Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applelta harvinainen avautuminen – Taistelee FBI:n pyyntöä vastaan

1
Manu Pitkänen

Applelta harvinainen avautuminen – Taistelee FBI:n pyyntöä vastaan
Apple on julkaissut verkkosivuillaan harvinaislaatuisen kirjeen, jossa yhtiö kertoo FBI:n pyytäneen heitä muokkaamaan iOS-mobiilikäyttöjärjestelmää niin, että rikostutkijat pääsisivät San Bernardinon terrori-iskun tekijän iPhoneen käsiksi.

Applen mukaan se on tehnyt tiivistä yhteistyötä FBI:n kanssa rikostutkinnan edistämiseksi, mutta uusinta pyyntöä vastaan se aikoo taistella loppuun saakka. Käytännössä FBI pyytää Applea muokkaamaan iOS:ää niin, että puhelimen salaukseen purkamiseen tarvittavaa salasanaa voitaisiin syöttää elektronisesti.

FBI haluaisi siis murtaa puhelimen suojauksen brute-force-menetelmällä (arvaamalla salasanaa yhä uudelleen), mutta Applen suojaukset eivät anna tähän mahdollisuutta. Mikäli salasanan syöttää kymmenen kertaa väärin, tyhjentää puhelin muistinsa automaattisesti. Liittovaltion tuomari on määrännyt Applen poistamaan tämän ominaisuuden, jotta FBI pääsisi käsiksi puhelimeen (iPhone 5c) tallennettuihin tietoihin.Vaikka pyyntö koskettaakin vain yhtä puhelinta, on poliisi ja Yhdysvaltain hallinto Applen mukaan vaarallisella tiellä. Yhtiön näkemyksen mukaan FBI pyytää sitä käytännössä luomaan takaoven iOS:ään, mitä kautta se voisi murtautua muidenkin iPhone-käyttäjien puhelimiin. Applen mielestä ei ole mitään takeita siitä, että muokatun iOS:n käyttö rajoittuisi ainoastaan käsillä olevaan yhteen tapaukseen.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (1)

muppis
muppis

1

Pitäisikö tässä kohtaa kaivaa sarjakuva, jossa poika ilmoittaa isälleen aikovansa alkaa rikolliseksi ja isä vain kysyy, että yksityiselle vai julkiselle sektorille...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.