FBI mokasi – Applea vaaditaan nyt poistamaan iPhonen suojauksia

2
Manu Pitkänen

FBI mokasi – Applea vaaditaan nyt poistamaan iPhonen suojauksia
San Bernardinon terrori-iskun tehneen Syed Farookin iPhonesta tuli iso puheenaihe valtamediassa, kun ilmeni FBI:n pyytäneen Applea muokkaamaan puhelimen käyttöjärjestelmää tavalla, joka mahdollistaisi puhelimeen murtautumisen. Apple ilmoitti harvinaisessa asiakkaille suunnatussa kirjeessä, ettei se voi suostua FBI:n pyyntöön, koska silloin yhtiö tulisi lisänneeksi iPhoneen viranomaisille tarkoitetun takaoven.

Uusien tietojen mukaan nykyiseen tilanteeseen on ajauduttu FBI:n oman huolimattomuuden takia. Tutkinnallisesti kiinnostavat tiedot olisi mahdollista saada FBI:n haltuun iPhonen varmuuskopiointijärjestelmän kautta: kun puhelin liittyy tunnettuun Wi-Fi-verkkoon, lähettää laite automaattisesti varmuuskopion iCloudiin. Farook on käyttänyt ominaisuutta, mutta iCloudiin ei ole tallentunut varmuuskopiota lokakuun jälkeen. Farook ei ole joko ollut tunnetun Wi-Fi-verkon piirissä lokakuun jälkeen tai hän on laittanut varmuuskopioinnin pois päältä.

Tietoja ei voida kuitenkaan edes yrittää hankkia varmuuskopion kautta, koska Farookin Apple ID -tunnuksen salasana on nollattu. BuzzFeedille puhuneen Apple-pomon mukaan nollaus tehtiin pian sen jälkeen kun FBI oli saanut puhelimen haltuunsa. Reutersin mukaan salasanan nollasi San Bernardino piirikunnan työntekijä FBI:n pyynnöstä. FBI vuorostaan sanoo, että nollauksen teki piirikunnan terveyslaitoksen työntekijä.Koska FBI ei saa palautettua varmuuskopioituja tietoja salasanan vaihdon takia, yrittää liittovaltion poliisi pakottaa Applea poistamaan puhelimen suojauksia laitteen murtamisen helpottamiseksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
kjoools (vahvistamaton)

1

Hmmm.....

"Wait, theres more. According to this affidavit [PDF], the FBI has access to Farooks device backups up to October 19."

Ja kun linkit ei ole sallittuja, niin nokkelimmat varmaan löytävät lähteen inttterwebin ihmeellisestä maailmasta.

Vastaa
avthein
avthein

2

Hieman tongittuani eteenpäin...

Lainaus:

"security researcher Dan Guido writes:

I believe it is technically feasible for Apple to comply with all of the FBI’s requests in this case. On the iPhone 5C, the passcode delay and device erasure are implemented in software and Apple can add support for peripheral devices that facilitate PIN code entry. In order to limit the risk of abuse, Apple can lock the customized version of iOS to only work on the specific recovered iPhone and perform all recovery on their own, without sharing the firmware image with the FBI."

Eli Apple voisi teknisesti kiertää itsetuhomekanismin ja hidastuksen salasanan arvaamisella murtamisessa.

Lainaus:

"Apple has gone to great lengths to ensure the Secure Enclave remains safe."

Mutta Secure Enclave on tarkoitettu pomminvarmaksi ja murtamattomaksi. Haiskahtaa vahvasti että Apple pelaa kovilla panoksilla koska Applen kapulasta on ilmeisimmin tarkoitus tehdä maailmaa valloittava maksuvälinekin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.