Miljardin raja rikki – Applen laitteita käytössä ennätysmäärä

3
Manu Pitkänen

Miljardin raja rikki – Applen laitteita käytössä ennätysmäärä
Apple kertoi osavuosituloksensa julkaisun yhteydessä, että maailmalla on aktiivisessa käytössä jo yli miljardi yhtiön valmistamaa laitetta. Aktiiviseksi lasketaan kaikki ne laitteet, jotka ovat olleet yhteydessä Applen palvelimiin viimeisen 90 vuorokauden aikana.

Suurin osa miljardista laitteesta on varmasti iPhone-puhelimia, mutta lukuun on laskettu myös muut Applen tuottamat laitteet: iPad, Mac, iPod touch, Apple TV ja Apple Watch.

Tasan vuosi sitten Apple kertoi myytyjen iOS-laitteiden saavuttaneen miljardin laitteen rajapyykin. Kyse on kuitenkin eri luvusta, sillä myydyt laitteet eivät kuvasta sitä kuinka moni ihminen käyttää aiemmin ostettuja laitteita. On varsin tyypillistä, että puhelimia vaihdetaan parin vuoden välein. Näin ollen Applen pari vuotta aiemmin myymä iPhone ei välttämättä ole enää käytössä, vaan korvattu esimerkiksi Android-puhelimella.

Apple huomautti aktiivisen laitekannan kasvun olevan yksi tärkeimmistä tekijöistä yhtiön tarjoamien digitaalisten palveluiden kasvun taustalla. Palveluliiketoiminta kasvoikin viime vuoden lopulla 19 prosenttia kuuteen miljardiin dollariin, johon tosin sisältyy Samsungilta joulukuussa saatu 548 miljoonan dollarin korvaus patenttioikeudenkäyntiin liittyen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
141 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Gigantti
79 € Power
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy A14 (4G) – hinta laskenut -33%

Samsung Galaxy A14 (4G)
89 € Power
132 € BIGBOX.FI
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 132 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G24
114 € BIGBOX.FI
142 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Kommentit (3)

ZZboy
ZZboy

1

Olen pannut merkille, että monet eivät nykyään myy enää iPhonejaan ja eteenkin iPadejään. Monet kokoavat niihin tietyt sovellukset jotta kaiken ei tarvitsisi olla uusimmassa iPhonessa, esim. keskittävät kaikki fitnesjutut yhteen, musiikin toiseen, kaikki keittiössä tarvittavan kolmanteen. Oli myös juttua yhden opettajan kanssa, joka sanoi jokaisen iOS päivityksen olevan viikon projekti, heillä on 14 iOS laitetta, mutta vain 4 perheenjäsentä. Samoin kursseja vetäessään hän oli huomannut, että opetettavilla on sama tilanne, iLaitteille löytyy jatkuvaa käyttöä. Niin kuin Tim Cook mainitsi Android loikkareiden prosentuaalinen määrä on sekin kasvussa ja sen huomaa katukuvassa. Lisäksi vanhemmat kyselevät koko ajan käytettyjä iPhone 5 malleja lapsilleen. Tuo miljardi ei siis yllätä, eikä sekään, että iPhone 4 kuoria menee kaupaksi vielä satojatuhansia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mallinii (vahvistamaton)

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:

Olen pannut merkille, että monet eivät nykyään myy enää iPhonejaan ja eteenkin iPadejään. Monet kokoavat niihin tietyt sovellukset jotta kaiken ei tarvitsisi olla uusimmassa iPhonessa, esim. keskittävät kaikki fitnesjutut yhteen, musiikin toiseen, kaikki keittiössä tarvittavan kolmanteen. Oli myös juttua yhden opettajan kanssa, joka sanoi jokaisen iOS päivityksen olevan viikon projekti, heillä on 14 iOS laitetta, mutta vain 4 perheenjäsentä. Samoin kursseja vetäessään hän oli huomannut, että opetettavilla on sama tilanne, iLaitteille löytyy jatkuvaa käyttöä. Niin kuin Tim Cook mainitsi Android loikkareiden prosentuaalinen määrä on sekin kasvussa ja sen huomaa katukuvassa. Lisäksi vanhemmat kyselevät koko ajan käytettyjä iPhone 5 malleja lapsilleen. Tuo miljardi ei siis yllätä, eikä sekään, että iPhone 4 kuoria menee kaupaksi vielä satojatuhansia.

