Kiinalaisvalmistajan ykkösmalli sai huippuvastaanoton

3
Puhelinvertailu

Kiinalaisvalmistajan ykkösmalli sai huippuvastaanoton
Kiinan älypuhelinvalmistajien kärkipaikoista kilpaileva Xiaomi on valmistautunut viime viikolla esitellyn lippulaivamallin julkaisuun ennakkomyynnin rekisteröinnillä. Vaikka varsinaisia laitteita ei ole vielä myyty, niin jonkinlaista vihiä laitteen suosiosta voi ottaa ennakkorekisteröinnin perusteella.

Xiaomi otti vastaan Mi 5 -mallin rekisteröintejä viiden päivän ajan ja tulokset ovat varsin lupaavia. Rekisteröintejä tehtiin peräti 16,8 miljoonaa kappaletta, joten suuri väkijoukko halusi mahdollisuuden ostaa laitteen ensimmäisten joukossa.

Vertailun vuoksi Apple myi ensimmäisen viikonlopun aikana noin 13 miljoonaa iPhone 6s ja 6s Plus -älypuhelinta. Nähtäväksi jää kuinka moni Mi 5 -puhelimen rekisteröinneistä johtaa myyntiin.

Mi 5 on varustettu mm. 5,15 tuuman Full HD -näytöllä, 3 tai 4 gigatavulla RAM-muistia, 16 megapikselin kameralla, uudella Qualcomm Snapdragon 820 -huippupiirillä sekä 32, 64 tai 128 gigatavulla tallennustilaa. Laitteesta löytyy myös mm. sormenjälkilukija ja Type-C-mallin USB-liitin.



Ensimmäisiä kappaleita myydään huomisessa kampanjassa, mutta mm. Euroopan kohdalta laajemmasta saatavuudesta ei ole tietoa. Laitteiden hinnat alkavat vain 2000 yuanista eli n. 280 eurosta. Neljän gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennustilalla varustettu keraaminen versio maksaa 2700 yuania eli n. 380 euroa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
78 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -28%

Oppo Reno 7 5G
287 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (3)

Sefriol
Sefriol

1

Näyttö on mukavan näköinen, kun reunus on mitätön. Muuten muotoilu muistuttaa iPhonea ja lopputulos hieman muovinen. Tosin hinta vaikuttaa edulliselta. Suomessa tosin maksaisi varmaan 300-500eur.

Vastaa
karmakameli
karmakameli

2

Mutta tuleeko tuohon saataville Windows Mobile niin kuin mi4:ään? Olisi ainakin jonkinlainen kilpailuvaltti sekin. Tuuman pienempi näyttö niin olisin minäkin ollut jonossa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.