Jolla sai uuden kumppanin: Turing Phoneen Sailfish-käyttöjärjestelmä

2
Manu Pitkänen

Jolla sai uuden kumppanin: Turing Phoneen Sailfish-käyttöjärjestelmä
Viime keväänä Turing Robotic Industries esitteli Android-älypuhelimen, jonka suojauksia ei pystyisi murtamaan. Puhelimen keskeisiin ominaisuuksiin kuuluu Turing Imitation Keyksi nimetty tekniikka, jonka avulla käyttäjä voi tunnistautua palveluihin paikallisesti tallennetun avaimen avulla.

Vahvan tietoturvan lisäksi puhelimen luvataan olevan vahva myös ulkoisesti. "Liquidmorphiumista" valmistetun runko on "terästä ja titaania vahvempi".

Turing Phonen piti tulla markkinoille jo viime kesänä, mutta julkaisua lykättiin jouluun saakka. Jouluna julkaisua lykättiin uudelleen vuoden 2016 alkuun, mutta julkaisua lykättiin vielä uudelleen huhtikuun puolelle. Samalla Turing Phonen käyttöjärjestelmän kerrotaan vaihtuvan Androidista Jollan kehittämään Sailfish OS:ään.

Turing Phone -ennakkotilauksia alettiin ottaa vastaan syksyllä. Snapdragon 801 -pohjaisen puhelimen hinnat alkoivat 610 dollarista.

Puhelinta kehittävän Turing Robotic Industriesin taustalla toimii sama henkilö, joka yritti julkaista samanlaisilla teknologialupauksilla Quasar IV -nimistä älypuhelinta vuonna 2013 QSAlpha-nimisen yhtiön kautta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Sefriol
Sefriol

2

Hmm, mikäli puhelin tulee jossain kohtaa markkinoille, niin voisihan tuon ostaa. Olen kaivannutkin vähän päivitettyä rautaa nykyisen Jollan tilalle, mutta perheenjäsenten iPhoneja ja Androideja kokeiltua ei tekisi mieli vaihtaa käyttöjärjestelmää.

Kaikkine ominaisuuksineen vaikuttaa hienolta tuotteelta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.