iPhone-käyttäjä: Varo asettamasta tätä päivämäärää puhelimeen

2
Manu Pitkänen

iPhone-käyttäjä: Varo asettamasta tätä päivämäärää puhelimeen
Jos omistat iOS-laitteen, kuten iPhonen tai iPadin, kannattaa yrittää välttää asettamasta laitteen päivämääräksi 1.1.1970. Kyseisen päivämäärän on huomattu rikkovan
iOS:n, minkä seurauksena laite ei enää suostu käynnistymään.

Sinänsä ohjelmointivirhe ei ole sellainen, että moni voisi törmätä siihen vahingossa, mutta sitä voidaan kuitenkin käyttää hyväksi vaikkapa kiusanteossa. Ongelmaan ei ole tiedossa mitään yleispätevää korjauskeinoa, joten päivämäärän muuttamisella saa ihan todellista vahinkoa aikaan.

Ongelma liittynee iOS:n tapaan käsitellä Unix-aikaa, jossa alkupäivämääräksi on asetettu 1. tammikuuta 1970. Yksi mahdollinen selitys ongelmalle on se, että iOS ei osaa käsitellä negatiivista Unix-aikaa, johon voidaan päätyä valitsemalla kellonaika ja aikavyöhyke sopivasti (kun päivämäärä on 1.1.1970). Ongelma koskettaa ilmeisesti vain iOS:n 64-bittistä versiota.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
Oulu2016 (vahvistamaton)

2

Tänään selvitin Applen päivämäärä bugin. Älyttömän helppo korjata. Ei tarvitse viedä laitetta liikkeeseen, vaan sen saa korjattua itse. Puhelinta ei tarvitse edes liittää tietokoneeseen kiinni. Todella pieni ongelma kyseessä ja ilmoitin jo Apple:n tukeen ratkaisun, jolla laitteen voi korjata helposti kotikonstein.

Apple, iPhone 01.01.1970, Unix, Bugi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.