Matkapuhelimien valmistus alkaa Salossa – Turing Robotics tuo pääkonttorin Suomeen

1
Manu Pitkänen

Matkapuhelimien valmistus alkaa Salossa – Turing Robotics tuo pääkonttorin Suomeen
Yhdysvaltalainen Turing Robotics Industries aikoo perustaa matkapuhelintehtaan Saloon, kertoo Yle Uutiset. Samalla yhtiö siirtää pääkonttorinsa Yhdysvalloista Suomeen.

Turing Roboticsin tavoitteena on valmistaa tämän vuoden aikana 300 000 puhelinta, jotka myytäisiin pääasiassa Kiinaan. Yhtiö kertoo palkkaavansa Saloon 10–20 työntekijää Suomesta jokaista tuhatta valmistettua puhelinta kohden.

Yhtiön kehittämää Turing Phonea on markkinoitu tietoturvaltaan murtamattomana ja rakenteeltaan rikkoutumattomana. Puhelimessa kerrotaan käytettävän desentralisoitua varmennustekniikkaa, jonka avulla käyttäjät voivat vaihtaa turvallisesti tietojaan keskenään (yksityisiä keskusteluja, luottokorttitietoja jne.). Puhelinta ennakkomyyntiin viime syksynä ja sen on tarkoitus tulla saataville keväällä. Puhelimessa käytetään Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Kommentit (1)

wipe2000
wipe2000

1

Aika niukasti ja osin ristiriitaisesti eri lähteissä tuosta kerrotaan... mikä herättää kyllä paljon kysymyksiä.

Kuten, onkohan puhelimen tarkoitus tulla jo yleisesti saataville eli massavalmistuksen alkaa nyt keväällä? Eli suunnittelu ja esisarjat olisi jo tehty jo ainakin vuosi sitten, ja laite olisi jo käynyt maailmanlaajuisesti sertifioinneissa? Vaiko pelkästään Kiinan? Vai alkaako keväällä vasta suunnittelu tai protojen valmistus, jolloin tuote on myynnissä aikaisintaan vuoden päästä? Mistähän se vähintään miljoona taalaa, jonka suunnittelu lähes väistämättä maksaa, on revitty tai revitään, kun joukkorahoituksella sellaisia summia ei kuulemma saatu? Vai onko ostettu valmis kiina-puhelin-design joka pakataan uusiin kuoriin ja isketään sisään uudet softat? Kun ei tuolla firmalla näyttäisi edes olleen mitään tuottavaa toimintaa aiemmin eli olisi puhdas start-up.

En voi välttyä siltä, että koko juttu kuulostaa hieman ankalta tai ainakin yli-optimistiselta, mutta toivottavasti olen väärässä... No, kaipa se sitten aikanaan selviää.

edit: Kauppalehteen olikin näköjään ilmestynyt toimarin haastattelu, jossa lisätietoa: http://tinyurl.com/jhslm28
"Yhtiöllä on Chaon mukaan jo oma tehdas Dong-Guanissa Kiinassa."
"TRI on työskennellyt Nokian entisissä tiloissa joulukuusta 2015 lähtien. Puhelimen tuotekehitys on ollut valmis marraskuusta 2015 lähtien."
Eli ehkä tuossa sitten on pohjatyöt tehty ja päästään oikeasti massavalmistukseen jo keväällä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.