Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

"Error 53" estää iPhonien käytön kokonaan

17
Manu Pitkänen

Error 53 estää iPhonien käytön kokonaan
Osa iPhone 6:n omistajista ovat huomanneet puhelimensa muuttuvan käyttökelvottomaksi iOS 9 -päivityksen asentamisen jälkeen. Puhelin ilmoittaa syyksi salamyhkäisen "Error 53:n".

Puhelinta ei pysty käyttämään virheilmoituksen ilmestymisen jälkeen, eikä sitä saa toimintakuntoon kuin viemällä puhelin Applen huoltoliikkeeseen. The Guardian selvitti virheilmoituksen taustalla olevan ei-valtuutetun huoltoliikkeen tekemät muutokset Touch ID -sormenjälkilukijaan tai kotinäppäimeen. Apple vahvisti tiedon ja totesi, että virheilmoituksen tarkoituksena on suojella käyttäjän yksityisyyttä.
Kun ei-valtuutettu huoltoliike tekee muutoksia Touch ID -sormenjälkilukijaan, ei Apple voi olla enää varma lukijan luotettavuudesta. Myös näytön huoltaminen ei-valtuutetussa huoltoliikkeessä voi aiheuttaa virheilmoituksen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

Calileon
Calileon

1

Eli perinteistä Apple-toimintaa. Rahastetaan ylihinnoitelluilla huolloilla ja komponenteilla ja jos viet puhelimesi edullisempaan huoltoon, käyttöjärjestelmä tunnistaa eikä anna käyttää puhelinta...

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Eli perinteistä Apple-toimintaa. Rahastetaan ylihinnoitelluilla huolloilla ja komponenteilla ja jos viet puhelimesi edullisempaan huoltoon, käyttöjärjestelmä tunnistaa eikä anna käyttää puhelinta...

Just niin, parempi olisi, että sormenjälkitunnistus olisi yhtä helposti kierrettävissä, kuin muutamalla kilpailijalla.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

3

Ongelmahan taitaa olla, että Apple ei kerro tarkkoja speksejä tai sitten jotain on jätetty tarvikeversioista pois(säästösyistä?), kun aikaisemmin on toiminut. Eiköhän Apple ollut tästä tietoinen. Tällä keinolla saatiin myös ihmiset menemään varmuuden vuoksi Applen huoltoon, vaikka tarvikelukijat jossain vaiheessa saataisiinkin iOS9 sopivaksi.

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Eli perinteistä Apple-toimintaa. Rahastetaan ylihinnoitelluilla huolloilla ja komponenteilla ja jos viet puhelimesi edullisempaan huoltoon, käyttöjärjestelmä tunnistaa eikä anna käyttää puhelinta...

Just niin, parempi olisi, että sormenjälkitunnistus olisi yhtä helposti kierrettävissä, kuin muutamalla kilpailijalla.

Eikös jutussa mainittu että myös näytön vaihto aiheuttaa virheen. Tietääkseni sormenjälkitunnistin ei ole näytössä...

Vastaa
juggeli
juggeli

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Eli perinteistä Apple-toimintaa. Rahastetaan ylihinnoitelluilla huolloilla ja komponenteilla ja jos viet puhelimesi edullisempaan huoltoon, käyttöjärjestelmä tunnistaa eikä anna käyttää puhelinta...

Just niin, parempi olisi, että sormenjälkitunnistus olisi yhtä helposti kierrettävissä, kuin muutamalla kilpailijalla.

Eikös jutussa mainittu että myös näytön vaihto aiheuttaa virheen. Tietääkseni sormenjälkitunnistin ei ole näytössä...

Ei aiheuta näytön vaihto. Huoltoliike ilmeisesti tunaroinut sormenjälkilukijan rikki näytön vaihdon yhteydessä ja sitten vaihtaneet senkin uuteen kertomatta asiakkaalle. Tuossa iTapsan tiedote asiasta http://itapsa.com/news/25/16/ERROR-53-ja-huollot-iTapsalla

Mutta joo parempihan se olisi että tuo koko lukija on helposti kierrettävissä. Eihän siellä ole kun luottokorttitiedot ja ehkä jotain muuta pankkitietoa Apple Paytä käytettäessä...

Vastaa
Calileon
Calileon

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juggeli:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jonahan:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Eli perinteistä Apple-toimintaa. Rahastetaan ylihinnoitelluilla huolloilla ja komponenteilla ja jos viet puhelimesi edullisempaan huoltoon, käyttöjärjestelmä tunnistaa eikä anna käyttää puhelinta...

Just niin, parempi olisi, että sormenjälkitunnistus olisi yhtä helposti kierrettävissä, kuin muutamalla kilpailijalla.

Eikös jutussa mainittu että myös näytön vaihto aiheuttaa virheen. Tietääkseni sormenjälkitunnistin ei ole näytössä...

