Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Hyvä syy poistaa Facebook puhelimesta – Huima parannus akkukestoon

2
Manu Pitkänen

Hyvä syy poistaa Facebook puhelimesta – Huima parannus akkukestoon
Facebookin mobiilisovellukset ovat tunnetusti varsin virtasyöppöjä, mutta kuinka paljon akkua pystyisi käytännössä säästämään käyttämällä Facebook-sovelluksen sijaan verkkopalvelun mobiilisivua. Tähän kysymykseen vastausta on hakenut The Guardianin Samuel Gibbs.

Gibbsin omakohtaisten kokemusten mukaan Facebookin käyttäminen mobiilisivuston kautta Android-sovelluksen sijaan säästää akkua peräti 20 prosenttiyksikköä. Myöhemmin tehdyn iPhone-testin tulos oli samankaltainen, akun varaustaso oli 15 prosenttia alhaisempi jos Facebookia käytti natiivin iOS-sovelluksen kautta. Muutamista Facebook-sovelluksen mahdollistamista ominaisuuksista joutuu luopumaan mobiilisivustoa käyttäessä, mutta esimerkiksi Androidilla Facebook-ilmoitukset toimivat myös Chromen kautta.
Maltillisemman virrankulutuksen lisäksi Facebook-sovelluksen poistamisella voi säästää mukavasti tallennusmuistia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Salorni
Salorni

1

No eipä ole hirveän vaikea seurata mikä sovellus kuluttaa eniten.
Lähes joka sovellus, joka kuluttaa tallennustilaa tai syö muistiresurssia yli 60Mb voidaan luokitella jo lievästi akkua kuluttavaksi sovellukseksi.
Facebook taitaa pahimmillaan haukata yli 200-300Mb eikä välttämättä riitäkään, vaikka erottivat messenger ominaisuudenkin erilliseksi applikaatioksi.

Whatsapp on ainut viestintäpalvelu jota itse käytän puhelimella, sitäkään ei tarvitse tuijottaa montaa kertaa päivässä.
Säästyy aikaa mielenkiintoisempiin tapahtumiin. Jotenkin tämä ammuttava sama "some" on niin helkkarin in juttu det här just ny, että jokaisen pitää vilkuilla sitä vibraattorimokkulaa joka ikinen sekunti.
Enkä puhu edes pelkästään nuoresta väestä vaan myös vanhemmat ihmiset... :S

Lievästi offtopicia mutta kestäkää vuodatus :)

Hyvää kevään odottelua!

Vastaa
user@org (vahvistamaton)

2

Lainaus:

Gibbsin omakohtaisten kokemusten mukaan Facebookin käyttäminen mobiilisivuston kautta Android-sovelluksen sijaan säästää akkua peräti 20 prosenttiyksikköä.


Miten testasi ? Pieni epäilys että Facebook sovellus 24/7 ja selaimella huomattavasti vähemmän ja niissäkin asetuksissa eroa.

Isoihin , eroihin voi päästä ihan Facebook sovellus vs Facebook sovellus käytöllä.

Virtasyöppö jokatapauksessa on.

Lainaus:

eipä ole hirveän vaikea seurata mikä sovellus kuluttaa eniten.
Lähes joka sovellus, joka kuluttaa tallennustilaa tai syö muistiresurssia yli 60Mb voidaan luokitella jo lievästi akkua kuluttavaksi sovellukseksi.


Mitä tekemistä tallennustilan käytöllä on virrankulutuksen kanssa ? siis ihan oikeasti, ne on haihtumattomassa muistissa. Muistia voidaan käyttää myös virransäästämiseen, esim välimuistina.

Virrankulutukseen vaikuttaa mitä rerusseja softa tarvii ja kuinka paljon.

Laitteesta ja alustasta riippuen softa kohtaisia suuntaa antavia kulutuksia tai osuusksia kokonaiskulutukseta voi nähdä suoraan laitteesta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja