Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google tehnyt Androidilla yli 20 miljardia voittoa, taskuraha Applen rinnalla

2
Matti Vähäkainu

Google tehnyt Androidilla yli 20 miljardia voittoa, taskuraha Applen rinnalla
Googlen ja Oraclen välinen oikeusjuttu on johtanut paljastuksiin, jotka kertovat mielenkiintoisia lukuja Googlen liiketoiminnasta. Googlen mukaan luvut ovat salaisia, mutta tässä vaiheessa se on jo myöhäistä.

Kuten kerroimme aiemmin, Apple saa huiman määrän rahaa Googlelta pelkästä oletushakukoneen paikasta. Dokumenteista paljastuu myös lukuja Androidin liikevaihdon suuruudesta, kertoo Bloomberg.

Dokumenttien mukaan Android on tuottanut liikevaihtoa Googlelle 31 miljardin dollarin verran. Tästä yli kaksi kolmannesta eli noin 22 miljardia on voittoa. Luvut ovat huimia, mutta Appleen verratessa käy selväksi kuka on monetisoinut mobiilialustansa kunnolla.

Quartzin esittämien lukujen mukaan Applen neljännevuosittainen liikevaihto iPhonesta on enemmän kuin mitä Googlen tähän mennessä Androidilla kasaama 31 miljardin dollarin potti. Viime vuonna jokainen vuosineljännes ylitti iPhonen osalta 30 miljardia. Tähän ei edes lasketa niin ikään iOS-mobiilialustaa käyttävää iPadiä.Selvää ei ole kuinka paljon Applen liikevaihdosta kertyy voittoa, mutta yhtiön keskimääräinen voitto on noin viidennes liikevaihdosta. Mobiililaitteissa voittoa on merkittävästi suurempi osa, joten huoletta voi sanoa, että Applelle 22 miljardiakin on pikkurahoja. Cupertinolaisjätillä on rahavarantojakin kolmatta sataa miljardia.

Luonnollisesti Apple omistaa iOS-myynnistä ja laitemyynnistä sata prosenttia, kun taas Androidin puolella merkittävän osan rahasta tekevät Samsung ja muut valmistajat. Androidin osuus mobiililaitteista on moninkertainen, mutta rahaliikenteessä roolit vaihtuvat.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

uustolli
uustolli

1

Viimeksi kun kvartaalipalaverissa olin niin sain sen käsityksen että VOITOLLA ja LIIKEVAIHDOLLA on vissii ero. Mutta enivei kovat on liikevaihdot applella vertasi mihin tahansa..

Vastaa
perhana
perhana

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti uustolli:

Viimeksi kun kvartaalipalaverissa olin niin sain sen käsityksen että VOITOLLA ja LIIKEVAIHDOLLA on vissii ero. Mutta enivei kovat on liikevaihdot applella vertasi mihin tahansa..

Toivottavasti niissä kvartaalipalavereissa mielenkiintosi ja keskittymisesi riittää palaverin loppuun asti, toisin kuin uutista lukiessasi koska ilmeisesti jätit uutisen loppuosan lukematta, sen osan missä juurikin kerrottiin tuosta VOITOSTA ja sen erosta liikevaihtoon ;-)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.