Ei aiheuta näytön vaihto. Huoltoliike ilmeisesti tunaroinut sormenjälkilukijan rikki näytön vaihdon yhteydessä ja sitten vaihtaneet senkin uuteen kertomatta asiakkaalle. Tuossa iTapsan tiedote asiasta http://itapsa.com/news/25/16/ERROR-53-ja-huollot-iTapsalla

Mutta joo parempihan se olisi että tuo koko lukija on helposti kierrettävissä. Eihän siellä ole kun luottokorttitiedot ja ehkä jotain muuta pankkitietoa Apple Paytä käytettäessä...

Jos virheellinen tieto niin ok.

Vastaa
oivao
oivao

7

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Vastaa
Calileon
Calileon

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Missä Lumiassa? Itsellä Lumia 1020 johon näyttö vaihdettu, sekä pojan 625:een vaihdettu jo kaksi kertaa. Kummassakaan ei ole ollut tuollaista ongelmaa. 625 on uusimmalla 8.1 versiolla ja 1020 on W10M Preview.

Vastaa
oivao
oivao

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Missä Lumiassa? Itsellä Lumia 1020 johon näyttö vaihdettu, sekä pojan 625:een vaihdettu jo kaksi kertaa. Kummassakaan ei ole ollut tuollaista ongelmaa. 625 on uusimmalla 8.1 versiolla ja 1020 on W10M Preview.

Olikohan 620.. Ei muista enää. Pari vuotta sitten Muksut rikkoivat molemmat samana päivänä näytön. tilasin eBaysta ja vaihdoin. Toimi pari viikkoa, kunnes tuli päivitys molempiin.

Vastaa
jepajuudas (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Missä Lumiassa? Itsellä Lumia 1020 johon näyttö vaihdettu, sekä pojan 625:een vaihdettu jo kaksi kertaa. Kummassakaan ei ole ollut tuollaista ongelmaa. 625 on uusimmalla 8.1 versiolla ja 1020 on W10M Preview.

Olikohan 620.. Ei muista enää. Pari vuotta sitten Muksut rikkoivat molemmat samana päivänä näytön. tilasin eBaysta ja vaihdoin. Toimi pari viikkoa, kunnes tuli päivitys molempiin.

En usko, että liittyy mitenkään mihinkään päivitykseen.

Vastaa
oivao
oivao

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jepajuudas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Calileon:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Missä Lumiassa? Itsellä Lumia 1020 johon näyttö vaihdettu, sekä pojan 625:een vaihdettu jo kaksi kertaa. Kummassakaan ei ole ollut tuollaista ongelmaa. 625 on uusimmalla 8.1 versiolla ja 1020 on W10M Preview.

Olikohan 620.. Ei muista enää. Pari vuotta sitten Muksut rikkoivat molemmat samana päivänä näytön. tilasin eBaysta ja vaihdoin. Toimi pari viikkoa, kunnes tuli päivitys molempiin.

En usko, että liittyy mitenkään mihinkään päivitykseen.

Nokia vahvisti, että näin oli. Korjataan. Huoltoliike kysyi heti ensin, että onko itse vaihdettu näyttö. Vahvistivat, että Nokialta tuli päivitys, joka blokkaa piraattinäytöt. kaksi puhelinta pimeni samaan aikaan. Saman päivityksen jälkeen.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Lukitsi ?

Epäyhteensopivia/viallisia tarvikevaraosia on puhelimiin olllut markkinoilla vuosikausia, lisäksi valmistajat käyttävät myös eri komponentteja eri sarjoissa ja markkina-alueilla. Jos huolto ei osaa hommaa niin aidon, mutta väärän osankin tilella vaihtaminen voi aiheuttaa ongelmia. Puhettakaan kokonaan väärän komponentin käyttäminen.

Näytöt on tyypillinen esimerkki joiden vaihto on voinut vaati muitakin toimia, tai epäyhteensopiva näyttökomponentti on voinut aiheuttaa jossain pävityksessä ongelmia. Valmistajan on vaikea varautua 3 ospauolen komponenttiin ja ja kallista testata ja tukea random komponentteja.

anonyymia pop up kauppaa ei kiinnosta muu kuin päästä rojusta eroon, pahimillaan se voi olla sitä hylkykamaa mikä on pitänyt tuhota, joskus ihan priimaa, mutta eri tuotteeseen tarkoitettua (eli eri komponentti).


Klikkikalastus uutisessa kyse eriasiasta, siinä valmistaja ilmesesti estää tarkoituksella laitteen käytön, mikä noin kriittisen komponentin osalta tärkeää, huonoa taasen se että toiminnan käyttökokemus umpisurkeaa.

Vastaa
oivao
oivao

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Lukitsi ?

Epäyhteensopivia/viallisia tarvikevaraosia on puhelimiin olllut markkinoilla vuosikausia, lisäksi valmistajat käyttävät myös eri komponentteja eri sarjoissa ja markkina-alueilla. Jos huolto ei osaa hommaa niin aidon, mutta väärän osankin tilella vaihtaminen voi aiheuttaa ongelmia. Puhettakaan kokonaan väärän komponentin käyttäminen.

