Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Elisa pilotoi Suomessa huippunopeaa 4G:tä – jopa 450 Mbps:n latausnopeus

Manu Pitkänen

Elisa pilotoi Suomessa huippunopeaa 4G:tä – jopa 450 Mbps:n latausnopeus
Elisan 4G-matkapuhelinverkossa on mahdollista saavuttaa tukiasemapäivityksen ansiosta jopa 450 Mbps:n latausnopeus. Kovin laajalti tämä ei tosin onnistu, sillä näin suuria nopeuksia tukeva pilottitukiasema löytyy Vierumäeltä.

Vuoden 2014 NSN ja Elisa testasivat 300 Mbps:n tukiasematekniikkaa, jota on sittemmin otettu käyttöön siellä täällä. Kuten Elisan kuuluvuuskartasta näkyy, ei 300 Mbps:n yhteyksiä hyödynnetä vielä kaupallisesti erityisen laajalti. Niin sanottu "4G+-verkko" löytyy noin 25 paikkakunnalta.

Ei kannata siis odottaa, että Elisan verkossa siirryttäisiin erityisen nopeasti 450 Mbps:n latausnopeuteen. Näin nopeita yhteyksiä tukevia älypuhelimia ja muita päätelaitteita on markkinoilla vielä vähän, mutta Elisan mukaan se laajentaa 450 Mbps:n verkkoa sitä mukaa kun nopeampia yhteyksiä tukevia laitteita tulee markkinoille.

Sonera saavutti omassa verkossaan viime syksynä 375 Mbps:n teoreettisen latausnopeuden.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.