat hakukonejätin omistamat palvelut on estetty maassa. Estettyihin palveluihin ovat kuuluneet Googlen Google Play -sisältökaupat.

Muutaman vuoden aikana Kiinasta on kasvanut mobiilibisneksen näkökulmasta jättimäinen markkina-alue, jonka ulkopuolelle jääminen varmasti harmittaa Googlea. Markkina on liian suuri sivuutettavaksi, joten Google on saattanut suostua tinkimään joistain aiemmista periaatteistaan sensurointiin liittyen. Tammikuussa 2010 Google ilmoitti lopettavansa hakukoneen sensuroinnin Kiinassa. Ennen tätä Googlen palvelimia vastaan tehtiin kyberhyökkäys.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.