Näytöt on tyypillinen esimerkki joiden vaihto on voinut vaati muitakin toimia, tai epäyhteensopiva näyttökomponentti on voinut aiheuttaa jossain pävityksessä ongelmia. Valmistajan on vaikea varautua 3 ospauolen komponenttiin ja ja kallista testata ja tukea random komponentteja.

anonyymia pop up kauppaa ei kiinnosta muu kuin päästä rojusta eroon, pahimillaan se voi olla sitä hylkykamaa mikä on pitänyt tuhota, joskus ihan priimaa, mutta eri tuotteeseen tarkoitettua (eli eri komponentti).


Klikkikalastus uutisessa kyse eriasiasta, siinä valmistaja ilmesesti estää tarkoituksella laitteen käytön, mikä noin kriittisen komponentin osalta tärkeää, huonoa taasen se että toiminnan käyttökokemus umpisurkeaa.

Kyllä tässä oli juuri samasta asiasta kyse. Puhelimet (2 kappaletta) toimivat hyvin pari viikkoa. Sitten tuli järjestelmään päivitys, jonka jälkeen bootti jäi kesken. Nokian huolto vahvisti, että kyseessä oli tarkoituksellinen piraattinäyttöjen blokkaaminen.

Mielestäni juurikin sama, kuin mitä Omppu tekee tässä uutisessa.

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:


Kyllä tässä oli juuri samasta asiasta kyse. Puhelimet (2 kappaletta) toimivat hyvin pari viikkoa. Sitten tuli järjestelmään päivitys, jonka jälkeen bootti jäi kesken. Nokian huolto vahvisti, että kyseessä oli tarkoituksellinen piraattinäyttöjen blokkaaminen.


Jos Nokian huolto (tai mikä se jälkimarkkinointi yksikkö on) on oikeasti aidosti vahvistanut, niin en väitä sitä vastaan.

Joihinkin Lumioihin on tullut pävityksiä jotka ovat parannelleeet (korjanneet) näyttöön liittyviä juttuja, liittyen mm. napautus avaamiseen, vilkaisunäyttöön, väreihin jne. Ja tunnettua että varsinkin tarvikenäyttöjen kohdalla ollut erilaisia ongelmia, jopa jumeja.


Jos jotain blokattu, niin kaikkia ei, väärä näyttökomponentti voi olla toki ongelma jonka takia sellaista käyttävät laitteet on syytä poistaa käytöstä, jos oikeasti jokin yksittäinen komponentti totaali blokattu, niin jotain harmia juuri siitä varmaan ollut.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oivao:

Ihan sama on ollut Nokian Lumioissa. Kiinalaiset ebay näytöt lukitsi puhelimen softsapäivityksen jälkeen. Piti vaihdatta huollossa uusi.

Lukitsi ?

Epäyhteensopivia/viallisia tarvikevaraosia on puhelimiin olllut markkinoilla vuosikausia, lisäksi valmistajat käyttävät myös eri komponentteja eri sarjoissa ja markkina-alueilla. Jos huolto ei osaa hommaa niin aidon, mutta väärän osankin tilella vaihtaminen voi aiheuttaa ongelmia. Puhettakaan kokonaan väärän komponentin käyttäminen.

Näytöt on tyypillinen esimerkki joiden vaihto on voinut vaati muitakin toimia, tai epäyhteensopiva näyttökomponentti on voinut aiheuttaa jossain pävityksessä ongelmia. Valmistajan on vaikea varautua 3 ospauolen komponenttiin ja ja kallista testata ja tukea random komponentteja.

anonyymia pop up kauppaa ei kiinnosta muu kuin päästä rojusta eroon, pahimillaan se voi olla sitä hylkykamaa mikä on pitänyt tuhota, joskus ihan priimaa, mutta eri tuotteeseen tarkoitettua (eli eri komponentti).


Klikkikalastus uutisessa kyse eriasiasta, siinä valmistaja ilmesesti estää tarkoituksella laitteen käytön, mikä noin kriittisen komponentin osalta tärkeää, huonoa taasen se että toiminnan käyttökokemus umpisurkeaa.

Kyllä tässä oli juuri samasta asiasta kyse. Puhelimet (2 kappaletta) toimivat hyvin pari viikkoa. Sitten tuli järjestelmään päivitys, jonka jälkeen bootti jäi kesken. Nokian huolto vahvisti, että kyseessä oli tarkoituksellinen piraattinäyttöjen blokkaaminen.

Mielestäni juurikin sama, kuin mitä Omppu tekee tässä uutisessa.

Eiköhän ne Lumiat olleet ihan kunnossa ja toimisivat normaalisti kun paikalleen asetetaan speksit täyttävä näyttö. iPhone menee kokonaan vaihtoon. Eli eri asiasta kyse. Eiköhän lopetella tämän aiheen osalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja