Applelta harvinainen avautuminen – Taistelee FBI:n pyyntöä vastaan

1
Manu Pitkänen

Applelta harvinainen avautuminen – Taistelee FBI:n pyyntöä vastaan
Apple on julkaissut verkkosivuillaan harvinaislaatuisen kirjeen, jossa yhtiö kertoo FBI:n pyytäneen heitä muokkaamaan iOS-mobiilikäyttöjärjestelmää niin, että rikostutkijat pääsisivät San Bernardinon terrori-iskun tekijän iPhoneen käsiksi.

Applen mukaan se on tehnyt tiivistä yhteistyötä FBI:n kanssa rikostutkinnan edistämiseksi, mutta uusinta pyyntöä vastaan se aikoo taistella loppuun saakka. Käytännössä FBI pyytää Applea muokkaamaan iOS:ää niin, että puhelimen salaukseen purkamiseen tarvittavaa salasanaa voitaisiin syöttää elektronisesti.

FBI haluaisi siis murtaa puhelimen suojauksen brute-force-menetelmällä (arvaamalla salasanaa yhä uudelleen), mutta Applen suojaukset eivät anna tähän mahdollisuutta. Mikäli salasanan syöttää kymmenen kertaa väärin, tyhjentää puhelin muistinsa automaattisesti. Liittovaltion tuomari on määrännyt Applen poistamaan tämän ominaisuuden, jotta FBI pääsisi käsiksi puhelimeen (iPhone 5c) tallennettuihin tietoihin.Vaikka pyyntö koskettaakin vain yhtä puhelinta, on poliisi ja Yhdysvaltain hallinto Applen mukaan vaarallisella tiellä. Yhtiön näkemyksen mukaan FBI pyytää sitä käytännössä luomaan takaoven iOS:ään, mitä kautta se voisi murtautua muidenkin iPhone-käyttäjien puhelimiin. Applen mielestä ei ole mitään takeita siitä, että muokatun iOS:n käyttö rajoittuisi ainoastaan käsillä olevaan yhteen tapaukseen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -32%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
866 € CDON
894 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1028 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -30%

Realme 11 Pro
301 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 431 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A15 (5G) – hinta laskenut -22%

Samsung Galaxy A15 (5G)
133 € Bigbox
179 € Gigantti
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (1)

muppis
muppis

1

Pitäisikö tässä kohtaa kaivaa sarjakuva, jossa poika ilmoittaa isälleen aikovansa alkaa rikolliseksi ja isä vain kysyy, että yksityiselle vai julkiselle sektorille...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.