Oikeusministeriö uhkailee Applea: Voimme vaatia iOS:n lähdekoodin itsellemme

3
Manu Pitkänen

Oikeusministeriö uhkailee Applea: Voimme vaatia iOS:n lähdekoodin itsellemme
Applen ja Yhdysvaltain oikeusministeriön välille on tullut kitkaa San Bernardinon terrori-iskun rikostutkinnan takia. FBI haluaa osana tutkimuksiaan päästä käsiksi terrori-iskun tekijän puhelimeen, mutta tiedot suojattu salasanalla. Applelta pyydetään teknistä apua suojan murtamiseksi, mutta IT-jätti ei suostu antamaan apua.

Applen mielestä jos se luo tapausta varten modifioidun iOS-version, joka mahdollistaa suojausten murtamisen, voisi FBI käyttää sitä hyödyksi monissa muissakin tutkimuksissa. Tämä koetaan loukkaavan Applen asiakkaiden yksityisyyttä. FBI on kiistänyt väitteet, että se hyödyntäisi muokattua iOS-versiota missään muussa tapauksessa kuin käsillä olevassa San Bernardinon tutkinnassa.

Oikeusministeriötä kismittää Applen asenne, joka on saanut kannatusta laajalti IT-teollisuuden sisällä. Tuoreimmassa oikeuteen jätetyssä vastineessa oikeusministeriö väläyttää, että se voi tarvittaessa vaatia Applea luovuttamaan iOS:n käyttöjärjestelmän lähdekoodin ja Applen salausallekirjoituksen, jolloin FBI voi tehdä "raskaan työn" itse. Näiden tietojen luovuttaminen on tosin Applen näkökulmasta paljon enemmän pyydetty kuin iOS:n muokkaaminen.Applen asianajaja Bruce Sewell kertoi olevansa äimistynyt oikeusministeriön kirjelmästä, jota hän kuvailee poikkeuksellisen uhittelevaksi ja puolueelliseksi.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentit (3)

Grina
Grina

1

Höpö höpö. Apple pelkää sitä, että muokattu käyttöjärjestelmäversio, joka tarjoaa pääsyn kaikkiin laitteen tietoihin, leviää rikollisten käsiin. Se, että FBI käyttäisi versiota väärin, on paljon pienempi uhka.

Vastaa
jkij
jkij

2

aple on jo luovuttanut kaikki tiedot.
äple kerää pilveen kaiken, siis aivan kaiken puhelut, viestit, selaushistorian jne...
tämä on vain ilmainen ja sovittu mainoskampanja

Vastaa
Laoban
Laoban

3

Kysymys ei varsinaisesti ole terroristijahdista, tähtäimessä on paljon mielenkiintoisempaa porukkaa kuten poliittisia vastustajia, vihollis- ja ystävämaiden virkamiehiä jne. Takaportti olisi ehdottoman tärkeä, kun neuvotellaan (kiristetään) milloin mistäkin asiasta, tai halutaan joku ihminen pois tieltä.

Voit antaa Applen kerätä pilveen tiedostojasi, mutta se maksaa, monet eivät halua maksaa ja tekevät mokomat varmuuskopiot tietsikalleen. Applelle jää siis luu käteen ja kun iPhone on vielä kryptattu, niin ilman käyttäjän salasanaa käteen ei jää mitään.

Puhelut, viestit ja paikannustiedot tallentuvat operaattorin toimesta, joten niitä ei tarvitse laittaa iCloudiin. Apple tekee hypellä jo tarpeeksi rahaa, joten heidän ei tarvitse kerätä tietoja.

Google tekee Android käyttäjistä myytävän profiilin joka on tarvittaessa FBIn käytössä ja se on hyvin tarkka johtuen algoritmeista jotka yhdistävät sähköpostien sisältöä, paikkatietoja, googlaustuloksia, valokuvien naamatietoja, osoitekirjaa jne.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.