Sony paljasti: Isoilta merkeiltä tulossa kaksoiskamerapuhelimia

Manu Pitkänen

Sony paljasti: Isoilta merkeiltä tulossa kaksoiskamerapuhelimia
Sony kertoi osavuosikatsauksen julkistamisen jälkeen pidetyssä sijoittajapuhelussa, että se odottaa suurten älypuhelinmerkkien julkaisevan tämän vuoden aikana kaksoiskameralla varustettuja puhelimia. Asiakkaidensa nimiä Sony ei luonnollisestikaan maininnut.

Kaksoiskamerajärjestelmien ei kuitenkaan uskota rynnivän markkinoille kunnolla vielä tänä vuonna, vaan teknologian otetaan laajemmassa mittakaavassa käyttöön vasta ensi vuonna. Muutamat älypuhelinmerkit ovat jo aikaisemmin julkaisseet kaksoiskameralla varustettuja puhelimia, esimerkiksi Huawei Honor 6 Plus ja kahdella etukameralla varustettu LG V10.

Viime aikoina kaksoiskameroihin liittyvä spekulaatio on keskittynyt erityisesti Appleen. Analyytikko Ming-Chi Kuo kertoi kuulleensa komponenttitoimittajilta, että Apple kehittäisi kaksoiskameralla varustettua versiota iPhone 7 Plussasta. Tämän jälkeen DigiTimes uutisoi Applen testaavan useiden toimittajien kaksoislinssimoduuleita, nimeltä mainittiin Largan. Apple osti vuosi sitten älypuhelimiin soveltuvaa kaksoiskameraa kehittävän Linx Imagingin.

Uusimmat puhelimet

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.