Itse en ole nähnyt paljoakaan iphoneja tai macejä täällä amkissa. Itse en ostaisi applen laitetta edes käytettynä koska ne on loppuun käytetty ja akut alkavat olla sököjä ja takuu umpeutunut (applen laitteissa vain vuosi muissa 2 vuotta). Eikä applen laitteilla paljoa tee ne on leikkimistä varten.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mallinii:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:

Olen pannut merkille, että monet eivät nykyään myy enää iPhonejaan ja eteenkin iPadejään. Monet kokoavat niihin tietyt sovellukset jotta kaiken ei tarvitsisi olla uusimmassa iPhonessa, esim. keskittävät kaikki fitnesjutut yhteen, musiikin toiseen, kaikki keittiössä tarvittavan kolmanteen. Oli myös juttua yhden opettajan kanssa, joka sanoi jokaisen iOS päivityksen olevan viikon projekti, heillä on 14 iOS laitetta, mutta vain 4 perheenjäsentä. Samoin kursseja vetäessään hän oli huomannut, että opetettavilla on sama tilanne, iLaitteille löytyy jatkuvaa käyttöä. Niin kuin Tim Cook mainitsi Android loikkareiden prosentuaalinen määrä on sekin kasvussa ja sen huomaa katukuvassa. Lisäksi vanhemmat kyselevät koko ajan käytettyjä iPhone 5 malleja lapsilleen. Tuo miljardi ei siis yllätä, eikä sekään, että iPhone 4 kuoria menee kaupaksi vielä satojatuhansia.

Itse en ole nähnyt paljoakaan iphoneja tai macejä täällä amkissa. Itse en ostaisi applen laitetta edes käytettynä koska ne on loppuun käytetty ja akut alkavat olla sököjä ja takuu umpeutunut (applen laitteissa vain vuosi muissa 2 vuotta). Eikä applen laitteilla paljoa tee ne on leikkimistä varten.

:-D Jotenkin minusta tuntuu, että jos laitteita on käytössä yli miljardi kappaletta, niin ne ovat sekä hyvälaatuisia, että suosittuja myös ammattikäytössä.

Mitä tulee Applen kilpailijoiden tuotteisiin, niin hävettää tunnustaa, että nuo Android laitteet ovat suuri osa mistä elantoni tulee. Kaikki perustuu kertakäyttölelujen tekemiseen hieman tavallista tyhmemmille ihmisille. Yks näistä kiinalaistehtaitten pomoista sanoi suoraan:"Mitä te välitätte mitä me myydään kiinalaisille, teidän täytyy oppia paikalliset tavat. Perusajatus on tuottaa paljon ja pitää raha kiertämässä, esittää suuria myyntimääriä ja pitää työntekijät kiireisinä, laadulla ei ole väliä. Tavara on niin halpaa, että voit ostaa uuden ja väsyt kuitenkin vanhaan ennen kuin se hajoaa. Niin ja voitot on pidettävä piilossa kaikin keinoin."

Tuo on niin nurinkurista jenkkilän jälkeen (ja myös Suomen), jossa halutaan hyvin suunniteltu laadukas laite ja jonka toivotaan kestävän vuosikymmeniä. Missä tuo menee vituralleen on se,kun halpaa ja huonoa tuodaan vaikkapa Suomeen, maksetaan rahti, tullit, ALV ja korkeat työvoimakustannukset, ja päädytään korkeaan hintaan jolle ei kuitenkaan ole katetta, ja jälleenmyyntiarvo tipahtaa pian kuitenkin kiinalaistuotteen normi tasolle lähelle nollaa. No pääasia että tavaraa menee kaupaksi ja tilastot näyttävät hienoilta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.