Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Yle: Saloon tulossa uusi laitevalmistaja Microsoftin lähdön myötä

Manu Pitkänen

Yle: Saloon tulossa uusi laitevalmistaja Microsoftin lähdön myötä
Yle Uutisten mukaan Nokian ja Microsoftin entisille työntekijöille voisi olla Salon seudulla jälleen tarvetta, sillä aasialaisen laitevalmistajan on huhuttu käynnistävän toiminnan kaupungissa. Töitä saattaisi löytyä parille sadalle.

Yle puhuu "laitevalmistajasta", mutta jutusta ei selviä minkälaista toimintaa Salossa käytännössä olisi tarkoitus harjoittaa. Käytetty termistö viittaisi kokoonpanotyöhön, mutta on vaikea nähdä miksi aasialainen yritys haluaisi perustaa kokoonpanotehtaan Suomeen. Koko komponenttiketju on kuitenkin keskittynyt Kaakkois-Aasiaan ja Kiinaan. Tuotekehitystoiminta vaikuttaisikin paljon todennäköisemmältä vaihtoehdolta. Toiminta ei välttämättä liity lainkaan kännyköihin, tuote voi olla tabletti tai jokin päätelaitteiden osakokonaisuus

Suomessa tuotekehitystä ja tutkimusta harjoittavat mobiilialan isoista nimistä esimerkiksi Samsung, LG, Huawei ja MediaTek. LG avasi Turussa viime vuonna tutkimus- ja kehitysyksikön 5G-radiotekniikkaan liittyen, mutta LG-One Finlandilta todettiin Ylelle vain, ettei yhtiö kommentoi huhuja tai spekulaatioita. Toiminnan avaamisesta voidaan tiedottaa virallisesti tällä tai ensi viikolla.Nokia sulki Salon matkapuhelintehtaan jo 2012. Microsoft ilmoitti Salon tuotekehitystoiminnan lopettamisesta viime vuonna.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja