Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

CAT S60 on maailman ensimmäinen lämpökameralla varustettu älypuhelin

6
Matti Vähäkainu

CAT S60 on maailman ensimmäinen lämpökameralla varustettu älypuhelin
Kuten CAT S60 -nimi kertoo, kyseessä on koneistovalmistaja Caterpillarin tuote, mutta mitä se pitää sisällään on hieman erikoisempaa, kuin edes nimi antaa ymmärtää. Kyseessä on nimittäin maailman ensimmäinen lämpökameralla varustettu älypuhelin.

Caterpillarin älypuhelimissa on totuttu näkemään lujatekoiset ulkokuoret, mutta toistaiseksi tällainen erikoisuus on jäänyt näkemättä. Luonnollisesti lämpökamera on tarkoitettu erittäin spesifiseen työkäyttöön.

Kameran sensori on FLIR Systemsin valmistama Lepton-moduuli, joka tuottaa 60x80-pikselin videota. Se mittaa lämpötilaeroja 15-30 metrin etäisyydeltä. CAT S60 on lisäksi vedenpitävä ja, kuten ulkomuodosta voi päätellä, kestää hyvin iskuja.

Laitteen tekniikka koostuu mm. 4,7 tuuman HD-kosketusnäytöstä, 3 gigatavusta RAM-muistia, keskiluokan Snapdragon 617 -järjestelmäpiiristä sekä 13 ja 5 megapikselin tavallisista kameroista. Puhelin tukee LTE-yhteyksiä ja siinä pyörii Android 6.0 Marshmallow. Hintaa puhelimella tulee olemaan noin 650 euroa, kun se saapuu myyntiin myöhemmin tänä vuonna.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

cyborg
cyborg

1

Lainaus:

Caterpillarin älypuhelimissa on totuttu näkemään lujatekoiset ulkokuoret, mutta toistaiseksi tällainen erikoisuus on jäänyt näkemättä. Luonnollisesti lämpökamera on tarkoitettu erittäin spesifiseen työkäyttöön.


Eli mikä ominaisuus on jäänyt näkemättä? Lujatekoiset kuoret vai? Lauseesta ei oikein ota selvää...

Vastaa
wipe2000
wipe2000

2

Onhan se edellisessä kappaleessa sanottu, mutta kieltämättä hieman heikosti lauseet on muotoiltu. Mielenkiintoinen tuote kyllä ja hyvä poiminta esittelyyn.

Omaan korvaan särähtää myös "koneistovalmistaja" (kyllähän Cat tekee kokonaisia laitteita eikä vain niiden koneistoja) ja ensimmäisen kappaleen "on hieman erikoisempaa, kuin edes nimi antaa ymmärtää" kun nimi nyt ei ainakaan itselleni anna ymmärtää yhtään mitään. Ellei sitä sitten mielessään yhdistä vanhaan Symbianiin.

Tuossa taitaa myös olla virhe käännöksessä: "Se mittaa lämpötilaeroja 15-30 metrin etäisyydeltä." pitäisi kai oikeasti olla "...15-30 metriin asti". Catin lehdistötiedotteessa lukee: "It can pick up heat and measure surface temperatures from a distance of up to 50 to 100 feet.". Tosin joku enkku-sivustokin oli näköjään tulkinnut tuon mittausalueen 15-30 metriksi...
Toivottavasti näin ei oikeasti ole. Kameramodulin speksin mukaan ainakin sen tarkennusetäisyys on "10 cm to infinity". 15 metrin minimietäisyys käytännössä estäisi FLIRin kaiken käytön sisätiloissa.

PS.
Jos FLIR oli se ainoa kiinnostuksen syy, sen voi tietysti ostaa lisälaitteena muihinkin luureihin:
http://www.yeint.fi/index.php?main=64&p...productID=26242
Yhteensopivien laitteiden lista on tosin aika lyhyt, mm. Sony puuttuu kokonaan, mutta käsittääkseni tuon FLIR Onen pitäisi ainakin jotenkin toimia lähes minkä tahansa uudehkon Android-laitteen kanssa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:


Omaan korvaan särähtää myös "koneistovalmistaja" (kyllähän Cat tekee kokonaisia laitteita eikä vain niiden koneistoja) ja ensimmäisen kappaleen "on hieman erikoisempaa, kuin edes nimi antaa ymmärtää" kun nimi nyt ei ainakaan itselleni anna ymmärtää yhtään mitään.


Olisko konekäännös ties miestä. Pieleen meni monella tavalla.
Caterpillari on yhtä paljo tekstiili valmsitaja kuin matkapuhelin valmistaja. Yhdistävä tekijä lähinnä halpatuotanto kuraa.

Itse uutisen laite, jos hintansä värtti niin hyvä juttu, jos kuraa niin harmi.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Harmi vain että catin puhelimet ovat olleet pääsääntöisesti kuraa, niin halvemmissa sekä kalliimmissa malleissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Untola (vahvistamaton)

5

Ostin CAT S60 puhelimen ja kun
Tämän sanotaan olevan vesitiivis, mut kuitenkin joutuu joka kerta aukomaan vesitiivistä luukkua, et voi ladata.
Yritin ostaa langattoman laturin, mutta tää puhelin ei edes tue sitä toimintaa.
-Viestien kirjoitus on vähän hankalaa, kun jos painaa vähänkin liian hitaasti ylärivissä olevia kirjaimia ni
se ottaa kirjaimen "alla" olevan numeron.

Vastaa
pentsu
pentsu

6

Tällaiset uutisessa mainitut ominaisuudet ovat puhelimissa hieno lisä mutta vain siinä tapauksessa että ne oikeasti toimivat. Toimimattomat ominaisuudet kääntyvät kuitenkin aina jossain vaiheessa valmistajaa vastaan.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Yhdistävä tekijä lähinnä halpatuotanto kuraa.

Juu, halpatuotantokura. Siitä se on tunnettu. Ei vaan, kannattaisiko hieman sivistää itseään:

https://en.wikipedia.org/wiki/Caterpillar_Inc.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja